Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 21:55, 17 kwi 2019

Do góry
A tu różowe kwiatki na tle oczka.
Słoneczny Ogród 21:54, 17 kwi 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Jak ładnie kwitnie szukałam takich kwiatów z gałazksmi bez tła na naklejkę na ścianę córce do pokoju

Mam jeszcze takie ale to wcześniejsze gdzie kwiatki z bliska były jest ładniejsze.

Tulipan - Tulipa 21:53, 17 kwi 2019

Do góry
Mam pytanie, jeśli tu ktoś zajrzy dlaczego wiele tulipanów wsadzonych jesienią wygląda dzisiaj jedynie tak:
O co tu chodzi? Co jest nie tak?

Osiedlowy ogródek 21:50, 17 kwi 2019

Do góry
Dziewczyny, macie pomysł co wstawić zamiast wykopanych cisów pod płot na tej cienistej rabacie ?

Rabata jest długa i ciężko jej zrobić zdjęcie.

Od lewej zaczyna się trzema cisami, za nimi po prawej widać pień kasztanowca, przed cisami są trzy nędzne rodki i hosty...

za drzewem jest to puste miejsce przy samym ogrodzeniu i nie wiem co tam wstawić, nie chcę kolejnych cisów, myślałam o choinie kanadyjskiej lub 3 miskantach Morning Light lub dereniach elegantissima lub 3 świecznicach o ciemnych liściach?
Przed są 3 hostensje ogrodowe różowe.
Po prawej rośnie klon atropurpureum i dalej 4 cisy i przed nimi 4 hortki ogrodowe

dalej rośnie lilak wielopniowy, przed nim chcę dać coś o żółtych liściach,bez koralowy?

Dalej są krzewy czarnej porzeczki i pytanie co dać przed nimi, na razie jest w części przechowalnik

No i zaczyna się narożna rabata przed kompostownikiem

Słoneczny Ogród 21:48, 17 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Brzoskwinia ładny ma kolor kwiatków i są takie delikatne, aby tylko mróz nie przyszedł. Zapowiadają na szczęście ciepło. Sasanka taka dostojna na tym skalniaku, główkę trzyma sztywno , nie Ci się wysiewają. Floksy u Ciebie więcej dojrzałe.
Ciekawa jestem nowej rabaty.

Brzoskwinia obcykana do znudzenia... właśnie martwię się o nią żeby przymrozek jakis nie zaszkodził.
Tak lubię te różowiutką chmurkę z kwiatków jakby to nie wiem jakie drzewo szlachetne było
Sasanka teraz rządzi na skalniaku, bo nic tam jeszcze nie kwitnie.
No floksy to dopiero zaczynają z jednej strony, od slońca.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 17 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mam go w dwóch miejscach i polecam, szybko rośnie. W tej chwili wypuszcza młode pędy i od razu są zawiązki z pączkami. To jeden z wcześnie kwitnących. Nie mam obecnie zdjęć z nim, ale wkrótce będzie robił za gwiazdę na rabacie. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba.

Pieknie .Rożne kolorki różne kwitnienia, różne radości
Ukojenie 21:47, 17 kwi 2019

Do góry
Taka fotka przed snem:

Dwa ogrody 21:44, 17 kwi 2019

Do góry
Gosiek33 - kamasjom trzeba zmieniać stanowisko, ja wykopałam po trzecim sezonie. Mam też białe, te rosną w doniczkach drugi rok, w pierwszym kwitły słabo. Niebieskie odbijają też w starym miejscu, widocznie zostały się jakieś malutkie cebulki.
Czosnek rośnie drugi sezon, może zakwitnie? Czosnki raczej sie nie wysiały, musiały zostać jakies malutkie cebulki, u mnie tez tak jest. Jesli się wysieją, to widać, że to drobnica, szczypiorki cieniutkie, te muszz długo rosnąć. Wysiałam na próbę chyba trzy lata temu czosnek błękitny, powschodził, ale wolno rośnie, nadal jest w fazie szczypiorków.
Iza, u mnie też sucho. Podlewam. Tulipany botaniczne są bezproblemowe, pod warunkiem, że nie zjedzą ich nornice. U mnie słoiczki z chipsami dla nich są na porządku dziennym
Gonia, dzięki za taki miły wpis Co roku dokupuję jakieś nowe odmiany.
Jakiś - ma może z pięć cm

jeszcze raz botaniczne

kolejny narcyz

Słoneczny Ogród 21:41, 17 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Ojejku jakie kolory, brzoskwinie, forsycje, sasanki... Bajkowo wiosennie.
Nowa rabata bedzoe rosła jak szalona, widać że ziemia żyzna, ciemna aż miło popatrzeć
A gdzie suszarka ?

Kolorowo się zrobiło, oby mrozów nie było bo padnę.

Roślinki na nową rabatę czekają w doniczkach.
Ale jeszcze nie sadzę, jeszcze czekam.

