A ja czytałam, że kostrzewa im mniej wody tym ładniejsza? Ja swojej od dwóch miesięcy nie podlewam i jest ok. A w następnym roku trzeba ją podzielić?? Jeśli nie to będzie brzydka czy co?
Madżenka inspiracje rewelacyjne, ogrody wręcz dla mnie Im więcej oglądam takich pomysłowych realizacji tym mniej podoba mi się mój kawałek Czekam do września na możliwość sadzenia żywopłotu i w następnym roku rewolucję będę robić Wrzucaj więcej pomysłów to przez zimę będzie czas do namysłu
Ja też myślę o zmianach i zawsze będę coś zmieniać To właśnie lubie w ogrodzie , że można zmieniać tylko musi być szkielet ogrodu dobry, co pokazuje nam Danusia. Potem można sobie poszczególne rabaty zmieniać
Myślę, że im więcej inspiracji obejrzymy tym większa chęć na zmiany. Wpływ Ogrodowiska jest w tym przypadku olbrzymi
Wiem na pewno, źe mój ogród na froncie będzie niebiesko - róźowy, potem bedzie przechodził w biel a przy kuchni będzie żółto-pomarańczowy, po cyzm na tyłach niebiesko-bialy wszystko oczywiście okraszone bukszanami, grabami i cisami.
Muszę dodać płaskich powierzchni bukszpanowych - do wymiany pod grabami i większe powierzchnie traw, ktore zdobią ogród również zimą. Wiosna gdy się je obcina będą królowały tulipany.
Dzięki wielkie. 4 miesiące temu posadziłam pierwsze rośliny a dziś już myślę o zmianach Jak tak to będzie wyglądać to co najmniej 2 razy do roku będę mieć zmiany?! I właśnie zamarzyłam o brzozie...
Budlejki szaleją na całego, zresztą jak wszystko w Twoim ogrodzie, nawet poduchy masz szalejące
Macham Madżenko
Marzenko wybujało aż miło Niestety chwaściory też Nic na razie nie pokazuję bo najpierw urlop, teraz praca więc czasu wystarcza tylko na szybkie podlewanie. Ale od pon.ruszam w ogród to pochwale się małym buszem
Witaj Szyszko
Ciemna żórawka jest z lawendą a jaśniejsza z prosem i po bokach hortensja. Szczerze mówiąc teraz jak proso ładnie urosło, ta druga rabata bardziej mi pasuje W niedzielę zrobię nowe zdjęcia to możesz zobaczyć jak to teraz wygląda
Pozdrawiam z Doliny Baryczy
Obrazek nawet mało widoczny a przyciąga uwagę Ciekawy pomysł na kompozycję i jakie śliczne ramki. Do tej największej kompozycji jakich gałązek użyłaś? Interesuje mnie szkielet i środek, tam jakiś wazonik jest włożony?
Limki po burzy i deszczu coś nieciekawie rano wyglądały Kwiaty prawie na ziemi leżały. Mam nadzieję, że do wieczora odżyją, jak nie to patyczki bambusowe dostaną