Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 09:14, 30 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Super z Was babki...Aniu czy koleżanki zostawiły Ci jakieś tulipanki
Pozdrawiam Was

Zostawiły, zostawiły
To ogrodowe dziewczyny, wiedzę, że kwiatów z rabat nie zrywa się do wazonu....chyba, że rabata specjalna do zrywania, taka przy warzywniku, ale jak im pokazałam warzywnik i zobaczyły sryliony chwastów, to nawet nie patrzyły na rosnące tam tulipany
Żebym nie była gołosłowna, to poszłam obfocić rabaty, jako dowód, że tulipany jeszcze są. Trochę zmarnowane suszą, wiatrem i słonkiem

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 09:00, 30 kwi 2019

Do góry
To i ja poproszę o pomoc w rozpoznaniu krzewów.
Kupione w markecie budowlanym, opisane jako "igalki mix" :/

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:00, 30 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
druga łobuziara

Łobuziara wyraźnie smutna na nowych podusiach chciała poleżeć a tu śliczna brameczka nie pozwala
Myślałam że może tv była u Ciebie w zeszły piatek byli w K. szybko zmykałam żeby nie przeszkadzać
Trzymam kciuki za nagranie ogród piękny jak zawsze
Podmiejski ogródek 08:57, 30 kwi 2019

Do góry

nie widać, że rośnie tutaj 200 sztuk narcyzów, prawda? myślałam że wystarczy, a tutaj drugie tyle trzeba będzie dokupić

Przekwitną brunnery, narcyzy, tiarelle i serduszki
rozrosną się paprocie, hosty, hakone - zrobią się większe plamy, będzie trochę więcej porządku, a ja zwrócę wtedy uwagę na słoneczne rabaty, na których w tej chwili nic się nie dzieje.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 08:56, 30 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Ojej, ale mi się tu podoba!! Bardzo fajny kawałek tu masz - chyba będzie to moje ulubiona część

U mnie też czosnki pękać zaczęły!

effka napisał(a)

A co to za żaróweczka?
Podmiejski ogródek 08:51, 30 kwi 2019

Do góry
A teraz będzie rabata lipowa.
pomyślałam ją jako leśną, więc z natury ma być trochę bałaganiarska.

i brunnery, i narcyzy wykręcają się do zachodniego słońca; może jak cisy podrosną i zrobią cień, to będę mogła w końcu pooglądać kwiatki bez konieczności łażenia po rabacie?

Podmiejski ogródek 08:46, 30 kwi 2019

Do góry
turzyca kupfercośtam, polecona przez Iwonkę jako zimująca (jedną sadzonkę podzieliłam na dwie

mukgenia

miodunki zapomniałam obfocić, ale faktycznie ma białe liście

a tutaj trzyletni wilczomlecz, kolejne trzy lata i może będzie tak samo gwiazdorzył jak ten u Iwonki
na jego tle posadziłam rdesty, też od Iwonki - ten sam limonkowy kolor liści mają
Podmiejski ogródek 08:42, 30 kwi 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Hehe, ogród Danusi i tak Cię porazi Mnie porażają bardziej właśnie te duże ogrody. Jak wchodzę potem z powrotem do swojego, to wydaje mi się taki ciasny, klaustrofobiczny wręcz

Byłam dopiero w (chyba) 11 prywatnych ogrodach, nie licząc pokazowych i ogrodów botanicznych. W tym roku dojdzie parę kolejnych.

W takim razie dziękuję za ostrzeżenie - przygotuję się psychicznie

Wszyscy piszą, że cudny deszcz u nich wczoraj padał, a u mnie tymczasem paskudne słońce przez calutki dzień. Tyle dobrego, że lipowa całkiem przyjemnie w tym słońcu wyglądała, więc od razu po pracy złapałam za aparat.

Najpierw zakupy:
zapomniałam, że jeszcze hosta sum and substance wpadła mi w ręce:

kalina bodnanteńska charles lamont całkiem duża - jest szansa, że za dwa lata odgrodzi ogródek od podjazdu

i nawet kwiatki jeszcze trzyma
Tu ma być ogród :) 08:31, 30 kwi 2019

Do góry

Najpiękniejsze
Podmiejski ogródek 08:31, 30 kwi 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Toś se kupiła rarytasik .

