Dziękuję, to miłe. Ja sobie mówię: jeszcze rok i będzie ładniej, jeszcze rok i zarosnę zielenią w tej betonowej dżungli. I tak sobie latka lecą Muszę zmienić mantrę na:jeszcze trzy lata i się zazieleni
Również ściskam i pozdrawiam
No raz kozie śmierc ...postanowiłam naruszyć tą zieloną przestrzeń i zrobić w końcu wyspę na środku trawnika jak pierwotnie zakładał projekt.Z projektu niewiele zostało , nawet kształt trawnika ze względu na drzewa musiał ulec korekcie,ale pomysł na wyspę pozostał.Zaraz wkleję ten projekt i proszę doradźcie czy robic tą wyspę czy nie? miałabym kolejne rabaty do obsadzenia i miejsce na leżak .To widok na środek trawnika gdzie miałaby znaleźć się wyspa jak z projektu
Toszka na klatę przyjmę wszystko , Mam pozostałe i dobrze się trzymają drugi rok.
Na początku miały tylko szmate, kamienie i zasypane kwaśnym torfem. w tamtym roku wszystko powiększyłem usunąłem zasiliłem i w tym roku również kwitną i maja przyrosty. przysypane korą
Temu chyba przedobrzyłem.
Zabieram się do czytania, bo myślałem że mieszkanka piachu,torfu, kory da radę.
Mam jeszcze gotowe podłoże do rodków.
Czas na troszkę większy obszar do sadzenia, tylko 3 tys m2
Budowa domu, ogród ...
Mam nadzieje że pomożecie w planowaniu Zainspiruje się waszymi ogrodami (mam nadzieje że się nie pogniewacie)
Posadziłam tę molinię na leśnej z tyłu, ale łapie tam jakąś rdzę, może ma za mało słońca? Warunki glebowe ma bardzo dobre, to moja rabata na samym kompoście, pięknie trzyma wilgoć. Może dla niej za bardzo? Muszę ją poobserwować, bo to nowy nabytek. Ale rzeczywiście ładnie rozjaśnia cień.
Wczoraj utrwaliłam swoją frontową, zaczęły szałwie, jeszcze nie wszystkie, różowe nierówno zaczynają, ale już jest pięknie, lubię je bardzo
I idąc północną ścieżką:
Wywalę jednak tam ze środka te liliowce, zgrzytają mi te szablaste liście, trochę za ciężko wyglądają. Tylko, co by tu...?