Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony zakątek z Antonówką 14:17, 17 maj 2019

Do góry
Fotki po deszczu

Tajemniczy Ogród 14:12, 17 maj 2019

Do góry
A, jeszcze cyknęłam przy okazji azalie. Fajnie kwitną
I kukliki Bell Bank:

Klonik krzywulec i stojące w boksach szałwie na frontowej:
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:05, 17 maj 2019

Do góry
WItajcie ogrodnicy!
Jestem Marta i przemieniam swoja polane w ogrod. Zaczerpnelam od was wiele informacji.
Uwielbiam rowniez przegladac wasza prace , sa tu piekne, inspirujace ogrody
Pozdrawiam !

Witam wszystkich pasjonatow zieleni :) 13:54, 17 maj 2019

Do góry
Witajcie!
Podgladam was od dawna i czesto inspiruje sie waszymi zdjeciami i pomyslami ogrodowymi.
Piekny i inspirujacy portal wiec bardzo sie ciesze, ze w koncu zarejestrowalam soja osobe

Posiadam moldy ogrod w budowie a wlasciwie rozbudowie od prawie trzech lat. Wczesniej moj ogrod byl polanka truskawkowa i malym laskiem. Pierwsze lato to byla wycinka drzew i oranie tego polka bo zachwaszczenie bylo imponujace a trawe bardzo chcielismy prweciez miec .
Chetnie podziele sie swoja praca ogrodowa z wami. Od dziecka pragnelam kawalek zieleni tylko dla siebie i teraz w koncu moge sie realizowac w malym ogrodnictwie.
Pozdrawiam z Belgii!

Marta

[img
Zielony zakątek z Antonówką 13:52, 17 maj 2019

Do góry
A to nowa rabata przy tarasie z Suzanką

Magnolia otulona pięcioma trawami - rozplenicą j. 'Black Beauty', bordowa obwódka z berberysu thunbergii 'Helmond Pillar', po środku srebrna trawa 'Elymus mgellanicus' i trzy szałwie Nie wiem czy to dobre zestawienie ale w mojej wyobraźni nie jest źle Trawy urosną, szałwia zakwitnie, powinno być ok. Ten berberys zbyt się nie rozrasta, będzie cięty więc też powinien się sprawdzić jako mały żywopłocik - to tak zamiast bukszpanu ...
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:42, 17 maj 2019

Do góry
Moj znienawidzony skalniak

I troszkę innych widoków

Zielony zakątek z Antonówką 13:36, 17 maj 2019

Do góry
Mam i ja
-magnolia 'Susan', mam ją drugi tydzień

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:16, 17 maj 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Co to za 'moon gate'? Nie widzialam ich wczesniej u Ciebie.
Za 12 dni znowu bede w Polsce, mam nadzieje ze orliki od ciebie poczekaja za mna

To róża ta dzika biała Ona co roku zachwyca iloscią kwiecia w tym też jeśli pogoda dopidsze bo cała w pąkach jest
to w zeszłym roku

Nie choruje, nic sie jej nie ima, nie trzeba kopcowac ani owijać, delikatnie pachnie i jest niezawodne obfite kwitnienie co roku, wada duże rozmiary, dobra do mnie, ale nie do każdego
Wycinam co roku wiosną pędy na kórych kwitła w poprzednim roku
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:05, 17 maj 2019

Do góry
Gosia jestem pod wrażeniem Twojego warzywnika i Twojego "zafiksowania się" nim
Z tym sadzeniem ziemniaków i cukinii super pomysł. Będę podglądać jak będzie szła uprawa i jakie będą plony. Rejestruj wszystko na swoim wątku - Ty będziesz miała przypominajkę a my ściągawkę na przyszły rok. Super jest i to, że Twój eMuś (a to widać od razu) też połknął bakcyla warzywnikowego

Ciemierniki masz cudne, aż słów brakuje. Gdybyś chciała likwidować siewki to daj znać a ja chętnie odkupię od Ciebie Z tym że zależy mi na tych o podwójnych kwiatkach

I jeszcze dopytam co to za urocza roślinka?
Gocha napisał(a)
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:55, 17 maj 2019

Do góry
Makusia napisał(a)

Stan na 11 maja 2019 r:

Do ideału daleko. W dodatku te tulipany-resztki szpecą dosłownie. Ale! Wydaje mi się, że nie jest źle? Co myślicie?

Widzę, że i miskanty udało się dwa wcisnąć...

Wszystko pięknie ładnie, tylko nie wiem czy to złudzenie, bo zdjęcia często przekłamują odległości ale nadal uważam, że kulki sa za blisko... nie tyle co siebie tym razem a stożków, które bardzo zgrubną za 2 lata
Poza tym git

Lawenda też pięknie

A dereni to żywo Ci zazdraszczam... zbieram się aby zakupić i dać w wiekszy gaik brzozowy zamiast kiścieni, których tam nie widać... te z kolei przesadzić chcę do sióstr z mniejszego gaika brzozowego (który jest przy salonie ogrodowym, takze tu kiścienie są mocno na widoku) oczywiście zbieram się już 2 tygodnie aby ruszyć temat, na razie ziemia czeka... to tak apropo listy Twoich planów vel ich realizacji

Ogródkowe perypetie:) 12:51, 17 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Twoją piwonią i rodkami się wszyscy zachwycają - ja również. Ale moje oko jakoś zawsze wyłapuje fiolety. Czy to kupne osteo wsadziłaś do gruntu?

Widoki na ogród masz super
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:33, 17 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Co to za 'moon gate'? Nie widzialam ich wczesniej u Ciebie.
Za 12 dni znowu bede w Polsce, mam nadzieje ze orliki od ciebie poczekaja za mna
Na zielonej... trawce :) 11:50, 17 maj 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Witam, czy możesz powiedzieć co to za "choinki"? Szukam jakiejś jodły lub świerka do ogrodu znajomych. Możesz polecić coś co nie sprawia większych problemów i nie trzeba pryskać co kilka miesięcy a ładnie rośnie?
Czas na ogrodowe podboje 11:49, 17 maj 2019

Do góry
Na wiosnę posadziłam brzozy Doorembos 4 szt , planuję rozbudowę tej rabaty, które prowadzę w liniach prostych, co myślicie o obsadzeniu ich stipą? Te porzeczki na pniu są do przesadzenia, a przed red baron myślę o carexach. tak się zastanawiam czy w tych brzozach nie będzie za smętnie, hmm??
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:44, 17 maj 2019

Do góry

na tą jeszcze czekam

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:42, 17 maj 2019

Do góry

Ogrodowo zakręcona. 11:36, 17 maj 2019

Do góry
I ostatni prostokąt A:

Wsadzone są róże pod oknem i jedna hakone Aureola, przy włazie do studzienki. Na prawo od studzienki będzie jeszcze jedna ostróżka i szałwie caradonna. Zostaje jeszcze sporo miejsca, ale nie mogę nawrzucać od sasa do lasa (to już wiem )

No i tyle z moich gdybań. Bok się ryje, tył będzie rozkopany w przyszłym tygodniu.

Rabata z tyłu wokół placyku, raczej chciałabym nie kwaśną (trawy, byliny)
Ogródek Ewy 11:35, 17 maj 2019

Do góry
Dla zainteresowanych.

Czas na ogrodowe podboje 11:35, 17 maj 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:34, 17 maj 2019

Do góry

Pierwsze grzyby chyba z wrzosami przyszły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies