Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogródek Iwony 06:48, 27 sty 2015

Do góry
Iwonko pozdrowienia zostawiam. Zazdroszczę pozytywnie zbliżających się ferii.
U mnie w pracy młyn, po pracy tez praca domowa, tak więc na ogrodowisko czasu już brakuje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:32, 23 sty 2015

Do góry
Marzenko wpisuję się oczywiście. Życzę by by ogród był jeszcze piękniejszy, choć nie wiem, czy to możliwe i dawał Ci wiele satysfakcji
Do raju daleko - u Ewy 06:41, 20 sty 2015

Do góry
Ewa gratulacje na 100-ke. Oby z nadejściem wiosny do raju było coraz bliżej
Działka wkoło Lubczyka :) 17:00, 17 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu pozdrowienia zostawiam. Dobrze, że wątek przystopował, bo ja też nie mogłam sobie pozwolić na przebywanie na ogrodowisku więc dużo nadrabiania nie było

to może i ja nie mam tyle nadrabiania u innych, jak mi się wydaje
może od jutra zacznę zaglądać do Was, zobaczę, jak będę się czuła, bo muszę się wykurować, nie brałam zwolnienia i w poniedz mus iść do pracy no chyba że w lotka dziś wygram
pozdrawiam serdecznie
Działka wkoło Lubczyka :) 16:52, 17 sty 2015

Do góry
Kasiu pozdrowienia zostawiam. Dobrze, że wątek przystopował, bo ja też nie mogłam sobie pozwolić na przebywanie na ogrodowisku więc dużo nadrabiania nie było
Ogródek Iwony 07:27, 16 sty 2015

Do góry
Mam nadzieję, ze dzisiaj już bez przykrych dolegliwości, a informacje o pryskaniu pozwolę sobie skopiować do siebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:57, 15 sty 2015

Do góry
Gośka dzięki za opinię o wyciskarce. Mam jeszcze parę pytań u siebie,jakbys mogła zajrzeć.

Jak już kupię, to zwrócę się z prośbą o sprawdzone zestawy warzyw i owoców
Pomóżcie wyczarować mi ogród 10:19, 15 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Nie wiem jeszcze,może cunningham's white, ale muszę mieć coś w rezerwie, bo jak w zeszłym roku kupowałem cw, to nie było w szkółkach i w końcu kupiłam z sprzedazy wysyłkowej i beznadziejne przyszły. Potem spotkałam w szkółce fajny, tańszy nawet zgrabny cw.
Tak więc muszę mieć jakąś rezerwę.

Też bym wolała białe, lub jasne różowe.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:55, 15 sty 2015

Do góry
Nie wiem jeszcze,może cunningham's white, ale muszę mieć coś w rezerwie, bo jak w zeszłym roku kupowałem cw, to nie było w szkółkach i w końcu kupiłam z sprzedazy wysyłkowej i beznadziejne przyszły. Potem spotkałam w szkółce fajny, tańszy nawet zgrabny cw.
Tak więc muszę mieć jakąś rezerwę.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:48, 15 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Ja u siebie planuję rh z zawilcami, liliami i tawułkami na rabatce przed tujkami.

[/quotet
Tak pamiętam Danusiu, obserwowałam. A na jakie rodki sie zdecydowałaś?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:46, 15 sty 2015

Do góry
Viola napisał(a)

A wiesz, że niegłupi pomysł z tymi różanecznikami, jest tu trochę cienia i ziemia dobra... Pomyślę, ale musiałabym zostawić tutaj to drzewo (śliwę albo inne), a różaneczniki może pod nim albo wokół niego.

Ja u siebie planuję rh z zawilcami, liliami i tawułkami na rabatce przed tujkami.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:14, 15 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Violka widzę, że na całego już rabatki planujesz. Myślę, że bardziej doświadczeni ładnie Ci się z tym pozwolą uporać, a ja chętnie będę się inspirować, bo tez sporo rabatek czeka mnie do obsadzenia.

A jakby różaneczniki wprowadzić?

A wiesz, że niegłupi pomysł z tymi różanecznikami, jest tu trochę cienia i ziemia dobra... Pomyślę, ale musiałabym zostawić tutaj to drzewo (śliwę albo inne), a różaneczniki może pod nim albo wokół niego.
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:19, 15 sty 2015

Do góry
Aniu zaglądam, podczytuję. Fajnie, że zdjęcia wstawiłaś. Piękny ten Twój ogród, a głupich komentarzy to nie czytaj
Pomóżcie wyczarować mi ogród 06:58, 15 sty 2015

Do góry
Violka widzę, że na całego już rabatki planujesz. Myślę, że bardziej doświadczeni ładnie Ci się z tym pozwolą uporać, a ja chętnie będę się inspirować, bo tez sporo rabatek czeka mnie do obsadzenia.

A jakby różaneczniki wprowadzić?
Ogródek Iwony 20:11, 14 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Iwonka większosc nazw widze pierwszy raz w zyciu powodzenia

Kasiu, ja roślinek z propozycji Małej Mi też nie znam, będziemy razem się uczyć

bdan napisał(a)
Iwonka podziwiam, takie szczegółowe planowanie. Będę podglądać i uczyć się.

