Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:20, 02 maj 2019

Do góry
Fire Island, Hosta Praying Hands pokazuje kły, Gillenia trifoliata przesunęła się o 10 cm do przodu (widocznie pod samym płotem jej za ciasno), orliki zaczynają

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:19, 02 maj 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Piękny porządek Aniu w ogrodzie, rabaty starannie wypielone, wszystko na swoim miejscu.

Biała ławeczka elegancka, widzę że miejsce zmieniła.
Stolik na tarasie idealnie pasuje do nowych mebli.

Dziękuję. Staram się jak mogę ale do Twoich możliwości jeszcze mi bardzo daleko. Ławka miała docelowo stać w tym miejscu w zeszłym sezonie. Tak mi się spodobała, że została na tarasie Miałam dokupić krzesła w tym stylu ale ostatecznie wybrałam te.
Kanty w dalszym ciągu kaleczę. Zapodziała mi się gdzieś łata. Jak radziłeś. Szło mi z nią lepiej. Muszę sprawić nową.

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:18, 02 maj 2019

Do góry
Młodziutka hosta Fire Island, paprocie Adiantum venustum, Pulmonaria Majeste, czoski i brunnera Looking Glass

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:16, 02 maj 2019

Do góry
Czosnki, rozchodniki, tymianek zaczyna kwitnąć, a nie zimująca szałwia zimuje już trzeci sezon i gęścieje

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:14, 02 maj 2019

Do góry
Przy miejscu postojowym różne odmiany Sedum, o zgrozo jedna odmiana kwitnie na żółto Liście szafirków po przekwitnięciu domagają się cięcia

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:12, 02 maj 2019

Do góry
Summer Song, żeby nie było, że róże u mnie takie cacy, ją też coś ją podgryza

Miejski azyl 11:11, 02 maj 2019

Do góry
Doorenbosy są piękne - jednopniowe i wielopniowe. Będę miała z nimi trochę pracy, muszę przyciąć w zimie, skorygować trochę to co nieporządnie zrobili w szkółce ale za dwa trzy lata będą bardzo fajne
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:11, 02 maj 2019

Do góry
Lwie paszcze zaczynają, Lady E.H. rośnie, czosnki zaczynają, A SS w tym roku pobiła rekord wysokości Również zaczyna

Jurajski Ogród 11:10, 02 maj 2019

Do góry
górny ogród...

Teraz już zmykam do swoich zajęć...
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:09, 02 maj 2019

Do góry
Czas na fotki

Nie mogę jeszcze pracować w ogrodzie, więc wyszłam porobić chociaż parę fotek. Miałam zaplanowane na ten tydzień koszenie i kancikowanie oraz pielenie kostki brukowej przed domem, ale przez chorobę nic nie wyszło. Na zdjęciach widać, że nic nie zrobione, ale mam nadzieję, że przymkniecie oko

Przed domem w donicach nasadzenia jeszcze z października W przyszłym tygodniu muszę to wreszcie zmienić. Rozchodnik za to jest całoroczny A lwie paszcze to siewka sprzed dwóch lat.

Jurajski Ogród 11:04, 02 maj 2019

Do góry
No dobrze, jeszcze kilka fotek z ogrodu

nad rzeką, czyli dolny dziki ogród z dzikimi kaczkami...

Miejski azyl 11:03, 02 maj 2019

Do góry
Zaczęliśmy przebudowywać rabatę po prawej. Przed długim weekendem wycięliśmy kilka brzydkich krzaczorów i posadziiśmy 11 brzóz doorenboos. Od razu rabata nabrała lekkości i przestrzeni
Teraz zabieram się za nasadzenia bylin planuje sporo Hakonechloe Albostriata oraz jeżówek.

Plan ogólny (trawnik do cięcia - może w końcu małż skosi ;P)
Jurajski Ogród 10:57, 02 maj 2019

Do góry
Kochani, teraz tylko z doskoku, odpowiem zapewne dopiero po majówce.
Dla Jana fotka klonu: co to za jegomość, Janie?

Przerwa na kawę... 10:55, 02 maj 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Ubiegłoroczne hity sezonu Blushing Lady - cebulki z ubiegłego sezonu wysadzone i przesuszone całkiem ładnie sobie poradziły - jest ich jakieś 3/4 poprzedniej ilości. Mus dokupić, bardzo je lubię.

