Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

TAR 13:29, 23 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Taaa, Jej poczucie humoru może być bolesne, haha
Kasiu. Dokupię i dam Ci w prezencie. Na nowe rabaty Przy klonie będą w sam raz. Jak u mnie

chcialabym taki prezent. wiaza puscilabym do samej ziemi i tylko z jednej strony wyciełabym jakby drzwi i tam postawila ławeczke. zarabista miejscowka do ukrycia sie przed swiatem
a tak na marginesie bardzo mi sie podoba i lubie camperdowni i wszelkie pendule
Brzozowadzie... 13:40, 23 maj 2019

TAR napisał(a)

chcialabym taki prezent. wiaza puscilabym do samej ziemi i tylko z jednej strony wyciełabym jakby drzwi i tam postawila ławeczke. zarabista miejscowka do ukrycia sie przed swiatem
a tak na marginesie bardzo mi sie podoba i lubie camperdowni i wszelkie pendule

Oczyma wyobraźni zobaczyłam tą ławeczkę, mogłoby być fajnie
TAR 13:50, 23 maj 2019

Oczyma wyobraźni zobaczyłam tą ławeczkę, mogłoby być fajnie

zobacz jakie wiazy sa urokliwe, zrobic mu wlasciwe nasadzenia i calosc zyskuje, jak dla mnie bardzo

zdjecia znalezione w necie

tu akurat wersja z grabem

dla mnie bardzo ciekawe i urokliwe te drzewa z ogromnym potencjałem do wykorzystania ale to moje zdanie.
Iwonka 13:51, 23 maj 2019

I teraz uświadomiłam sobie, że nie osiągnę tego co chciałam, czyli przysłonięcia domu miłych sąsiadów z naprzeciwka...
Fotka poglądowa, tak jak stoję w kuchni i patrzę:
...tylko ja jestem nieelastyczna Ja mam tam porozstawiane co do centymetra ciski i kaliny, żeby i z boku i z frontu ładnie, i jak ja mam teraz zburzyć ten misterny plan?!haha
A jak klona przestawię, to kalinę prawą muszę ruszyć i plan się rozsypuje... Ale zaraz spróbuję

Agatko po latach stwierdzam, że choćby nie wiem jak ładnie ogródek z drogi, od wjazdu wyglądał, najważniejszy jest widok z okna kuchennego Następnie przesłonięcie od nawet jak najbardziej sympatycznego sąsiada a na koniec widok od frontu. Bo to widok, który gospodarz widzi niestety najrzadziej
To był mój podstawowy błąd, nie licząc przygotowania gleby. Widoki z okna najważniejsze!
Catalinasdiary 14:01, 23 maj 2019

Też tak uważam, dlatego dosadzilam sobie drzewa i usunęłam stare by mieć lepszy widok z okna
Iwonka napisał(a)

Agatko po latach stwierdzam, że choćby nie wiem jak ładnie ogródek z drogi, od wjazdu wyglądał, najważniejszy jest widok z okna kuchennego Następnie przesłonięcie od nawet jak najbardziej sympatycznego sąsiada a na koniec widok od frontu. Bo to widok, który gospodarz widzi niestety najrzadziej
To był mój podstawowy błąd, nie licząc przygotowania gleby. Widoki z okna najważniejsze!
Brzozowadzie... 15:15, 23 maj 2019

TAR napisał(a)

zobacz jakie wiazy sa urokliwe, zrobic mu wlasciwe nasadzenia i calosc zyskuje, jak dla mnie bardzo

zdjecia znalezione w necie

tu akurat wersja z grabem

dla mnie bardzo ciekawe i urokliwe te drzewa z ogromnym potencjałem do wykorzystania ale to moje zdanie.

No ta pierwsza inspiracja przepiękna, mogłabym tak mieć
Brzozowadzie... 15:16, 23 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Masz rację, powalczę w takim razie o ten widok
Brzozowadzie... 15:16, 23 maj 2019

Catalinasdiary napisał(a)
Też tak uważam, dlatego dosadzilam sobie drzewa i usunęłam stare by mieć lepszy widok z okna

Właśnie też planuję dosadzić to i owo
Brzozowadzie... 15:49, 23 maj 2019

No nie napiszę, do czego taka pogoda, rzesz w mordę, ja tu mam takie plany nasadzeniowe, a mi tu burza za burzą pomyka, ech...
Gruszka_na_w... 22:46, 23 maj 2019

Burze za oknem, a tutaj burza mózgów jako pokłosie. Fajne plany. Z przyjemnością będę podglądać realizację.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies