Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zakrecona 07:03, 05 cze 2019

Piękne to oczko u Kasi. Nawet nie myślałam, że można tak małe oczko zrobić. A woda w nim dzięki roślinom się oczyści?

Zawsze mi się wydawało, że potrzebny jakiś filtr?
eVka 10:00, 05 cze 2019

Nowa12 napisał(a)
Ewa, ty chyba masz jakieś lepsze bateryjki .
Bez szans, żeby za Tobą nadążyć.
Jedno oczko, dwa oczka, więcej oczek, szalona kobieta .

E tam wcale nie lepsze, mam lenia ostatnio przy tych upałach. Akurat na sobotę ma być ochłodzenie i bym porobiła a tu mam cały dzień zajęty nieogrodowo...
Oczka są świetne, wczoraj wpuściłam kilka roślin pływających i juz pięknie wygląda. Dzisiaj będę obsadzać kosze wodne.
eVka 10:04, 05 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oooo czytam, że oczka będą, super, woda w ogrodzie dla zwierząt wszelakich bardzo ważna, ogród nabiera wtedy innego wymiaru bo żyje

Sylwia, początkowo właśnie takie było założenie, że ta woda ma być dla ptaszków i innych żyjątek, a że przy okazji może zdobić to już podwójnie super
eVka 10:07, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

No, dokopałam się.
Gratuluję realizacji w takich warunkach temperaturowych. Kopanie w takim upale to jak szkoła przetrwania.
Klon nad oczkiem to świetny wybór, jedno dla drugiego stworzone.

Właśnie jakoś tak się wszystko poskładało, że miała być nowa rabata i ciągle nie mogłam wymyślić co tam bym chciała. Radziłyście mi piękne nasadzenia, aż w końcu wpadliśmy z eMkiem na pomysł oczka, chcieliśmy od dawna też ten klon Bloodgood i tak poskładaliśmy wszystko do kupy i wyszła taka mini rabata oczkowa

Kopanie w upale to kara za grzechy...
malinia 10:10, 05 cze 2019

effka napisał(a)

Kopanie w upale to kara za grzechy...

ale jaka satysfakcja
eVka 10:12, 05 cze 2019

Jola_M napisał(a)

Jaka szkoda, że to nie Jugowice-15km ode mnie Jugowiec to już 60 km - nie tak strasznie daleko, ale jednak....

Oj, no to szkoda, ja mam do Jugowca 23 km, więc w miarę blisko. 60 km już by mi się nie chciało, za daleko.
eVka 10:13, 05 cze 2019

Zakrecona napisał(a)
Piękne to oczko u Kasi. Nawet nie myślałam, że można tak małe oczko zrobić. A woda w nim dzięki roślinom się oczyści?

Zawsze mi się wydawało, że potrzebny jakiś filtr?

Oczka Kasi są bajkowe przez swoją naturalność. Spokojnie obywają się bez pompek i innych wspomagaczy pod warunkiem, że sa obsadzone roślinnością napowietrzającą i filtrującą. Daje się bakterie startowe i antyglon ekologiczny. Ale ja nowicjusz jestem i muszę najpierw sama wszystko wypróbować zanim zacznę radzić
eVka 10:14, 05 cze 2019

malinia napisał(a)

ale jaka satysfakcja

Hehe no tak. Satysfakcja jest zawsze!
eVka 11:49, 05 cze 2019

Pojechałam do urzedu a wróciłam z czterema drzewami i mnóstwem bylin....

mrokasia 12:11, 05 cze 2019

effka napisał(a)
Pojechałam do urzedu a wróciłam z czterema drzewami i mnóstwem bylin....

Co Ty powiesz, w urzędzie sprzedawali?