Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 11:17, 05 cze 2019

Wczoraj utrwaliłam swoją frontową, zaczęły szałwie, jeszcze nie wszystkie, różowe nierówno zaczynają, ale już jest pięknie, lubię je bardzo
I idąc północną ścieżką:

Wywalę jednak tam ze środka te liliowce, zgrzytają mi te szablaste liście, trochę za ciężko wyglądają. Tylko, co by tu...?
mrokasia 11:43, 05 cze 2019

Mmmmm, ładnie . Jestem, jak wiadomo , fanką szałwii. A jak ładnie się z tymi naparstnicami zgrywa i ten Amazon Mist ślicznie świeci. Chyba go sobie kupię .
A zamiast liliowców może irysy? Mają znacznie subtelniejsze liście. Mnie też jakoś drażnią liście moich liliowców. Może im wybaczę jak pokażą kwiaty.
anbu 11:46, 05 cze 2019

Ojojoj cudna frontowa, moje klimaty
TAR 11:49, 05 cze 2019

Ładnie skomponowana ta rabata. I jak tak patrze to chce mi sie dzis w ogrodek wskoczyc, mam koncowki do posadzenia, 24 perovskie, kilka świerzbnic, te nieszczesne bodziszki i 5 kosówek. Ale jestem uzalezniona od meża, ktory ma w koncu wysadzic jalowce i oddac w inne ręce.

I wtedy skupie sie na wejsciowej i porzadkowaniu innych.
Brzozowadzie... 14:35, 05 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Mmmmm, ładnie . Jestem, jak wiadomo , fanką szałwii. A jak ładnie się z tymi naparstnicami zgrywa i ten Amazon Mist ślicznie świeci. Chyba go sobie kupię .
A zamiast liliowców może irysy? Mają znacznie subtelniejsze liście. Mnie też jakoś drażnią liście moich liliowców. Może im wybaczę jak pokażą kwiaty.

Szałwia jest ekstra, nie? Bezproblemowa roślina i piękna.
Amazon polecam, przetestowałam, zimuje i najdłużej ze wszystkich moich traw ładnie wygląda.
Na irysy to tam już miejsca nie ma One z kolei rozłożyste. Jeszcze poczekam, tak ja Ty, na kwiaty
Brzozowadzie... 14:35, 05 cze 2019

anbu napisał(a)
Ojojoj cudna frontowa, moje klimaty

Dzięki Aniu!
Brzozowadzie... 14:36, 05 cze 2019

TAR napisał(a)
Ładnie skomponowana ta rabata. I jak tak patrze to chce mi sie dzis w ogrodek wskoczyc, mam koncowki do posadzenia, 24 perovskie, kilka świerzbnic, te nieszczesne bodziszki i 5 kosówek. Ale jestem uzalezniona od meża, ktory ma w koncu wysadzic jalowce i oddac w inne ręce.

I wtedy skupie sie na wejsciowej i porzadkowaniu innych.

Tar, jak Ty piszesz o tych swoich końcówkach podając liczby roślin w dziesiątkach, to mi się słabo robi U mnie końcówki liczę na palcach jednej ręki
TAR 14:43, 05 cze 2019

Ale to sa przecież malutkie sadzoneczki typu P9, to tak jakby 4 normalne krzaczki posadzic i juz inaczej brzmi
Brzozowadzie... 14:45, 05 cze 2019

TAR napisał(a)
Ale to sa przecież malutkie sadzoneczki typu P9, to tak jakby 4 normalne krzaczki posadzic i juz inaczej brzmi

No można na to spojrzeć i tak Cóż, dla mnie sadzonka to sadzonka
Już mi się powoli kończy zapał na ten sezon, chyba trzeba będzie niedługo zrobić przerwę do jesieni. Jeśli wytrzymam
TAR 14:54, 05 cze 2019

a jeszcze na rozsadniku zauwazyłam kilka żurawek do wsadzenia, wywalałam duza kepe i porobilam z niej mikruski, akuratnie nadaja sie do wsadzenia. musze znalezc na nie miejsoweczke, bo takie ni w piec ni dwanascie, ni to limonka, ni to brudny kremowy i czerwone unerwienie. ciezko dobrac im towarzycho