A tu jest.

Słoneczny Ogród 21:36, 17 kwi 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
No i doczekalam się zdjęć skalniaka.

❤❤❤

Miło mi, że czekałas na skalniak.
Bedzie go teraz coraz więcej.
Podwórkowa rehabilitacja 21:35, 17 kwi 2019

Do góry
I co tu robić z tymi pomidorasami?

Selery jutro sadzę, najwyżej włókniną przykryję.

Bakłażany i papryki też za duże już.
Ukojenie 21:34, 17 kwi 2019

Do góry
Bylismy na zakupach w Auch...
Wyszlam z tym:

Prawie 11 zl za sztuke.

Z sadzeniem beda czekac do po świąt.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:33, 17 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Aniu, a tak blisko byłaś.......

Tak, blisko Jolu ??
Moze kiedyś się zmówimy ??.Corcia przecież moja studiuje i jest w Warszawie
Dzisiaj posadziłam roślinki od Halinki, trawki i tuje.
I malowałam rożne rzeczy w ogrodzie
pergolka odnowiona

Takich kolumn na róże nie wiele widać w ogrodzie.

To pomalowałam ,,, na biało i inne rzecz też

Mój ogrodowy pamiętnik 21:31, 17 kwi 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Z ogólnych widoków rabatowych to nie ma co pokazywać bo nadal mało zielono. Jedynie zimozielone i berberysy dają kolor .

Na czym masz położony kamyk? Pytam, bo ja położyłam bezpośrednio na ziemi i teraz wybieram. Zabawy w Kopciuszka mi się zachciało
Przerwa na kawę... 21:26, 17 kwi 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Mi się jakoś ostatnio nie chce pracować fizycznie. Wolę siedzieć z kawą w fotelu i delektować się widokami roślinek kwitnących

Ja dziś miałam taki przebłysk - a może się walnąć na kanapie w ogródku i poczytać książkę? Wygrało kancikowanie trawnika

A tulipany piękności! Nawet jeśli nie jestem zagorzałą fanką Flaming purissima to nie da się odmówić im uroku w masie
Ogród w remoncie 21:26, 17 kwi 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Całą zimę rozmyślałam jak ułożyć nasadzenia na rabacie płotowej. Niby mam tam już posadzone rośliny ale na pewno tak nie zostanie. Chcę by ta rabata miała pazur bo będzie dawała po oczach z altany no i jest baaardzo duża. Wałkowałam ją już z wami ale w między czasie sporo się poprzestawiało. Miały być Annabelki, które poszły do kącika magnoliowego. Jako że mam masową ilość wszelkiej maści bukietówek to je tam chcę wykorzystać, i jeszcze miskanty ML.
Przed świerki poszedł jednak grujecznik a nie klon, jakoś trudno mi się z nim rozstać. Myślałam dać tam jeszcze ze trzy kolumnowe drzewka, może jarząbki.
Mam mętlik w głowie, chyba za dużo chcę tam wcisnąć i stąd to wszystko. Chciałam ładniutką piętrową rabatę a powstaje mi jakieś nie wiadomo co
Priorytetem są hortki i miskanty. Mam duże ilości Polar Beer, Limelight, do nich chciałam jeszcze upchać niższe Sundae F. i Diamant R.
Może przyjdzie wam coś do głowy. Chciałabym już tam posadzić i nie kombinować.
To jest to miejsce

I na planie

A tu mój niedoskonały najnowszy pomysł, chyba te miskanty mi tam najbardziej nie pasują ale gdzieś muuuszę je upchnąć

nie widziałam nigdy perovski na żywo ale plan świetny. Jakie niskie Hortki masz? Rozplenice ich nie zaslonia?
Pisałam Ci kiedyś o różnicy w pokroju polar Bear i limek, to dwie różne Hortki. A może jeszcze z dwa grujeczniki dosadzic?
Kibicuje!
Ptasi gaj 21:25, 17 kwi 2019

Do góry
Taki mam widok z balkonu sarny 0od płotem chodzą. List nam kopia dziury/jamy pod wysokimi jałowcami. Po prawej stronie widać kawałek debu pomnik przyrody mamy 4 takie pomniki. Konserwator przyjeżdża je doglądać.

Pod młodymi kasztanami posadzone szafirki prawie codziennie tutaj chodzę

Kilka dni może w święta będą tulipany kwitły.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 21:19, 17 kwi 2019

Do góry
Ta roślinka mnie urzekła.
Co to jest ??
Jest już cudna

I te klony prześliczne

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:18, 17 kwi 2019

Do góry
i wreszcie powolutku rozwijają się tulipany, u nas coś wolną idą, chyba przez ten zimny kwiecień...
Mój ogród pod lasem 21:18, 17 kwi 2019

Do góry
malgol napisał(a)

Ależ tu pięknie! Cudowne ujęcie.. podobają mi się ukwiecone drzewa i ten płot! świetnie współgrają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies