Jak sprawdzisz na betonówce, czy są trawy to daj znać. Choć budżet nadwyrężony szkolnymi wydatkami baaardzo. A podobno szkolnictwo w Polsce bezpłatne hahahahahah
Jolu witam serdecznie w moim małym ogródeczku
Ja też jestem zachwycona tempem wzrostu roślin, myślę, że to zasługa odpowiedniej ziemi i nawozu
Bardzo serdecznie Ci dziękuję za te zdjęcia,są dla mnie ogromną inspiracją. Irgii i trzmieliny będę szukać, jak nie znajdę u nas w szkółkach to może w internecie gdzieś będą. Bolesny temat i trudny wybór roślin
Irenko przyszłam się przywitać bo aż wstyd Ogród z moich okolic, uśmiechnięta dziewczyna kochająca psiaki a ja nawet nie zajrzałam do Ciebie Muszę ten karygodny błąd jak najszybciej naprawić i podelektować się Twoimi roślinami Wyruszam na spacer...i pozdrawiam serdecznie z Doliny Baryczy
Oj widzę, że wprowadziłam atmosferę strachu
Oprócz opuchlaków na kwiatach żerują często ślimaki i gąsienice, które podejrzewam o dziurki na różach
Opuchlaki wyżerają dużę dziury na brzegach liści, w wątku o rh można pooglądać
Zaniepokojona ogólnym atakiem opuchlaków poszłam sprawdzić do siebie. Na razie nic nie widzę, w dzień sprawdzę jeszcze raz. Ale za to ślimaków pełno. Wzięłam latarkę, przeciwdeszczówkę i wiaderko z wodą i octem. Ponad 30 szt zakonserwowałam Wszystkie zmierzały w kierunku moich róż