Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:28, 13 cze 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

Madżen pokaż jakąs fotę tej hakone. Bo nie mogę jej wypatrzeć .

Agatko dopiero w weekend. Jutro nie dam rady .

Wieloszka napisał(a)
Nie powinnam była czytać tego fragmentu o wykopywaniu cebul - na razie jestem na fali wznoszącej ochów i achów nad wiosennymi widokami kwitnących tulipanów Jak poczytam jeszcze o wykopywaniu, urazach nadgarstków itp..... pozytywna fala może opaść
Słońce grzeje dziś niesamowicie, więc mam nadzieję, że wszystko pięknie schnie w naszych ogródkach

Aga wszystko schnie w ogrodach
Ja kocham tulipany i mogę mieć nawet uraz nadgarstka

beta napisał(a)
Madżenko...dojechałam do końca wątku o żywopłotach a tam aktualne zdjęcie Twojego...bardzo ładny...rozumiem że ciachasz go i z góry i z boku?

Beatko żywopłot ciacham trzy razy w sezonie: przełom lutego/marca (wtedy najlepiej nadaje mu się kształt), pod koniec czerwca, do połowy sierpnia. Ciacham go z każdej strony.
Buka mam tylko jednego, którego "krzyżuję" i drugiego ozdobnego tricolor.

Magda70 napisał(a)
Leżakowanie z koktailem...truskawkowym...
Mam nadzieję, że jak ja znajdę czas na takie coś to mi sie pogoda nie zepsuje...ale mam głupie przeczucie, że się mylę...
miłego czwartku...jutro już piątek...pijątuniek

Znajdź chwilkę czasu na leżakowanie. Niech ci się ogród z przyjemnościami kojarzy

irena_milek napisał(a)
Doczytałam o pryskaniu i wykopywaniu tulipanów, no ja cię! ja moich nie ruszam, za dużo pracy, a też by się przydało misz masz usunąć
pogoda nas juz rozpieszcza, więc i leżaczek zaliczyłaś, super jest
piwonia dla ciebie...na jesień dostanę cudne od sąsiadów, alez mają okazy!

Irenko już się cieszę na piwonię

nl_kinia napisał(a)
czyli teraz już cebule można kopać?
mam kilka tulipanów o których nie wiedziałam, że je mam i chciałam w jakieś lepsze miejsce je przenieść, więc jak teraz wykopiemy, to zostawiamy w suchym i chłodnym miejscu do jesieni?

Moje tulipany mają już całkiem żółte liście, to znak, źe można wykopać. Teraz trzeba je wykopać, osuszyć, oderwać łodygi i wkopać ponownie jesienią.

anula_wn napisał(a)
Madżenko
- czekam na Cię u siebie
- mam pytanie czy można przenawozić Florowit, bo dzisiaj pokićkałam proporcje...........
- czy tulipany, jak się ich nie wykopie będa ładnie kwitnąć czy raczej nędza? sądzę, że nędza, ale tyle roboty....ehhh

Aniu dolej wody roślinom podlanym florovitem, ja zawsze dozuję /wlewam na oko i nigdy nic się nie stało ale jeśli zrobiłaś mega stęźenie, lej wodę

Jesli nie wykopiesz tulipanów będą kwitnąć, nie ma z tym problemów.
Ja mam bardzo ciężką glebę, jest wyjątkowo mokro i niektóre tulipany rosły bez wykopywania dwa lata. Te dwulatki miały bardzo małe cebule. Dlatego robię tę akcję, gdyż niewykopywane tulipany zanikają i coraz słabiej kwitną pewnie jak zwykle połowa mi spleśnieje....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:35, 13 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dobrze, że wróciłeś z wojaży cało i zdrowo, szkoda, że teraz taki kierat Cię czeka, lajf is brutal end ful of zasadzkas
Kolor tej pelargonii jest fantastyczny - widziałam takie dziś na giełdzie i nie kupiłam, teraz żałuję - za późno dotarłam do Twoich fotek.

