Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

katerina 23:46, 25 wrz 2013

Witaj Danusiu, dziękuję za odwiedziny .

Zgadzam się z moimi Przedmówcami . Jestem tu z Wami dopiero "chwilę" ale pierwsza rzecz w ramach zmian w ogrodzie, jaką zrobiłam to był zakup 2 kulek-oczywiście bukszpanowych, są małe ale mam ich teraz razem 4 sztuki.
Mala_Mi 05:11, 26 wrz 2013

A ja miałam bukszpany przed ogrodowiskiem....... tylko rosły takie drapaki...

Pod wpływem forum pierwszy raz dostały fryzjera.. .... i kulek w ogrodzie przybyło.. ...

I ogrodowisko to pierwsze forum które mnie wciągnęło ... i które oglądam... wcześniej nie korzystałam z żadnych inspiracji.. czytałam tylko czego wymaga która roślina i jak rośnie wielka.. i wielkość dzieliłam na pół...
Dzielenie teraz mści sie, bo muszę usuwać rośliny.. są za gęsto
malgorzata_s... 09:32, 26 wrz 2013

Jak to nie sadzić kulek?
popcorn 09:38, 26 wrz 2013

haha, Danusiu to ja jakoś te boskie kulki omijałam wzrokiem... tez mam sporo kulek, przez Ciebie!!
mialam troche bukszpanow przed ogrodowiskiem, ale w formie obwodek. Kulki zakupilam w 2011 i 2012 dzieki za zdjecia, ale musisz je miec uporzadkowane, skoro tak szybko znalazlac!!
Malgorzata_G 10:25, 26 wrz 2013

Dzień dobry. Oglądam, podziwiam, uczę się, inspiruję. I za wszystko bardzo dziękuję. Ps. Za kulki też Pozdrawiam
polinka 10:36, 26 wrz 2013

Danusiu tak się zastanawiam nad moimi smaragdami. Kupiłam tydzień temu takie ok.1m., w szkółce nie sprawdzałam ich korzeni ponieważ zawsze od nich biorę i nigdy nie było problemu. Jeszcze się ucieszyłam, że w takiej ładnej ziemi rosną W domu okazało się,że rosły w glinie a na wierzch dali tylko dobrą ziemię. Bryła korzeniowa była w jucie i sama glina Odwiązałam ten sznurek ale tej gliny nie usuwałam z korzeni. Dołek zaprawiłam torfem i posadziłam. Czy dobrze zrobiłam? W razie czego mogę jeszcze je wykopać i poprawić.
Magda70 11:08, 26 wrz 2013

No ja aż z ciekawości policzę chyba dziś moje kulki...
Przed ogrodowiskiem mialam tylko 5 malutkich a'la kulek z bukszapnu...i 9 thuji
A w tym roku...troszkę przybyło...
Debra 11:12, 26 wrz 2013

No to ja jak zwykle będę innego zdania
Nie mam ani jednej, i do tego po 6 miesiącach na Ogrodowisku jeszcze mnie kuszą
Chyba jakaś dziwna jednak jestem

Pozdrawiam kulkomaniaków w pozytywnym sensie
atena35 11:41, 26 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Ten zielony dach Ojjj pochodziłbym po nim znowu A zimowity - po prostu genialnie wyglądają w tym koszyczku!

To po tym dachu się chodzi?
kasiula79 11:46, 26 wrz 2013

Ja również potwierdzam - jestem zarażona kulkami (mam ich ok 20 w ogrodzie). Dodam tylko że zanim wpadłam na ogrodowisko (dokładnie to na ogród nie tylko bukszpanowy), nie miałam ani jednej...

a no i nawet cichać kulki sie naumiałam (Danusiu wielkie DZIĘKI)