A żebyś wiedziała
Większość kupuje sobie bratki i surfinie, a ja lewizję
Miejski ogród w wersji mini 08:30, 30 kwi 2019

Do góry
Najgorsze chyba nie są. Focone rano w deszczu.

Hortensjowo 08:27, 30 kwi 2019

Do góry

Dziwne, że z białej skalnicy robi się różowa

Ogródek Ewy 08:23, 30 kwi 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
Chciałam i mam. To droga za sklepu do domeczku.
Tylko gdzie ja go wsadzę.....

Halo Renata....Specjalistko.... Zaraziłaś to może teraz jakiś pomysł....

Halo halo urodziny Wiki wczoraj były, 22 lata moje dziecko starsze skończyło
Powojnika to Ty nie upychaj tylko wyeksponuj.
Świetnie się sprawdzi w miejscu, gdzie chcesz rozświetlić zieleń.
Możesz dać na siatkę ale też na dom lub domek ogrodnika. Do tej żółtej elewacji super pasuje.
Jest ozdobny cały rok
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 08:23, 30 kwi 2019

Do góry
Wczoraj lało jak z cebra, myślałam, że mi się do domu naleje
ale w końcu wszystko porządnie podlane. Pytanie mam - kiedy najbezpieczniej wysadzać pomidory do skrzynek na zewnątrz, po zimnej Zośce? Uhodowałam już jakieś krzaczki na parapecie i robi im się ciasno

o ludu ile ja mam trawnika - dopiero z takiej perspektywy widać moje podpłotowe wąskie jak makaron rabaty, śmiesznie wyglądają... będziemy poprawiać, będziemy...

Hortensjowo 08:21, 30 kwi 2019

Do góry
Kolejne tulipany, póki kwitną:

Ania z Zielonego Wzgórza 08:21, 30 kwi 2019

Do góry
Witaj Oliwko☺
Dziękuję za odwiedziny, bardzo mi miło. Praca która została przez nas wykonana jest ogromna, to wiem, jeszcze większy ogrom jej przed nami. Przyjeżdżając w sobotę myślałam, że wykonam dużą część zaległej pracy, zwłaszcza, że przez najbliższe kilka tygodni nie przyjadę na działkę. Niestety pogoda nie dopisuje. Wyszłam dzisiaj rano pełna werwy, żeby dokończyć wczorajsze odchwaszczanie, a tu pada. Zaczyna mnie przerażać, już trzeci dzień mi odpadnie, zostają tylko trzy. Posadziłam w szklarni 17 pomidorów, ale przy takiej pogodzie będę musiała posadzić resztę, a co zostanie to popikować, oby przetrwały. Dzisiaj zamiast pracy pobiegałam w deszczu i zrobiłam kilka fotek telefonem ☺
Oto wiosna u mnie.
Zdjęcie wczytywało się pięć minut, więc pozostanę przy nim, resztę spróbuję dodać później
Jak feniks z popiołów 08:00, 30 kwi 2019

Do góry
Coś takiego bym zaproponowała

Jeżeli leżaczek miałby się nie zmieścić, to ten łuk pod ogrodzeniem nie jest obowiązkowy

Nie mogę też nie zauważyć, że ta rabata na froncie, która ostatnio była omawiana, ma zupełnie inny kształt niż na projekcie
Stwórz ze mną mój ogród 07:55, 30 kwi 2019

Do góry
paulaa napisał(a)
Kilka zdjęć z ostatnich dni
Mój nowy nabytek

Moja magnolia w końcu w rozkwicie

Rabata okorowana

Seslerie pod grabami wsadzone ale jeszcze nie do końca wyściółkowame ale nie mam zdjęcia, front teraz woła o pomstę do nieba straszy podartą włókniną i jest totalnie nie do pokazania :-/ natomiast ogród zyskał dzięki elewacji, zrobiło się energetycznie

Pięknie masz podświetlony domek.
Gutlandia 07:52, 30 kwi 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zmieszczą się rajskie jabłonki Ola. Swoją przycinam, żeby nie była zbyt szeroka. Jabłonki dobrze reagują na cięcie. Zdjęcie potem usunę.

Chyba, że w takiej wersji, o jakiej pisze Hania, bo jak patrzę na moje coraz krąglejsze śliwy wiśniowe, to mam obawy
Ogród z koniczynką 07:34, 30 kwi 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Otóż to.... Mogą to być np.śliwy Nigra.Coś borda nie umiem załapać

O! Pasuje mi ta wersja!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies