Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Kasia_CS 19:41, 06 cze 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Rabaty już pięknie wypełnione, a jeszcze ta zakręcając ścieżka-cudo! Ale Ci zazdroszczę ostróżek, u mnie ładne przez pierwszy sezon a potem to już krótka droga do zgonu nie wiem co jest nie halo.

Jeszcze o kloniku -bardzo fajnie, że Ci serducho do niego zapikało, bo wygląda tam ekstra idealnie podbija kolory, fajne piętro na rabacie się zrobiło.

A który to tak Cię na różyczkę namówił ? Ja dziś Kubie Chandos beauty dałam do powąchania, to usłyszałam: "oooooooo....."
Helen 21:21, 06 cze 2019

Agatka, pięknie masz, a klonik coraz bardziej mnie przekonuje. Chyba pojeżdżę po szkółkach w poszukiwaniu czegoś podobnego. No i wrzucaj dużo zdjęć, masz fajne zakątki
Gruszka_na_w... 22:06, 06 cze 2019

Róża ma ciekawy kolor. Czasem taki nieoczywisty akcent kolorystyczny bardzo dobrze uzupełnia pozostała nasadzenia. Taki malutki konrtapunkt. Działa ożywczo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
wiklasia 22:35, 06 cze 2019

śliczności
tulucy 22:46, 06 cze 2019

hmmm ja tam sadzę te złota - miody - bursztyny razem z różowym i jakoś to gra
Brzozowadzie... 09:50, 07 cze 2019

Kasia_CS napisał(a)

Rabaty już pięknie wypełnione, a jeszcze ta zakręcając ścieżka-cudo! Ale Ci zazdroszczę ostróżek, u mnie ładne przez pierwszy sezon a potem to już krótka droga do zgonu nie wiem co jest nie halo.

Jeszcze o kloniku -bardzo fajnie, że Ci serducho do niego zapikało, bo wygląda tam ekstra idealnie podbija kolory, fajne piętro na rabacie się zrobiło.

A który to tak Cię na różyczkę namówił ? Ja dziś Kubie Chandos beauty dałam do powąchania, to usłyszałam: "oooooooo....."

Jest coraz lepiej, ale wkurza mnie mój kręgosłup, muszę mu bardzo ostrożnie dawkować pracę, od dwóch miesięcy mam problem ze skręceniem szyi w którąkolwiek stronę, bardzo przeszkadza w czasie jazdy samochodem
A na różę namówił mnie najmłodszy Bąbel, Ignacy Stasiu stwierdził, że też musi teraz mieć swoją różę, aż się boję do ogrodniczego z Nim jechać. To mój największy pomocnik
Frontowa rabata wchodzi teraz w swój najlepszy czas, wiosną czegoś jej brakowało - mam już zapisane kukliki i narcyzy na przyszły rok w większych ilościach Ostróżki zasilam w sezonie kilka razy florovitem w płynie, jak tylko widzę, że zaczynają jaśnieć im liście. I tylko tutaj na pełnym słońcu dobrze rosną, dlatego tak je tu upycham. I naparstnice, moją miłość

Zakrecona 09:53, 07 cze 2019

Ostróżki wypaśne
Brzozowadzie... 09:56, 07 cze 2019

Helen napisał(a)
Agatka, pięknie masz, a klonik coraz bardziej mnie przekonuje. Chyba pojeżdżę po szkółkach w poszukiwaniu czegoś podobnego. No i wrzucaj dużo zdjęć, masz fajne zakątki

Klona naprawdę polecam, jest piękny i nie wymagający. Potrzebuje jedynie lekkiego cienia, w pełnym słońcu będzie go przypalać.
Cieszę się, że to piszesz, bo jakoś wstyd mi wrzucać ciągle to samo. dziewczyny mają takie bogate rabaty, a u mnie parę roślin na krzyż
To róża Ilse Krohn Superior, poleciła mi ją Anda, to jej pierwszy rok i zaczęła go pięknie Prześwietlona ta fotka, cyknę ją po południu

A tu biedula Leonardo da Vinci, większość pąków musiałam obciąć, zjadał ją jakiś kwieciak
A na tyłach chłopaki kombinują, gdzie by tu powiesić tarczę z pudełka po butach, dziadek dorobił strzały do łuków, mus wypróbować

I moja aktualnie ulubiona rabata

Brzozowadzie... 09:58, 07 cze 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Róża ma ciekawy kolor. Czasem taki nieoczywisty akcent kolorystyczny bardzo dobrze uzupełnia pozostała nasadzenia. Taki malutki konrtapunkt. Działa ożywczo.

Haniu, postawiłam ją na schodach, pięknie gra z drewnianymi ścianami domu Nie mam pojęcia, gdzie ją posadzić, może pozostanie w donicy
Brzozowadzie... 09:59, 07 cze 2019

wiklasia napisał(a)
śliczności

Cześć Feniksie, muszę do Ciebie zajrzeć, co tam na froncie słychać