Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 14:00, 17 maj 2019

Wiklasiu, Anulko, prawda? Też mi się podobają A znalazłam je w mojej jedynym dobrze zaopatrzonym ogrodniczym w mieście. Cena do niskich nie należała, ale po takie drzewa musiałabym jeździć z M, brak czasu na takie eskapady poza miasto zmotywował nas do udźwignięcia wydatku Za to ładniutkie i mają idealną wysokość jak dla mnie.
Brzozowadzie... 14:05, 17 maj 2019

April napisał(a)
A może on na to czeka, żebyś mu dała spokój. Jeszcze cię zaskoczy. Omijaj na razie wzrokiem a za chwilę się zdziwisz Trzymam kciuki

Ja mam dwa buki. Jeden starszy a drugi nówka sztuka zeszłoroczna. Też nie narzekają.

To było do Izy

Sorry że tak się wcinam w inne dyskusje.

Mam dzisiaj tak leserski dzień że nic tylko skaczę po wątkach. Zbytnio się w pracy nie narobiłam

O, ja też dziś lenia złapałam, ale już mnie rzeczywistość pogania, zaraz do dentysty z drugim jadę, a dopiero weszłam
A jakie macie buki i jakie polecacie? Rozejrzę się, może jakieś w tej mojej szkółce znajdę.
April 14:07, 17 maj 2019

Ja mam purple fountaine, taką formę płaczącą

Przypomniało mi się jeszcze że mam Dawyck Purple i dwa Tricolory
Brzozowadzie... 14:12, 17 maj 2019

A, jeszcze cyknęłam przy okazji azalie. Fajnie kwitną
I kukliki Bell Bank:

Klonik krzywulec i stojące w boksach szałwie na frontowej:
Brzozowadzie... 14:13, 17 maj 2019

April napisał(a)
Ja mam purple fountaine, taką formę płaczącą

Przypomniało mi się jeszcze że mam Dawyck Purple i dwa Tricolory

O nie, płaczącego mam wiąza i więcej mieć nie będę takich form, jakoś do nich serca nie mam, ale pozostałe sobie obejrzę, dzięki!
TAR 14:13, 17 maj 2019

ja mam lenia juz od dłuzszego czasu ale gadam z wami i rzezbie robote powoli, dzis jestem uzalezniona od innych

buczek u mnie to Purple Fountain dostałam od Wuni na parapetowe. byl maly, do tego mu urwałam jedna gałazke przy sadzeniu ale na 3 sezon juz ma prawie metr i coraz gestszy sie robi. bardzo go lubie. w sumie na te moja rabatke tez by taki buczek sie prezentowal ale musialaby miec co najmniej 1,5 metra a takie juz w setki ida.
kiedys mialam Dawyck Purple, ten strasznie powolny rosl i byl wrazliwcem na temperatury
Brzozowadzie... 14:14, 17 maj 2019

A nie bordowe? Bo bordu też już mam dostatek w ogrodzie
TAR 14:15, 17 maj 2019

jakie ładne te kukliki, nigdy jakos nimi nie bylam zainteresowana, sa wersje różowe i fioletowe?
Brzozowadzie... 14:17, 17 maj 2019

TAR napisał(a)
jakie ładne te kukliki, nigdy jakos nimi nie bylam zainteresowana, sa wersje różowe i fioletowe?

Ta jest taka lekko koralowa, dość nieokreślony ten kolor, zachwycona jestem nim, do naszych leśnych klimatów rewelacyjna. Hania Gruszka ma piękne pomarańczowe, a widziałam też czerwone odmiany.
wiklasia 14:18, 17 maj 2019

Ameryki nie odkryję pisząc:
ale u Ciebie ładnie