Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 19:20, 24 maj 2019

ja mam jedną bordową żurawkę od Toszki, odmiany nieznanej, więc zaraz będę myśleć, jak to wykorzystać
tulucy 19:34, 24 maj 2019

Tak się wgłębiłam w to zdjęcie i najbardziej gryzie mnie tu hakone i miodunka. Bo ta wietlica to mi nawet pasuje do tiarelli (srebro wietlicy współgra mi z kwiatem tiarelli, a ciemne żyłkowanie tiarelli pasuje do ciemnego wietlicy) - chyba, że jestem ślepa i widzę kolory, których nie ma
Gosiek33 20:40, 24 maj 2019

makadamia napisał(a)

To?
Jola, Iwonka - a czy to przypadkiem nie są te brązowe sadzonki, co nam Danusia ukopała? Te co rosły z takimi ciemnymi tulipanami?

Gosiu - proponujesz mi same ciemnolistne, słońcolubne rośliny do tej wietlicy.
Czy mam rozumieć, że powinnam jej bardziej słonecznego miejsca poszukać?

ta tojeść rośnie u mnie w cieniu i dobrze sobie radzi, dąbrówkę mam i w słońcu i w cieniu, żurawki w zależności od odmiany lepiej lub gorzej tolerują brak światła

Helen 20:42, 24 maj 2019

Anda napisał(a)
Te kruszyny widziane przeze mnie miały ok. 3m, przynajmniej. Nie miałam niestety miarki ze sobą Pewnie nie czytały swojego opisu

Też widziałam takie 3 metrowe.
Helen 20:51, 24 maj 2019

anbu napisał(a)

Super ujęcie

Mnie się też bardzo podoba.
jolanka 20:53, 24 maj 2019

Asiu, te ciemne roślinki od Danusi to była bordowa komosa, chyba
Gosiek33 20:56, 24 maj 2019

zestawienie Fragrance Bouqucet i żółtej citronelli... chyba https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/185/1855675/original.jpg
Helen 21:22, 24 maj 2019

Asia, tempo Twojego wątku jest naprawdę zabójcze. Wieczorem nie mogę nadgonić całego dnia a mam jeszcze zaznaczone inne wątki. Fajnie się u Ciebie dzieje i ładne zdjęcia robisz
makadamia 21:41, 24 maj 2019

tulucy napisał(a)
Tak się wgłębiłam w to zdjęcie i najbardziej gryzie mnie tu hakone i miodunka. Bo ta wietlica to mi nawet pasuje do tiarelli (srebro wietlicy współgra mi z kwiatem tiarelli, a ciemne żyłkowanie tiarelli pasuje do ciemnego wietlicy) - chyba, że jestem ślepa i widzę kolory, których nie ma

Tak, wszystko to prawda, a miodunka mocno daje po oczach

Gosiek33 napisał(a)

ta tojeść rośnie u mnie w cieniu i dobrze sobie radzi, dąbrówkę mam i w słońcu i w cieniu, żurawki w zależności od odmiany lepiej lub gorzej tolerują brak światła

Już sprawdziłam i ta wietlica bardzo dobrze pasuje do ciemnych bordo/fioletów i zimnych różów. Teraz pozostaje mi tylko znaleźć dla niej dobrą miejscówkę. Myślisz że na kwaśnej będzie jej dobrze?

Helen napisał(a)

Też widziałam takie 3 metrowe.

Bardzo mnie to cieszy - zasłoni brzydką część gospodarczą i łysy pień świerka

jolanka napisał(a)
Asiu, te ciemne roślinki od Danusi to była bordowa komosa, chyba

Jesteś pewna? Nie przypominam sobie tej nazwy a ta roślina, którą pokazała Gosia wygląda bardzo podobnie do tego, co mi wyrosło na rabatce.

Gosiek33 napisał(a)
zestawienie Fragrance Bouqucet i żółtej citronelli... chyba https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/185/1855675/original.jpg

Super! rewelacja. Dokładnie o to chodziło. Jutro citronelka przelatuje pod hostę
makadamia 21:45, 24 maj 2019

Helen napisał(a)
Asia, tempo Twojego wątku jest naprawdę zabójcze. Wieczorem nie mogę nadgonić całego dnia a mam jeszcze zaznaczone inne wątki. Fajnie się u Ciebie dzieje i ładne zdjęcia robisz

Nawet nie wiesz jak zabójcze: wietlice już wykopane, bodziszki na nowym miejscu, przy okazji dwie paprocie i jedno parzydło też zmieniły miejsce....

Aniu, przykro mi, to konsylium to był bardzo dobry pomysł, ale chyba do tych słonecznych rabatek będzie bardziej potrzebne