Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród Tosi 11:17, 26 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Co ja tu czytam A ja tak się zachwycałam Twoimi smaragdami, nawet eMowi pokazywałam jakie ładne,duże już masz i zastanawialiśmy się nad kupnem takich już podrośniętych Widać coś z nimi nie tak, że korzenie idą po powierzchni a nie w ziemię

Tak Polinko mamy kłopot, trochę
Ale co tam - walczymy

Oprócz już opisywanych problemów, widzę jeszcze, że nawet te zdrowsze zaczynają być "gołe" w miejscach gdzie były "łapane" do ładowania i sadzenia.
Moim zdaniem lepiej sadzić małe rośliny - przecież urosną
Powoli tracę do nich serce i cierpliwość - trochę poczekam, do wiosny a potem najwyżej będą nowe=małe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:36, 26 wrz 2013

Do góry
Danusiu tak się zastanawiam nad moimi smaragdami. Kupiłam tydzień temu takie ok.1m., w szkółce nie sprawdzałam ich korzeni ponieważ zawsze od nich biorę i nigdy nie było problemu. Jeszcze się ucieszyłam, że w takiej ładnej ziemi rosną W domu okazało się,że rosły w glinie a na wierzch dali tylko dobrą ziemię. Bryła korzeniowa była w jucie i sama glina Odwiązałam ten sznurek ale tej gliny nie usuwałam z korzeni. Dołek zaprawiłam torfem i posadziłam. Czy dobrze zrobiłam? W razie czego mogę jeszcze je wykopać i poprawić.
Ogród Tosi 10:30, 26 wrz 2013

Do góry
Co ja tu czytam A ja tak się zachwycałam Twoimi smaragdami, nawet eMowi pokazywałam jakie ładne,duże już masz i zastanawialiśmy się nad kupnem takich już podrośniętych Widać coś z nimi nie tak, że korzenie idą po powierzchni a nie w ziemię
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 07:34, 26 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Napatrzyć się nie mogę na te grzybki U nas w tym roku malutko albo ja w złe miejsca chadzam
Ostatnio czytałam, że naukowcy rosyjscy przewidują ostrą i śnieżną zimę u nas, natomiast amerykanie wręcz odwrotnie

One u Ciebie też rosną Polinko tylko musisz ustalić miejsca gdzie, podejrzyj gdzie najwięcej grzybiarzy chodzi.
A nasi naukowcy jaką zimę przewiduja?
pozdrawiam serdecznie
Kondziowy Ogród :) 07:29, 26 wrz 2013

Do góry
Kondziu macham z rana i również czekam na foto
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 07:25, 26 wrz 2013

Do góry
Napatrzyć się nie mogę na te grzybki U nas w tym roku malutko albo ja w złe miejsca chadzam
Ostatnio czytałam, że naukowcy rosyjscy przewidują ostrą i śnieżną zimę u nas, natomiast amerykanie wręcz odwrotnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:47, 26 wrz 2013

Do góry
Kondzio to prawda, sama widzę różnicę i cieszę się jak dziecko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:45, 26 wrz 2013

Do góry
katerina napisał(a)
Polinko, widzę, że u Ciebie wszystko rośnie pirunem , Twoje rośliny rozrastają się niemożliwie szybko, nie martw się o tuje, szybko przegonią wielkością resztę. Te trawy to świetny pomysł, wyglądają tak lekko i zwiewnie i pasują, jakby tam były od zawsze.

Witaj Katerina u mnie Dzięki za miłe słowo Jak sadziłam rośliny to zastanawiałam się kiedy u mnie będzie taki rozrośnięty ogród? Nie myślałam, że w ciągu jednego sezonu rośliny tak pójdą do góry
Dylematy ogrodowe czyli...jak z brzydkiego stworzyć coś ładnego... 16:50, 25 wrz 2013

Do góry
Witam się i ja u Ciebie koleżanko zza ''granicy''
Brzozy wyglądają rewelacyjnie, ile ja bym oddała za takie duże drzewa
Będę podglądać Twoje zmagania ogrodowe.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:52, 25 wrz 2013

Do góry
Irenko ja też z tych kobiet co żadnej pracy się nie boi i większość sprzętów ''męskich'' mam opanowanych. Jakoś nie lubię prosić, czekać aż ktoś mi pomoże. W tamtym roku cięłam drzewo na pile to sensacja na całą wieś była
Dobrze, że już jesteś w domu, teraz uważaj na siebie i odpoczywaj
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:42, 24 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Z tymi wypadami na orientację cenową to chyba zawsze tak jest Ja już przestałam urządzać takie wycieczki bo zawsze na coś się skuszę a póżniej zastanawianie się gdzie to posadzić Ale co innego z cebulowymi, to się zawsze gdzieś wciśnie
Gratki na 100

Polinko - witaj, dawno u ciebie nie byłam , musze to nadrobic koniecznie. Dzieki za gratulacje, ja gaduła jestem wiec łatwo mi te 100 stron było natrzepac ..

Wiem, wiem że kazda moja wizyta w centrum ogrodniczym czy na giełdzie owocuje nieplanowanymi zakupami.. ale ten wirus tu na ogrodowisku panuje wsród wzystkich albo prawie wszystkich..
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:43, 24 wrz 2013

Do góry
Gabrysiu to prawda, żurawki ładnie wyglądają.Na wiosnę jak podrosną mam nadzieję, że efekt będzie jeszcze lepszy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:35, 23 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dobry pomysł z tym jałowcem I ile miejsca na nowe żurawki

Kilka nowych żurawek na pewno znajdzie miejsce. Wczoraj już chciałem składać zamówienie, ale się uspokoiłem i powstrzymałem. Mam wiele porządków do zrobienia w ogrodzie i nie można przesadzać z roślinami a przez internet nie opłaca zamawiać się po 3-4 żurawki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:26, 23 wrz 2013

Do góry
Jak zawsze pięknie i zjawiskowo Jestem pod ogromnym wrażeniem konsekwencji i umiaru w kolorach.
Życzę zdrówka i duużo słońca na cały tydzień
Pieniński zakątek 08:10, 23 wrz 2013

Do góry
Aguś witam się u Ciebie w pienińskim i pozytywnie zazdraszczam Marzeniem moim to domek w Bieszczadach i musi się kiedyś spełnić
Pięknie u Ciebie już jest-same widoki zapierają dech a jeszcze jak powstanie ogród górski to będzie cudownie i bajecznie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:28, 23 wrz 2013

Do góry
Dobry pomysł z tym jałowcem I ile miejsca na nowe żurawki
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 07:20, 23 wrz 2013

Do góry
Z tymi wypadami na orientację cenową to chyba zawsze tak jest Ja już przestałam urządzać takie wycieczki bo zawsze na coś się skuszę a póżniej zastanawianie się gdzie to posadzić Ale co innego z cebulowymi, to się zawsze gdzieś wciśnie
Gratki na 100
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:14, 23 wrz 2013

Do góry
Irenko myślę o Tobie już od rana i mam nadzieję, że każdy kolejny dzień będzie już tylko lepszy
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:09, 23 wrz 2013

Do góry
Raczej w tyg., ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży
Spokojnego tygodnia życzę
Chciałam dodać, że ostatnie fotki u Ciebie były 17.07...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:06, 23 wrz 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)
Polinka, dawno u Ciebie nie byłam a tu tak cudnie się zrobiło. Te trawy wysokie to odlot.
W jakiej odległości sadziłaś thuje?

Mela, trawy to super pomysł w ogrodzie i w następnym roku będę dosadzać następne A smaragdy powinny być sadzone co 60 cm, u mnie różnie to wyszło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies