Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 23:51, 10 lip 2014

Do góry
Danusiu dziekuję za stworzenie tak wspanialego miejsca dla ogrodomaniaków. Życzę setek tysięcy fanow
Ogród do kwadratu 23:46, 10 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Madziu, powinnam kupić działkę, dużą działkę i tam szaleć...

Typowy objaw poraźenia chorobą ogrodową dletego zamieniłam ogród przy szeregówce na ogród przy domu wolnostojącym Dom pal sześc, ogród najważniejszy Sory, że Aguś u ciebie ale powstrzymać się nie mogłam
Ogród do kwadratu 23:43, 10 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Louise Odier ma piękny kolor, a myślałam, że bardziej "majtkowy", a tu miła niespodzianka Spirit of fredon taka delikatna... Która z nich piękniej pachnie?

Ha ma wlaśnie taki wyrazisty , teź już posadziłam. Eglantyn mnie Aguś zachwyca, jeszcze nie zamówiłam za to ma Alexandrę Of Kent
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:39, 10 lip 2014

Do góry
Już nie pamiętam, że takie były początki Twego ogrodu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:21, 09 lip 2014

Do góry
Moi Drodzy macham i pozdrawiam Was bardzo serdecznie. jakzę miło czyta się takie sympatyczne wpisy i pochwały. Czy każdy ogrodnik jest taki łasy na pochwały?
Mimo deszczu posadzialm róże.... Bo przecież to idealna pogoda na sadzenie.......
Chetnie odpowiedzialabym na wszystkie posty ale nie dam rady. Ja zwariuje orzez ten mundial... Nie spie codziennie do 1 w nocy, wstaje o 6, wrama ok 18, noram w ogrodzie i tak codziennie
Huuura wczoraj nasi wygrali . Tylko nie bic bo ja z. Niemcami emocjonalnie zwiazana . Pierwszy własny TV, komputer i samochod ze środkow zarobionych w Reichu ponad 20 lat temu. Wiec mimo ze Brasil to piekny kraj to ja wole sasiadów zza miedzy

Konstancja30 napisał(a)
Ascot ... Astrid ... Comte de szacoś ... Madżenka spomponiałam !!!

ale ... ale żeby n ie było całe to różane szaleństwo skrupulatnie jest spisywane ... a Adamo jak go gonię gdzieś na moich nie do ogarnięcia hektarach i drę siem wniebogłosy "a Adam wiesz bo Madżenka ... " to prawie jakbym Ascot miała na areale ... tak chłopina purpurowieje )))) ...

zaintrygowałaś mnie Big Purple ... norałam ... norałam bo zdarzy się, że można o zapachu przeczytać i poczuć aleee ... co jest ? ... przy tej róży różane towarzystwo wymiekło i specyfikacji brak ... mała wzmianka "zapach starych róż" ... no .. to musi być coś ... i nie prowokuj bo o ile na szkolenie z eeg wybieram się z nadmiernym ociąganiem o tyle by powąchać różę jestem skłonna odbyć podróż na drugi koniec kraju ... co jest o tyle niebezpieczne, ze posiadam zmysł orientacji kury ... więc jak trafię to będzie cud )))

wiesz ludziom to się zawsze we łbie wywróci ... więc uprasza się o bardzo konkretne opisanie która z którą i która za którą )róża oczywista oczywistość) bo żebym czegoś koślawo nie odtworzyła jak już będę miała te skarby i ja ... ściąga taka

rubrum jest nieprzyzwoicie uwodzące ...

