Violu, nie znam tych roślin, które sobie zaplanowałaś. Z rysunków wszystko mi pasuje. Jak oglądałam te rysunki i czytałam Twoje przemyślenia, to przyszły mi do głowy różaneczniki. Są takie gatunki, że rosną bardzo duże, mogą więc zasłonić płot sąsiada, wiosną pięknie kwitnąć, a resztę roku zielenić się. Potem doczytałam, że Danusia też Ci radzi różanecznik
A te róże to każda inna Choć na pewno o nich czytałaś. Ciekawa jestem na jaki gatunek róż się zdecydujesz.. Elmshorn dostałam od Robaczka jesienią, dwa krzaki, podobno rostą wieeelkie, takie nawet 2x2- U mnie będą przed domkiem gospodarczym z dwóch stron, tworząc taką bramę. Louise Odier wielkościowo taka sama albo i większa.. Artemis wzrostem "normalna" Sadzilam jesienią wzdłuż domu. New dawn - wiadomo ze pnąca.. Miałaby rosnąć na jakis podpórkach? Cartiera nie znałam, własnie obejrzałam - piękny! No i cień mu nie przeszkadza..
Ola, to Ty już specjalistka od róż jesteś. Te wszystkie mi się podobają, chciałam dwa gatunki wybrać, różowy i biały , koło tej śliwy na rysunku, tak mniej więcej, żeby jeden krzak wysoki, drugi niższy lub nawet trochę rozkładający się był. No i muszą się nadawać do średniego słońca - tu nie jest ciemno, ale po południu płot zacienia i nie pali słońce, tak jak wszędzie indziej u mnie.No i muszą kwitnąć non stop. Nie ma zmiłuj się
Ja bym proponowala Cartiera albo Artemis, albo jakąś ich pokroju, wydaje mi się że tamte będą za wielkie.. I dwie w jednym kolorze przy sliwie, a niżej jakąś okrywowa w drugim kolorze. Ale wciąż nie wiem czy ja powinnam doradzać Jako początkująca
Dzięki Ewa, że potwierdziłaś moje przypuszczenia,że to piękna róża Widziałam ją tylko w internecie. A jaka różowa by do niej pasowała? Tak,żeby pokrój był inny, może Larissa?