Jaka ta ,,szopka,, śliczna, ja bym nazwała domek ogrodnika i ta ławeczka. Marzy mi się coś takiego od dawna. Tylko mój mąż jest ze wszystkim na ,,nie,, a ja nie mam gdzie trzymać narzędzi ogrodniczych. Czy to był domek do składania, czy budowaliście sami? poza tym masz ślicznie i kolorowo, a ta ścieżka mnie zachwyciła.
Staram się myśleć o tym wątku, jak o pamiętniku ogrodowym, w którym już nie raz coś szukałam, żeby sprawdzić co tu można zmienić, albo co mi tu wypadło, że mam 30 cm2 wolnej powierzchni.
Co do mody ogrodowej, to jak zakładałam swój wątek to była moda na jednolite kolory, najlepiej chłodny niebieski kolor. Tak też zaczęłam, ale ja mam kolorową duszę i upodobania i w następnym sezonie doszło więcej kolorów. Teraz mam baaaardzo kolorowy jarmark i to odzwierciedla moje upodobania.
Witam serdecznie wszystkich mam w swoim ogrodzie moją dumę Araukarie chilijską, w tym roku będzie miał osiem lat. Ślicznie rośnie, pięknie się prezentuje ale od ubiegłego roku, zauważyłem na pniu przy samej ziemi chyba wyciek żywicy. Nie wiem czy muszę się tym martwić, a jak tak to co na to zaradzić. Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi
Ania z opóźnieniem wstawiam relację z pobytu. Przez te upały cały tydzień jeździliśmy na działkę i jak wracałam o zmroku, to tylko kolacja, kąpiel i spać. Za gościnę bardzo dziękuję i liczę na rewizytę Roślinki od ciebie dopiero wczoraj posadziłam pod blokiem, a dziś przeszła u nas burza, więc mam trochę czasu na forum.
Elegancki przedogródek.
Kocimiętka rzeczywiście pożarła róże.
Na koniec mój ostatni (kompulsywny) zakup. Szukam miejscówki . A miałam nic już nie kupować .
Chyba już kiedyś miałam tę odmianę zawilca, strasznie rozłaził się po rabacie. Niestety, sprzedawczyni nie potrafiła nic konkretniejszego powiedzieć, na doniczce pisało "zawilec biały". Może ktoś rozpozna? Moje przypuszczenie: zawilec wielkokwiatowy.
Dzisiaj deszczowy dzień ale rano zdążyłam poprzycinać przekwitnięte kwiaty róż. Lubię takie poranne krzątanie się po ogrodzie .
Tymczasem kilka dni wcześniej w przedwieczornym słońcu