Iza Adamo ascot rozbroil mnie do łez
Wybiesz sie na szkolenie powachasz rozyczke, warto. Dzisiaj. Big purple rozwineła kolejny kwiatek. Oj chyba obok Burgundy. Ice i Astrid to będzie moja kolejna ulubienica

Chetnie ponoralanym w Ziemi Kieleckiej

mira napisał(a)
To ja dodam Ci moje 3 grosze o Rose de Rechst - mam 2 sezon tam gdzie gromadzę ciemne, mam do niej małe ale - ona pasuje superaśnie do miejsc w pobliżu warzywnika - taka kuchenna róża - zapach i płatki nadają się do konsumpcji - na wiosnę cudne kupki okrągławe pączków, kolor raczej bardziej różowo-filoletowy , jak by nie było historyczna -
oj róże cudne są a ta Twoja Grafin cudna lepiej już zapłace za moje zamówienie
pozdrawiam

Mira rose de rechst zachwyciła mnie kolorem u Pszczołki. Ponadto nie mialam jeszcze żadnej róży dasmaceńskiej a mialam na jakąś ochotę pachnie cudownie. Posadziłam chyba ją w złym miejscu i myślę... Czy wytrzyma to palące słońce???

Kindzia napisał(a)
Róże...cudne wszystkie!!!

I tak mnie naszło...bo szukasz swoich chciejstw różanych wszędzie...gdybyś zobaczyła gdzieś Williama Morissa Marzenko...daj cynk, proszę

W Pszczynie wczoraj nawałnica paskudna przeszła...zobaczę jutro czy mam ogród jeszcze...

Kindzia pamietam, ze go szukasz . Jeśli mi wejdzie w oczy dam znac

nicol21 napisał(a)
Szkoda mi tych budlei. A nie da się ich jakoś przyciąć żeby spełniały Twoje wymagania wzrostowe?

Trawy piękne. Gdzie Ty takie duże je kupujesz?!

a różyczki - cud-miód-malina!

Nawet gdybym je bardzo ostro cięla budleje to kupilam widocznie największą odmianę, która dorasta do 3 m wysokosci i ma ok 2 m szerokosci. To zdecydowanie za dużo dla tej rabaty. W tym roku byla (???) bardzo łagodna zima, więc nawet pędy nie po przemarzały. Poza tym, że pieknie kwitna wprowadzają straszny bałagan na tej rabacie co mnie mocno drażni. Dlatego dla dobra sąsiadow i mojego ogrodu idą out
Trawki kupuję wszędzie, gdziekolwiek bym nie była zawsze oglądam trawki i wychodzę z jakimiś pod pachą do domu
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:27, 09 lip 2014

Do góry
Czekamy na markizę , cichutko w deszczu
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:21, 09 lip 2014

Do góry
Boskie meble tarasowe!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:19, 09 lip 2014

Do góry
Sto lat Staruszku
Ogród Magdalenka 19:18, 09 lip 2014

Do góry
Stipa a różyczka larissa widzę, że rozwinęła pączki, śliczna!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:16, 09 lip 2014

Do góry
Ania to oprócz koloru i miejsca podadzenia jeszcze prosze o info jaki mają mieć wzrost te róze. Z całego serca polecam austinki jesli takie do 1,5 m - Gertrude Jekyll, James Galeway, Alan Titmarch, Heritage , Princess Alexandra of Kent, Shropshire Lad

Przepraszam za błędy w nazwach ale nazwy są masakryczne....
Ogród Magdalenka 18:34, 09 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudne te kuleczki A rubrum w tej donicy ślicznie się prezentuje - to chyba Deroma? Ta co Madżenka i Gabisia w domach też mają?

Sebek Ty wiesz wszystko tak , to deroma , Gabisia jednej już nie ma
Ogródek Iwony 13:55, 09 lip 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Ach ten róż w ogrodzie ja dopóki nie trafiłam na ogrodowisko, ten kolor widziałam jedynie w szafie córki (chociaż już też coraz mniej )

ale "przez" Anę, różowy nie dość, że przestał być straszny, to w ogóle stał się piękny!