Kierat niesamowity....Jutro zdaję angielski i jeśli zdam na 4 to.......bendem mieć świadectwo z paskiem No tego się po sobie nie spodziewałem A wszystko wynikło z przypadkowej rozmowy Bo nawet nie myślałem o pasku, a tu taki suprajs

A po pelargonię zawsze możesz wrócić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:57, 13 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Och i ach i jeszcze raz och - jakie cudne żurawki!!! Normalnie zazdraszczam, bo tak strasznie mi się podobają, a nie chcą u mnie rosnąć. Wnioskując po tym jak rosną te w doniczkach - w gruncie mają u mnie za mokro. Masz jakiś patent na ich pielęgnację?

Bardzo bardzo dziękuje
Ja mam z kolei odwrotny problem i moje mają za sucho.
Co bym zrobił w sytuacji zbyt mokrego gruntu. Trzeba poszukać miejsca słonecznego dla żurawek i takiego gdzie nie ma zastoisk wody, jeżeli rosną na słońcu i mają mokro to są 'szczęśliwe'. Warto przygotować im odpowiednią mieszanke ziemi. Jeżeli masz gliniaste podłoże to wykopać troszke większy dołek i zmieszać dobrą ziemie ogrodową z piaskiem i w razie możliwości z kompostem tak, aby było przewiewne.

Na słońcu może być problem z żółtymi odmianami i wbrew pozorom niektórymi ciemnymi.
Najlepiej wybrać te lubiąca słońce np. Souther Comfort, Marmalade, Green Spice, Hercules, Sweet Tea, Solar Eclipse, Sashay, Obsidian, Brass Lantern, Cherry Cola, Creme Brule, Apple Crisp, Mahogany, Berry Smothie. To takie, które przychodzą mi na pierwszą myśl.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:17, 13 cze 2013

Do góry
Och i ach i jeszcze raz och - jakie cudne żurawki!!! Normalnie zazdraszczam, bo tak strasznie mi się podobają, a nie chcą u mnie rosnąć. Wnioskując po tym jak rosną te w doniczkach - w gruncie mają u mnie za mokro. Masz jakiś patent na ich pielęgnację?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:09, 13 cze 2013

Do góry
Aga, Madżenko ziemia schnie wreszcie, roboty więcej niż full... Wszystko buja, a najbardziej chwasty Dwa wieczory topsinowaliśmy z M. cały ogród, przycięłam w końcu ten długaśny nowy żywopłocik bukszpanowy (fotki wieczorem). Muszę pryskać na przędziory, ale tydzień trzeba odczekać. Jak już pogoda się poprawiła, to nie wyrabiam na zakrętach
Buziole dla Was!

Luki niestety masz rację z pstrokacizną elewacji na naszych wsiach, ale cóż - każdy ma tak jak mu się podoba 4 lata temu ten kolor tynku bardzo mi się podobał, dziś - na pewno bym go zmieniła, bynajmniej nie na groszkową zieleń
Idę luknąć do Ciebie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:27, 13 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dziewczyny podobno jeszcze tylko dzisiaj deszczowo i koniec Od jutra cieplej Pozdrawiam cieplutko.

I jest cieplej! Upał wręcz No skąd Ty to wiedziałaś
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:26, 13 cze 2013

Do góry
martika napisał(a)
Witaj, spacerowałam juz po Twoim ogrodzie i bardzo fajowy, wielki, zadbany.. Bedę podgladać, bo swoj dopiero tworze.

Witaj i dzięki za komplementa, ale jeszcze duuużo pracy przed nami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 13 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja bym powiedziała, że różnorodność traw (mam na myśli c.frosted curls i stipy - dałabym jedną z tych dwóch).
a widzisz nie ma więcej stip... a te które są i tak były malusie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:40, 13 cze 2013

Do góry
To u Ciebie też tak pięknie chwasty bujają ? To właściwie było pytanie retoryczne - u mnie masakra jest, niektóre sztuki sięgają mi do pasa A najgorsze, że opryski trza robić, przycinać... chwasty na końcu kolejki, choć są najbardziej upierdliwe
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:35, 13 cze 2013

