Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 09:42, 17 maj 2019

Sebek napisał(a)
Miałem Cię skopiować z donicami, ale poszedłem w bezobsługowe donice Nie żałuję

Widziałam u Ciebie u mnie w ubiegłym było bezobsługowo (prawie) rozplenice + dichondra
AngelikaX 09:43, 17 maj 2019

aisza222 napisał(a)
Angelika uwielbiam Twój ogród jest przepiękny , ja dopiero zaczynam swoją przygodę i cicho marzę żeby kiedyś stworzyć choć małą namiastkę tego co podziwiam u Ciebie

Życzę z całego serca, aby ogród dawał tyle satysfakcji co mnie I troszkę zazdroszczę, ze masz dopiero "czystą kartę"
asiak 10:16, 17 maj 2019

Angeliko masz tak pięknie, że ośmielę się prosić Ciebie o radę
Oczywiście, jak znajdziesz chwilkę
Przerabiam swoją rabatę rodkową i oczywiście nie bardzo wiem jak?
Ale to najpierw muszę zrobić fotkę i jeszcze raz do Ciebie wstąpię
Ok? Plisss..
evel 10:37, 17 maj 2019

Angeliko, piękny rodek. Czy jakoś specjalnie o niego dbasz? Przepięknie kwitnie.

AngelikaX napisał(a)
Zostawiam fotkę z moim rodkiem - pięknie kwitnie mam go już z9 lat to jedna z pierwszych roślin jaką kupiłam do ogrodu

MirellaB 10:52, 17 maj 2019

Hej Angela Padał deszczyk u Ciebie?
monitka 11:50, 17 maj 2019

AngelikaX napisał(a)

Witam, czy możesz powiedzieć co to za "choinki"? Szukam jakiejś jodły lub świerka do ogrodu znajomych. Możesz polecić coś co nie sprawia większych problemów i nie trzeba pryskać co kilka miesięcy a ładnie rośnie?
AngelikaX 12:39, 17 maj 2019

Moniko ta ze zdjęcia to świerk serbski (pierwszy z prawej).

Wszystko zależy od tego gdzie ma rosnąć ten "iglak" blisko daleko domu, jako soliter czy z "czymś"... ma szybko rosnąć czy wolno... itp

AngelikaX 12:42, 17 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Hej Angela Padał deszczyk u Ciebie?

Hej a padał i to jak.... i długo że ho ho...

Mimo iż zimno było przeokropnie wyruszyłąm w ogród (przed tymi deszczami albo pomiędzy teraz nie pamiętam ) i sypnęłam nawóz lawendzie, wszelakim hortkom, wszystkim buksowym zywopłocikom i kulkom... no i oczywiście trawniki też dostały papu Dziś cieszę się, że się z kanapy ruszyłam, bo teraz tylko czekać na ciepełko

A u Ciebie jak mniemam też podlane
Kawa 12:44, 17 maj 2019

AngelikaX napisał(a)

Hej a padał i to jak.... i długo że ho ho...

Mimo iż zimno było przeokropnie wyruszyłąm w ogród (przed tymi deszczami albo pomiędzy teraz nie pamiętam ) i sypnęłam nawóz lawendzie, wszelakim hortkom, wszystkim buksowym zywopłocikom i kulkom... no i oczywiście trawniki też dostały papu Dziś cieszę się, że się z kanapy ruszyłam, bo teraz tylko czekać na ciepełko

A u Ciebie jak mniemam też podlane

no właśnie głupia ja
przez to zimno nie pomyślałam zeby iść sypnąc nawozu ale jutro sypnę w niedzielę znowu ma padać
AngelikaX 12:46, 17 maj 2019

evel napisał(a)
Angeliko, piękny rodek. Czy jakoś specjalnie o niego dbasz? Przepięknie kwitnie.

Ma odpowiednią ziemię i czasem nawozu sypnę, pilnuję aby po kwitnieniu pozbyć się przekwitłych kwiayostanów (wyłamuje je) nic poza tym - on już leciwy jest przeżył przeprowadzkę jak go miałam 5 wiosen i daje radę w zeszłym roku pryskałam przeciwgrzybowym bo coś go wzięło, zbiera się ale tak w pełni zdrów to tak do końca nie jest ale fakt kwitnie pięknie i w tym roku wyjątkowo długo