Oh nie tylko ona jedna z tym różem tak ma ... a Madżenka, a Robaczek ... cudo!
Najgorsze to, że mi się koncepcja rabaty przed domem zmieniła. A miały być róże białe i żółte. Przecież żółte wsadziłam już. Poczekam, jak zakwitną, może coś wymyślę...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:44, 09 lip 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Gabisia ... Madżenka rok temu gdy w poczuciu totalnej logistycznej klęski siedziałam na piachu w miejscu gdzie powinny być już tarasowe dechy a do ich bycia było wciąż daleko ... od ogłoszenia depresji uratowały mnie dokazujące na lawendowych źdźbłach bzyczki ... to było spektakularne, że tak małe w sumie owady potrafią taki ruch zrobić ... oj i ta lawenda wówczas TAAAAK pachniała ... no to jak potrzebowałam z dopalaczem to sobie sama kijkiem z leżaczka robiłam zapach ...

a jak do tego dodać donicę bazylii to już raj absolutny ...

Izuś, ja zaś bym tym patykiem w rozmarynie pogrzebała….
Mus patyka szukać.
Ogródek Iwony 11:02, 09 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Iwonko dziękuję za fotki hortki
To jeszcze jednak taka faza kwitnienia, że nie da się tej mojej zidentyfikować na 100%. Muszę czekać, ale obojętnie co to za hortusia, tam mi na pewno nie pasuje Same vanilki tam mam. Jeszcze w lipcu ją wymienię. Gorzej, że pomysłu nie mam gdzie tamtą przesadzić...

Pozdrawiam

Kasiu, jak czytam na forum, to np. Madżenka przesadza dość często. Pomyślałam sobie więc, że u mnie przydałoby się miejsce na roślinki, coś w formie przechowalni, gdzie posadzę coś, czego na razie nie chcę, a szkoda wyrzucić. Poczeka sobie tam taka roślinka, aż będę miała pomysł, co z nią zrobić. Co ciekawe, moja północna rabatka w taki dziwny sposób powstała, sadziłam tam roślinki na chwilę. I muszę przyznać, że mi się najbardziej podoba obecnie. Np. wylądowały tam bergenie, teraz się pięknie rozrosły i każdego zachwycają. Jest też tam jarzębina, liliowce ze starego ogrodu, forsycja, kulki z tuji, bo w żywopłocie było ich za dużo. Były też młode bukszpany, ale wylądowały na zawijasek i chwilowo jest tam puste miejsce po nich. Nawet szałwia samosiejka, która rozrosła się przepieknie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:01, 09 lip 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

o nie ... nic z tego ... Madżenka doczytaj w "madżeniu" ... Ty już nie sadzisz ))))))))))))

ładne ale wielkie .... wnerwa złapię i za rok nasypię im kamieni i piachu... i może sie opamiętają.. 1,3m... rabata dla wielkoludów..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:25, 09 lip 2014

Do góry
Bukszpany Zygmunta po cięciuwyglądają znakomicie. Jeszcze jedno cięcie i będą perfekcyjne!
Rzeczywiście różnica w kostrzewie niesamowita.
Kubusiowo II 00:12, 09 lip 2014

Do góry
Pieknie Gosiu!
Jak rosliny wytrzymują bez podlewania takie długie przerwy?
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:09, 09 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja przez Ankę najpierw zachorowałam na krokusy, potem na floksy, jeżówki... Ciekawe co jeszcze dzieki Malej Mi posadzę

o nie ... nic z tego ... Madżenka doczytaj w "madżeniu" ... Ty już nie sadzisz ))))))))))))
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:05, 09 lip 2014

Do góry
Coś z tym oh pomieszałaś...
http://ogroody.com/jak-zmienic-kolor-hortensji/

Ph kwaśne + glin = niebieski
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:59, 08 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem tyle napisać.. długiego mądrego posta, ale jednak tylko się poskarże... Aniu to wszystko przez Ciebie!!

Stało się i zachorowałem na jeżówki... gdzie ja mam je niby sadzić... a jak cięzko było dzisiaj wybrać skromne dwie spośród kilkudziesięciu odmian... no jak żyć
Ile ja dzisiaj piękności widziałem... szukam miejsca, a na przyszłościowej bylinówce jeżówki będą miały honorowe miejsce

Ja przez Ankę najpierw zachorowałam na krokusy, potem na floksy, jeżówki... Ciekawe co jeszcze dzieki Malej Mi posadzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies