Zdjęcie awatarkowe powinno nosić tytuł Królowa Kwiatów
Danusiu mam pytanie dt.roślin na cmentarz.Czy żurawki, hosta i bukszpan sobie poradzą? Chciałbym zrobić cos takiego jak jest w wątku o cmentarzach w Niemczech. Może polecisz mi coś zadarniającego, zielonego i bardzo niskiego?
Pozdrawiam serdecznie z Doliny Baryczy
Nie no robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu Nigdy nie widziałam, żeby na koniec dnia miały omdlałe listki z braku wody, czy nadmiaru słońca... no dziwne te kwiaty na tej jednej...
też macham pracowicie!
Ala tylko nie ''przesadz'' z nawozem A własnie mi przypomniałaś o tych Twoich hortkach i może być tak jak mówisz, daj im czas do następnego roku i wtedy zobaczysz. Czytałam, że w duże upały należy je podlewać nawet 2 razy dziennie U mnie podlewane przez kilka dni raz dziennie zaczęły schnąć, ale w na szczęście w porę się zreflektowałam i doszły do siebie. Z tym, że Ty masz dużo cienia u siebie więc te wymagania wodne też są inne.
Macham pracowicie
Malu już nic nie działam Kasy brak, budżet wykorzystany co do grosza Na początku września mam nadzieję, że uda mi się wymienić ten mój okropny żywopłot na smaragdy. A teraz cieszę się tym co rośnie i kwitnie. Nie mogę się nadziwić, że przez 3 miesiące tak wszystko poszlo do góry
A u Ciebie ziemia już jest, teraz ładnie ją rozplantować i zaczynasz sadzenie. Ja bym chciała taką ładną działeczkę jak Ty masz
No zobaczymy... zwłaszcza, że już do jesieni idzie...Hortką daję magiczną siłę i doglebowo i dolistnie... tylko one na początku jak przyszły do mnie chorowały, pamiętasz? Może po prostu w tym roku muszę im odpuścić Bo uschnięty jest tylko ten kwiat, co już był lekko rozwinięty jak horti do mnie przyszły... inne chyba powinny być bardziej zbite... ale dam im czas do przyszłego roku
Z tymi 20l to mnie zaskoczyłaś! Tak dużo wody im chyba nie podawałam.... ale zawsze podłoże było wilgotne... ale może zacznę jednak dawać im więcej pić
Ciekawe czy winobluszcz bedzie szybko rósł ? U mnie dopiero po 2 miesiącach od posadzenia ruszył Ale jak ruszył to teraz ładnie przyrasta A hortką dawałaś nawozu? Najlepsza Magiczna siła do hortensji. One potrzebują naprawdę dużo wody...Czytałam, że na jedno podlanie 20 l.
Nie, z głównej drogi nie widać. Następnym razem zapraszam na kawe
A co do tej rabatki nad którą się aktualnie zastanawiasz to myślę, że 2,3 gatunki roślin tam w zupełności wystarczą. Sebek dobrze doradza, powinnaś tam dać coś rozjaśniającego-carexy jak dla mnie to strzał w 10
Wow Ketmia rewelacja, po prostu okaz nad okazy, a i rabata wyszła Ci sliczna. W następnym roku jak się rozrośnie będzie elegancko. Twój ogród kojarzy mi się z taką harmonią, uporządkowaniem i z każdą kolejną fotką jeszcze bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu.
Macham
Będę się powtarzać ale uwielbiam Twój ogród, dla mnie wzorowy. Mogłabyś Madżenko do katalogu ogrodniczego te zdjęcia dać i każdy by podziwiał i wzdychał
Pozdrawiam odpoczywających, ja niestety w pracy