Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 21:35, 27 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
Bardzo ładnie wszystko poukładane w tym ogrodzie.

Agnieszko to w większości zasługa Projektantki. Ja tylko sadzę i zmieniam
BEATA_S 09:12, 28 sie 2013

Aniu zapytam, bo noszę się zamiarem kupna rozplenic. Jaką masz odmianę ? Bo ja nie wiem czy one się bardzo różnią od siebie, a dziewczyny polecają Hameln, a u mnie w sklepie są NN.
I jestem w rozterce
Luki 09:45, 28 sie 2013

No wprost cudownie,rabaty rewelacyjne. Hortensje nadal pięknie kwitną, a kiedyś miałem o nich takie złe zdanie i nie mam pojęcia dlaczego W piątek zmykam po rozplenice, gdzie nie spojrze to je widze i musze je mieć
polinka 09:52, 28 sie 2013

Moje oko też wszędzie zauważa rozplenice I ja muszę je nabyć A ogród w lesie to moje marzenie.
kraania 20:59, 28 sie 2013

BEATA_S napisał(a)
Aniu zapytam, bo noszę się zamiarem kupna rozplenic. Jaką masz odmianę ? Bo ja nie wiem czy one się bardzo różnią od siebie, a dziewczyny polecają Hameln, a u mnie w sklepie są NN.
I jestem w rozterce

Beatko ja mam bezodmianowe penisetum alopecuroides. Hameln ma chyba odrobinę ciemniejsze kłoski.
Mogą się różnić wysokością i właśnie kolorem tych kłosków.
kraania 21:02, 28 sie 2013

Luki napisał(a)
No wprost cudownie,rabaty rewelacyjne. Hortensje nadal pięknie kwitną, a kiedyś miałem o nich takie złe zdanie i nie mam pojęcia dlaczego W piątek zmykam po rozplenice, gdzie nie spojrze to je widze i musze je mieć

Luki kupuj rozplenice, bo to przepiękne trawy. Do tego łatwe w uprawie i szybko rosnące. Trzeba jedynie pamietać, że dość późno (w maju) zaczynają wegetację.
Widzisz, Ty nie lubiłeś hortensji a ja bukszpanów . Samej mi trudno w to dzisiaj uwierzyć jak to było możliwe
kraania 21:05, 28 sie 2013

polinka napisał(a)
Moje oko też wszędzie zauważa rozplenice I ja muszę je nabyć A ogród w lesie to moje marzenie.

Polinko jestem przykładem, że marzenia się spełniają . Tego samego Ci serdecznie życzę
BEATA_S 19:55, 29 sie 2013

Aniu dziękuję za odpowiedź i za propozycję odnośnie host Podobają mi się, fajnie, że są jednokolorowe Jestem zainteresowana tylko na chwilę obecną nie wiem jak je odebrać. Moja obecność w W-wie 7 września stoi pod znakiem zapytania. To znaczy będę się starała, aby przyjechać, ale różnie to może być. Czy możliwa byłaby przesyłka na mój koszt , czy są za duże. Kiedy Ty planujesz je wykopać Aniu ?

Pozdrawiam
AgnieszkaW 20:03, 29 sie 2013

Ślicznie Kraaniu u ciebie. Ogrody leśne mają w sobie taki niezaprzeczalny klimat, a te światłocienie, a te trawy, żurawki, ech - pięknie. Masz zupełnie inaczej niż u mnie, mamy dwa zupełnie odmienne ogrody, Twój jest piękny, ale,,,swój też kocham, choć jeszcze wiele w nim niedoskonałości. Cieplutkie pozdrowienia przesyłam
grembosia 22:03, 29 sie 2013

kraania napisał(a)

Grembosiu rzeczywiście satysfakcja ogromna. A największa dla mnie to to, że M się wciągnął . W ogóle nie protestuje jak kupuję nowe roślinki . pozdrawiam

No, kochana, to całkiem dobrze udało nam się mężów wychować.

Mój, to potrafi nawet sam zrobić niezłe zakupy, chociaż czasmi się na niego wkurzam, bo niezbyt pasuje mi do mojej koncepcji, ale dostałam zakaz narzekania na męża na naszym forum.

Fajnie, że nasze marzenia ogrodowe pomału się spełniają...

Rozplenice, to jednak niesamowite rośliny, fajnie, że ich coraz więcej w ogrodach. W ogóle trawy dodają ogrodowi niesamowitego klimatu tajenmniczości...
Pozdrawiam budowlańca