Danusiu, bez tego planowania nie wyobrażam sobie tej rabaty.
Teraz trzeba się zdecydować, czy dać plamami kolory, czy rzędami, czy jeszcze inaczej. Chyba o pomoc będę prosić Danusię (szefową)

rozark napisał(a)
pomysł z tabelką fajny, skorzystam z niego

Proszę bardzo. Muszę tylko tabelkę uzupełnić o pozostałe propozycje. Dziś nie znajdę czasu na to, ale potem zrobię to. To jest zwykły exel, wklejony do Painta i zapisany jako JPEG.

Viola napisał(a)
Tabelka rewelacja, skopiowałam bez pytania

Nie ma sprawy. Pozwalam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:54, 14 sty 2015

Do góry
AnnaArt - ja miedzianem pryskam tylko po liściastych. Bo z drugiej strony u mnie zimozielone nie chorują na choroby grzybowe (?) co najwyzej korzenie im w wodzie gniją.... Ale pewnie można po calosci.

Ciociu - gdy chcę zapamietac - stosuję skojarzenia, np ostatnio nie mogłam zapamietać imienia jednej osby: Marcin, Michał czy Maciej.... Zapamiętałam , że Michal jak wieloletni nasz sąsiad, czarny charakter

Martika - Zaczęlabym teraz Promanalem, bo sie wszystko budzi, co widać po mojej gąsienicy na ciemierniku....wiec najpierw na karwy przedziorków a potem (ma się ochlodzić) to za 3 tyg miedzianem

Aga Szsz - runianka japonska tej zimy wygląda dobrze, bo nie ma mrozów i jest stale wilgotno więc nie cierpi na brak wody. W mrożne i zloneczne zimy zmniejsza objetosc lisci podobnie jak rh, slońce ja przypala. Gdybym miala jednka powiedziec, że mimo wszystko zima jest brzydka to byloby to nieprawda.

Mira - za twoją namowa wzięlamdzisiaj latarke i poszlam sprawdzic krokusy efekt widac na zdjeciach

Ana Art - jak dobrez, że zarabiam na roslinki z zamówień

Bdan - zaśmiecaj do woli

Renatko - ja nie sądzę, ja widzę. Będą jeszcze okresowe ochłodzenia ale niechybnie cięcie róż w tym roku będzie u mnie pod koniec lutego..... Forsycje będą kwitły na całego....

Agniecha - chyba dzisiaj znów było z 15 stopni.... Ale ochlodzenie niech bedzie, bo rośliny zwariują...

Luki - dzisiaj było jeszcze cieplej...
Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:53, 14 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Violka dopiero dzisiaj znalazłam troche czasu, żeby zajrzeć na ogrodowisko. Dziękuję, za życzenia u u mnie i również życzę wszystkiego dobrego, zwłaszcza dużo miłości i zdrówka.

Mam nadzieję, ze uda mi się w najbliższym czasie uda mi się częściej być na ogrodowisko

Witaj Danusiu, dobrze, że jesteś. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko OK. Ja też cichutko zimowałam, ale może już czas się budzić ???
Miejsko & sielsko 14:26, 14 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Ewa dziękuje za informację o wyciskarce, ale ona to raczej jest poz moimi możliwościami finansowymi.

Napisz proszę, czy korzystasz z takiej wyciskarki,jak często i czy ogólnie wg ciebie warto się zaopatrzyć w taki sprzęt.
Boję się, że to chwilowy impuls i potem będzie tylko stać na kuchni, bo przykładowo konieczność rozbierania i mycia zniechęci mnie do używania.

Wyciskarka – godna polecenia.
Jeżeli zamierzasz robić oczywiście soki
Sok zachowuje wartości odżywcze do 24 godzin,
Łatwa w obsłudze,
Szybko się myje

(porównywalnie jak no nie wiem …. Maszynkę do mielenia mięsa)

Sokowirówki odradzam, czasochłonne mycie a i sam sok, hmmm …

Bezawaryjna 3 lata,
Dla porównania ekspres mam niespełna 1,5 roku a w serwisie był 2 razy a tylko kawę robi a cena na korzyść wyciskarki

Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:26, 14 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Gosiu po dłuższej przerwie pozdrowienia zostawiam

Danuś odpoczywałaś?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:56, 14 sty 2015

Do góry

Dziękuję Ci za informację dot. wyciskarki. Napisz jeszcze proszę, czy ogólnie warto kupić, czy często z niej korzystasz, i jak z myciem. Boje się, że to będzie słomiany zapał, i potem tylko na kuchni będzie stać i miejsce zabierać.
No i jak ewentualnie z gwarancją
Ewa poleca Angel 7500, ale dla mnie po poza moimi możliwościami finansowymi.
Rozważam jeszcze ewent. Huroma, podobne granice cenowe jak Twoja. I to dla mnie już są duże kwoty, jest też polski Eldom pj400, dużo tańszy, opinie nie najgorsze.

Tutaj tez szukałam informacji
http://www.akademiawitalnosci.pl/tag/soki-wyciskane/
ogólnie ciekawa strona, można sobie poczytać, raczej rzeczy oczywiste, ale polecam poszperać po innych zakładkach
http://www.akademiawitalnosci.pl/zdrowe-odzywianie-od-czego-zaczac-czarna-lista/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies