Z lektury ogrodowiska wiem już, że jak tylko pojawią się roślinki, czarna folia ze zdjęcia powyżej musi zniknąć. I dla poprawy humoru w ten kolejny deszczowy dzień, wrzucam zdjęcia tegorocznej wiosny przy tarasie
Ale niebo , z ta zielenią, mmm...
U mnie dziś niebo bure i ołowiane. Fajnie Haniu, że piszesz tak o błędach i pomyłkach, może trzeba się trochę wyluzować, w końcu ogród, to ma być przyjemność
w dolne piętro dosadzę jeszcze w tym sezonie dalie i inne rośliny wysiane w szklarence,a w przyszłym na ich miejsce pójdą piwonie i liliowce, oraz jesienia tulipany
mówcie co chcecie, ale ja lubię moją wąską bylinową
w przyszłym roku podzielę rośliny i dodam piętro z derenia białego - mam tam ciemne tło z tui sąsiada będzie zrywanie darni i poszerzanie
u nas cały dzień leje, nie można się nawet zabrać do roboty
Pana przepytałam jak to jest, że zmieniają kolor. Ale już patrząc jak kwitną widziałam, że w tej samej doniczce jedna ciemniejsza, druga jaśniejsza.
Wsadziłam na rabatę zobaczymy.
Zimno, mokro a ja sobie kwiatków letnich nakupiłam.
Trzeba nad kompozycjami pomyśleć. Jakie w tym roku kolory wybrać ?
bardzo mi się fioletowy z białą nakrapianką spodobał.
Z niedzieli wkleję i sobie na pamiątkę, a więcej w Ogródkowych perypetiach i na Wzgórzu Chaosu
Najpierw byli goście u mnie
Madzia i Monia z Emusiami
potem zagościliśmy w Ogródkowych perypetiach u Agi
i u Iwonki ze Wzgórza Chaosu
Wspaniale dzień spędzony i bateryjki naładowane
Dołączam zdjęcie tej części domu przy której chciałabym radate. Na działce w tym momencie nie ma, żadnych nasadzeń. Będzie to jedyna rabata na chwile obecna ponieważ nie ma jeszcze ogrodzenia, zanim ruszę z rabata eM skończy obrzeża przy wykuszu i tarasie. Liczę na Waszą pomoc. A te drzewa które są na zielono na planie działki to inwencja projektanta ich w rzeczywistości nie ma .
Witaj Madziu Wyjazd był rewelacyjny. W końcu było to szkolenie integracyjne
Murki są prawie obsadzone. Jeszcze między tymi surfiniami wysadzę czerwone.
W donicy, na razie jednej są surfinie miniaturki. Zrobiłam miks kolorów. Jakąś odmianę trzeba zrobić. W tamtym roku sprawdziły się mimo suszy.