Iwonko, dzieki za liste tulipkow z uwzglednieniem powtarzania! To to, co tygrysy lubia najbardziej Skopiowalam sobie

Tez lubie blishing lady, moje, te ktore rosly w gruncie mialy, maja jeszcze, wielkosc kwiatu 13-14cm, wariatki, wygladaja jak magnolie. TYle tylko ze sie wyciagnely z wiatrem, i pewnie do slonca, i pol leza. Lubie je za to, ze kwiat sie utrzymuje tygodniami! Ale u mnie nie powtarzaly, zeszloroczne wsadzilam do warzywnika i zaden z nich nie powtorzyl

Purple pion extra, musze sprawdzic, czy mozna je u nas kupic. Miewalam juz podobne, rownie piekne, ale nie powtarzaja. Teraz mam jeszcze takie, ktore kupilam w parze z angelique, teraz raczej nie powtorza, a szkoda. Tymi ostatnimi, czyli andzelikami, przestalam sie zachwycac, rzadko sa takie jakie maja byc, w tym roku byly bo byly w parze z tymi fioletowymi

Negrity tez mialam w parze z balerinami, po raz pierwszy. strasznie je polubilam! balleriny za to znam b dobrze, maja w sobie duza moc powtarzania, princess irene, jak i doble princess tez powtarzaja, ale tak gora rok, dwa. Balleriny to mistrzynie, mam takie, ktore kwitly juz 6 rok! TYle ze miejscowke maja slaba, bo mocno gliniasta i nagrzana, i ciagle je wykopywalam przez przypadek
Dolls minuet, uwielbiam, ale nie mam, bo zanikly po paru latach, musze koniecznie dokupic.
Dziwie sie, ze znikly spring green, one raczej wieloletnie sa.
Zazdroszcze, ze EE powtarzaja, u mnie nie, bo rosna w slabych warunkach, w gliniastym cieniu, i co roku je dosadzam

Gdzie kupilas double negrita, pamietasz?

Czekam na reszte tulipkow!

Jablonki i wisnie kwitna pelna para, wizyta w botaniku tez udana

Pytanie kolejne, poki pamietam. Gdzie Ci sie udalo kupic bizuteryjna rdzawa obrecz?
O ogrodzie myślę w koło... 10:53, 02 maj 2019

Do góry
A po tych stożkach będzie piął się bluszcz...
Mam taką nadzieję, bo jak narazie rusza baaardzo mozolnie
O ogrodzie myślę w koło... 10:50, 02 maj 2019

Do góry

Wszystkiego po trochu 10:28, 02 maj 2019
Do góry
mirkaka napisał(a)
Graf Lennard

...

tulipany z tych nowych odmian, ale się mnożą i kwitną warto je mieć

Piękne, a wykopujesz?
Pamiętajcie o ogrodach 10:12, 02 maj 2019

Do góry
perukowiec

i jabłonka rajska

Mój ogrodowy pamiętnik 10:07, 02 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
No i najważniejsze wreszcie kupilam świdośliwę lamarcką. Ciężko było ją dostać bo większość znalazłam olcholistnych. A tu taki fuks, pytam pracownika Kapiasa czy mają te świdośliwy a Pan mi na to, że właśnie przywiózł je wózkiem i mam sobie wybrać .

Dlaczego ŚŚ lamarcka jest lepsza od olcholistniej?

Przepiękne klony kupiłaś, ogromne sadzonki
Moja działka na Dębowym Lesie 10:07, 02 maj 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Aniu, właśnie zastanawiam się nad wyborem drzewka i padło na rajską jabłoń! Powiedz mi , proszę, czy jest kłopotliwa w uprawie, czy przyciąga jakieś robactwo,na co może chorować , jak szybko rośnie? Ile lat trzeba czekać na taki okaz jak u Ciebie?

Aniu, aj mam tą jabłoń ileś lat, może z 10 już.Nidy mi nie chorowała.
Żadnego robactwa na niej nie widziałam.Bez problemów rośnie.Dość szybko.
Ładnie ciemno kwitnie.A i z liści ciemnych jest później dekoracyjna.
Ja ją polecam.

Na pierwszym planie ciemiernik cuchnący z dedykacja dla Grażynki-gogo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies