Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 11:22, 17 maj 2019

A taki efekt końcowy. Posadzony jeden rządek szalotki i 4 rzędy fasolki szparagowej. Mam w planie zrobienie kolejnych takich grządek, chyba jeszcze dwóch ale niestety pogoda i padający stale deszcz mi w tym przeszkadzają.
Gocha 11:26, 17 maj 2019

Jeszcze kilka fotek warzywnika bo jakoś się zafiksowałam w tym roku na jego punkcie. Może nie chodzi mi tak bardzo o plony chociaż oczywiście też ale przede wszystkim o to żeby nie było kawałka nie użytkowanej ziemi czyli marniejącej.Żeby nie rosły chwasty a jak nie posadzę nic to chcę przykryć kartonami i słomą żeby się nie degradowała.
Takie są plany a jak będzie z ich realizacją to czas pokaże.
Gocha 11:28, 17 maj 2019

Kwiatki też mam u siebie
Gocha 11:30, 17 maj 2019

Lilakowo
Gocha 11:32, 17 maj 2019

m_gocha 13:05, 17 maj 2019

Gosia jestem pod wrażeniem Twojego warzywnika i Twojego "zafiksowania się" nim
Z tym sadzeniem ziemniaków i cukinii super pomysł. Będę podglądać jak będzie szła uprawa i jakie będą plony. Rejestruj wszystko na swoim wątku - Ty będziesz miała przypominajkę a my ściągawkę na przyszły rok. Super jest i to, że Twój eMuś (a to widać od razu) też połknął bakcyla warzywnikowego

Ciemierniki masz cudne, aż słów brakuje. Gdybyś chciała likwidować siewki to daj znać a ja chętnie odkupię od Ciebie Z tym że zależy mi na tych o podwójnych kwiatkach

I jeszcze dopytam co to za urocza roślinka?
Gocha napisał(a)
Gocha 13:32, 17 maj 2019

m_gocha napisał(a)
Gosia jestem pod wrażeniem Twojego warzywnika i Twojego "zafiksowania się" nim
Z tym sadzeniem ziemniaków i cukinii super pomysł. Będę podglądać jak będzie szła uprawa i jakie będą plony. Rejestruj wszystko na swoim wątku - Ty będziesz miała przypominajkę a my ściągawkę na przyszły rok. Super jest i to, że Twój eMuś (a to widać od razu) też połknął bakcyla warzywnikowego

Ciemierniki masz cudne, aż słów brakuje. Gdybyś chciała likwidować siewki to daj znać a ja chętnie odkupię od Ciebie Z tym że zależy mi na tych o podwójnych kwiatkach

I jeszcze dopytam co to za urocza roślinka?

Gosiu mój M. mi bardzo pomaga, cięższe roboty to już on, ja tylko mówię co trzeba zrobić. Ale czy on zafiksowany to nie sądzę a może się mylę ? Ale wiem że sama bym nie była w stanie tyle zdziałać.
Sama jestem ciekawa tych eksperymentów. I oczywiście będę zdawała relację żeby mieć dokumentację tego co wyczyniam.
Gosiu ta roślinka to wilczomlecz ale kompletnie nie wiem jaki to.
O ciemiernikach postaram się pamiętać. Może uda się i będą pełne. Też bym tak chciała.
Pozdrawiam
Gocha 13:35, 17 maj 2019

jolanka napisał(a)
O kurcze, ale szalejesz kobieto

Jolu sma jestem tą moją działalnością warzywnikową zdziwiona. Bardziej mi się chce tam robić niż w części ozdobnej ogrodu. Ostatnie kilka dni nie dało się kompletnie robić bo cały czas deszcz i zimnica. Może uda się dzisiaj bo wczoraj cały dzień bez deszczu a jak wróciłam do domu z pracy to ulewa i d...pa mokra. Nie dało się nadgonić roboty.
Buziaki Jolu
yolka 18:01, 17 maj 2019

Eksperyment będę śledzić, jakie to rośliny na tym zdjęciu po prawej.
W moich workach juz zielono
Gocha 20:51, 17 maj 2019

yolka napisał(a)

Eksperyment będę śledzić, jakie to rośliny na tym zdjęciu po prawej.
W moich workach juz zielono

Jolu to piwonie w ilości 16 sztuk. Moje ziemniaki w walcach jeszcze się nie pokazały. Ja później od Ciebie sadziłam.