czyli teraz już cebule można kopać?
mam kilka tulipanów o których nie wiedziałam, że je mam i chciałam w jakieś lepsze miejsce je przenieść, więc jak teraz wykopiemy, to zostawiamy w suchym i chłodnym miejscu do jesieni?
Madżenko
- czekam na Cię u siebie
- mam pytanie czy można przenawozić Florowit, bo dzisiaj pokićkałam proporcje...........
- czy tulipany, jak się ich nie wykopie będa ładnie kwitnąć czy raczej nędza? sądzę, że nędza, ale tyle roboty....ehhh
Aga wszystko schnie w ogrodach
Ja kocham tulipany i mogę mieć nawet uraz nadgarstka
Beatko żywopłot ciacham trzy razy w sezonie: przełom lutego/marca (wtedy najlepiej nadaje mu się kształt), pod koniec czerwca, do połowy sierpnia. Ciacham go z każdej strony.
Buka mam tylko jednego, którego "krzyżuję" i drugiego ozdobnego tricolor.
Znajdź chwilkę czasu na leżakowanie. Niech ci się ogród z przyjemnościami kojarzy
Irenko już się cieszę na piwonię
Moje tulipany mają już całkiem żółte liście, to znak, źe można wykopać. Teraz trzeba je wykopać, osuszyć, oderwać łodygi i wkopać ponownie jesienią.
Aniu dolej wody roślinom podlanym florovitem, ja zawsze dozuję /wlewam na oko i nigdy nic się nie stało ale jeśli zrobiłaś mega stęźenie, lej wodę
Jesli nie wykopiesz tulipanów będą kwitnąć, nie ma z tym problemów.
Ja mam bardzo ciężką glebę, jest wyjątkowo mokro i niektóre tulipany rosły bez wykopywania dwa lata. Te dwulatki miały bardzo małe cebule. Dlatego robię tę akcję, gdyż niewykopywane tulipany zanikają i coraz słabiej kwitną pewnie jak zwykle połowa mi spleśnieje....
Madzen, jutro juz pijatek, slonecznego likendu poczatek. Wczoraj psiuklam Topsinem buksiki, ale obwodka mi marnie jakos rosnie
Ja se posadze tulipany na jesieni, ale do wykopywania nikt mnie wolami nie zaciagnie No chyba, ze zamiast zamowionego koloru wyjdzie mi nieoczekiwanie niepozadany
...Marzenko..podgladam , czytam....ach...leżakowanie i koktajl truskawkowy w pięknym ogrodzie....bezcenne...ja mogę tylko pozazdrościc...
....miłego łikendu....
nie wiem co planujesz w ten weekend (ale poprawnie napisałam ... o lala ) ... ale jeżeli błogie lenistwo z perspektywy kanapy to ja zgłaszam oficjalny wniosek o duży weekendowy dodatek ilustrowany amazońskiej odsłony madżenia ogrodnika ...