amatorodniczka
09:17, 06 cze 2019

O właśnie, można zrobić i takie i takie 
Jakiś zakątek leśny przy planowanej altanie, a reszta minimalistycznie?
Połączyć delikatnie ze sobą, żeby nie było za wielkich skoków..
No i ograniczyć ilość tych gatunków przede wszystkim...
UWAGA!! Post dosyć chaotyczny
eM pogania.. powiedział mi dziś, że mam "twardy orzech do zgryzienia" !
Dzisiaj kombinuję intensywnie głównie nad trzema rabatami(fioletowe strzałki, z resztą nad czym ja nie kombinuję... ), bo tutaj mamy już przygotowaną glebę:
Rabata(skarpa) frontowa (obok wjazdu) wymiary tej skarpy trochę skomplikowane, ale podam tak ogólnie ok 11 metrów długości i 5 metrów szerokości (w najszerszym miejscu).
Rabaty "wzdłuż ogrodzenia" :
* pierwsza - po prawej od wjazdu 21 metrów długości szerokość wąska niestety małe pole do popisu, ale jak ma być minimalistycznie to będzie
* druga - po lewej od wjazdu i tutaj mamy 43 metry długości (!) - tutaj rosną wspomniane już 3 śliwy wiśniowe
dobrze byłoby żeby połączyć stylistycznie obie rabaty wzdłuż ogrodzenia jako jedną całość
Poprawiłam też kierunki świata bo były trochę niedokładnie
Jak wspominałam mam duże kamienie - wybrałabym najładniejsze i chciałabym je też jakoś wykorzystać
Póki co, przerobiona długa skarpa już zaopatrzona w obornik, korę, mączkę.. dwa graby muszę dokupić, a o ładne ciężko bardzo.. będę jeszcze je wyprostowywać bo paliki są źle nabite i przycinać dolne gałęzie na jedną wysokość..
Teraz już można przycinać prawda?
P.S. ostatnio narzekaliśmy na deszcze, a teraz susza, co widać na załączonym obrazku..

i rabata w gabionie.. Jeszcze rozdrabnianie zostało..
Cisy posadzę co 60 cm, co Wy na to? Chudzinki moje..
Tylko nie wiem ile odsunąć się od gabionu .. (?)

Jakiś zakątek leśny przy planowanej altanie, a reszta minimalistycznie?
Połączyć delikatnie ze sobą, żeby nie było za wielkich skoków..
No i ograniczyć ilość tych gatunków przede wszystkim...
UWAGA!! Post dosyć chaotyczny

eM pogania.. powiedział mi dziś, że mam "twardy orzech do zgryzienia" !
Dzisiaj kombinuję intensywnie głównie nad trzema rabatami(fioletowe strzałki, z resztą nad czym ja nie kombinuję... ), bo tutaj mamy już przygotowaną glebę:
Rabata(skarpa) frontowa (obok wjazdu) wymiary tej skarpy trochę skomplikowane, ale podam tak ogólnie ok 11 metrów długości i 5 metrów szerokości (w najszerszym miejscu).
Rabaty "wzdłuż ogrodzenia" :
* pierwsza - po prawej od wjazdu 21 metrów długości szerokość wąska niestety małe pole do popisu, ale jak ma być minimalistycznie to będzie

* druga - po lewej od wjazdu i tutaj mamy 43 metry długości (!) - tutaj rosną wspomniane już 3 śliwy wiśniowe
dobrze byłoby żeby połączyć stylistycznie obie rabaty wzdłuż ogrodzenia jako jedną całość
Poprawiłam też kierunki świata bo były trochę niedokładnie

Jak wspominałam mam duże kamienie - wybrałabym najładniejsze i chciałabym je też jakoś wykorzystać

Póki co, przerobiona długa skarpa już zaopatrzona w obornik, korę, mączkę.. dwa graby muszę dokupić, a o ładne ciężko bardzo.. będę jeszcze je wyprostowywać bo paliki są źle nabite i przycinać dolne gałęzie na jedną wysokość..
Teraz już można przycinać prawda?
P.S. ostatnio narzekaliśmy na deszcze, a teraz susza, co widać na załączonym obrazku..

i rabata w gabionie.. Jeszcze rozdrabnianie zostało..
Cisy posadzę co 60 cm, co Wy na to? Chudzinki moje..
Tylko nie wiem ile odsunąć się od gabionu .. (?)