Do góry
Już jest jutro We Wrocku palące słońce - mam nadzieję, że i u Ciebie ładna pogoda i nie odzywasz się, bo robota idzie pełną parą Buziak!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:31, 13 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a wiesz jak tak dzisiaj na nią patrzyłam to coś mnie tam jeszcze 'uwiera'

Ja bym powiedziała, że różnorodność traw (mam na myśli c.frosted curls i stipy - dałabym jedną z tych dwóch).
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:29, 13 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

DAnusia mi mówila żeby podlać proagro, a w sklepie mi powiedzieli że już wycofany jest... myślałam, że pamięasz i moasz coś sprawdzonego

Anetko, Proagro był wycofany - od jakiegoś czasu jest z powrotem. Widocznie sprzedawcy z tych sklepów nie są na bieżąco
Zmiany u Ciebie bombowe!!! Nowa rabata bukszpany+traffki - mniam To właśnie jest fajne w małym ogrodzie - zrobiony raz, a porządnie potem wystarczy tylko dopieszczać
Podziwiam Cię, że masz czas i chęci na te zmiany - bo przecież już jest pięknie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:13, 13 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Dobrze, że wróciłeś z wojaży cało i zdrowo, szkoda, że teraz taki kierat Cię czeka, lajf is brutal end ful of zasadzkas
Kolor tej pelargonii jest fantastyczny - widziałam takie dziś na giełdzie i nie kupiłam, teraz żałuję - za późno dotarłam do Twoich fotek.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:02, 13 cze 2013

Do góry
Nie powinnam była czytać tego fragmentu o wykopywaniu cebul - na razie jestem na fali wznoszącej ochów i achów nad wiosennymi widokami kwitnących tulipanów Jak poczytam jeszcze o wykopywaniu, urazach nadgarstków itp..... pozytywna fala może opaść
Słońce grzeje dziś niesamowicie, więc mam nadzieję, że wszystko pięknie schnie w naszych ogródkach
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:34, 11 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ogromny będzie ten ogród zimowy i jeszcze drugi! Całą zimę będziesz w nich spędzać
Najbardziej mi się podoba tabliczka "Uwaga roboty budowlane" - bo gdyby ktoś nie zauważył tych robót - tabliczka jak znalazł

Czekałam aż ktoś zauważy tabliczkę mnie bardzo rozbawiła to chyba dla mojego Kuby
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:28, 11 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Ogromny będzie ten ogród zimowy i jeszcze drugi! Całą zimę będziesz w nich spędzać
Najbardziej mi się podoba tabliczka "Uwaga roboty budowlane" - bo gdyby ktoś nie zauważył tych robót - tabliczka jak znalazł
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:50, 10 cze 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Tylko dlaczego NIKT mi nie powiedział, że mi się fryz rozjechał i jakieś szalone gniazdo miałam na głowie!
Dopiero na zdjęciach się zorientowałam_

Naprawdę??? Myślałam, że tak ma byc
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:38, 10 cze 2013

Do góry
U mnie dwie rabaty z serbami i bukszpanami całe w wodzie M. chodził wieczorem i rowki robił, żeby woda spływała na trawnik, jemu to nie zaszkodzi. U Ciebie masakra jakaś Zachód słońca rzeczywiście był bajeczny, a truskawki i mi dziś poprawiały humor Jutro będziemy się łączyc w "topsinowaniu"
Ogród Magdalenka 19:14, 10 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Och jak ślicznie!!! Muszę uciekać, bo nie mogę zarazić się różami Brak funduszy na takie ekstrasy Będę podziwiać u Ciebie!

Ja muszę dokupić , ale czekam na kolejny wypad M. do Poznania , wtedy bez kosztów przesyłki zamówię i z 5 % rabatem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:04, 10 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenko oby Twoje prognozy się sprawdziły, bo mój ogród ma już dość deszczu Pokaż te wyciachane kulki Jak podliczyłaś ile ich masz - cięcia na miesiąc Musisz nas zaprosić na kawę, z sekatorkami (ale już bez takiej uczty, bo się rozleniwimy) i raz dwa wszystko wykulkujemy

to jest pomysł
najpierw praca, a potem leżaczki
jak będę u ciebie, zaraz biorę się za plewienie, o ile będzie co
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies