Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Gardenarium 20:09, 15 sie 2013

Zrób "cytuj" i skopiuj ten kod poniżej, na pewno źle zrobiłaś link, inaczej by działał Ja teraz jestem w Anglii na wyjeździe ogroidowym i jedynie wklejam relację, bo mam ograniczony dostęp do internetu

Leśne Wzgórze

Instagram Ogrodowiska
Sebek 20:10, 15 sie 2013

Jest dobrze, ale
To jest pod drzewami, dość ciemno - lawenda nie będzie chciała rosnąć.... Lepsza będzie kocimiętka, ale też nie będzie rosnąć jak w słońcu - jednak wytrzyma
Konwalnik....no nie wiem - żwiru raczej tam nie chcesz, a on w korze jest właściwie niewidoczny.....Daj całą plamę z carexów albo posadź wrzosy - będą pasować do choinek
Kosaćców bym tyle nie dawał...one są ładne tylko na chwilę - chyba, że zamaskujesz je czymś innym - choćby kocimiętką Firletka z tyłu wydaje mi się OK - może być też werbena patagońska....
Chociaż myślę nad tymi kosaćcami...Jeśli byś posadziła 3-5 hortensji bukietówek też byłoby w porządku - wtedy nie musiałabyś sadzić firletki - chyba, że za kocimiętką, też wyglądałaby super. Hortensje zamaskują brzydkie liście irysów i będą zdobić aż do wiosny
Margolka 20:16, 15 sie 2013

Tam na stronie głównej forum, w dziale technicznym jest instrukcja, jak uaktywnic link Jest łatwa, lekka i przyjemna, kazdy sobie z tym poradzi - działaj
renatamama3 20:19, 15 sie 2013

Przyszłam się,przywitać inaczej być nie może ,bo ten wiewiór z awantarka często kuka na moją działeczkę ,jeszcze drugi czarny ,a ja kukam na niego(ą) .pozdrawiam
Mathildis 20:22, 15 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Zrób "cytuj" i skopiuj ten kod poniżej, na pewno źle zrobiłaś link, inaczej by działał Ja teraz jestem w Anglii na wyjeździe ogroidowym i jedynie wklejam relację, bo mam ograniczony dostęp do internetu

Leśne Wzgórze

Dziękuję, nie wiem dlaczego przestało działać, wiem, że wcześniej link był aktywny
Mathildis 20:31, 15 sie 2013

Sebku w tym miejscu jest półcień od rana do 13tej, a od 13tej do zachodu słońca pełnia słońca.
A dlaczego uważasz liście kosaćców za brzydkie? Brzydkie moim zdaniem są dopiero jesienią, ale wtedy je obcinam
Z konwalnikiem też miałam dylemat, ale pomyślałam, że między trawnikiem i żółtymi carexami jak się rozrośnie to będzie ładny, wrzosy mam już w dwóch innych miejscach masz pomysł na jeszcze jakiś inny zamiennik?
Sebek 21:53, 15 sie 2013

Zamiennikami mogą być trzmieliny, ostrokrzewy Golden Gem albo żurawki?
Lukas 22:57, 15 sie 2013

piekny klimatyczny ogród
Zawsze marzyłem o takim w cieniu drzew, Pozdrawiam
polinka 06:50, 16 sie 2013

Mathildis napisał(a)

odmachuje
Przejeżdżałam wczoraj obok Doliny Baryczy, rozglądałam się za twoim ogrodem, ale jego pewnie nie widać z głównej drogi na Wrocław.

Nie, z głównej drogi nie widać. Następnym razem zapraszam na kawe
A co do tej rabatki nad którą się aktualnie zastanawiasz to myślę, że 2,3 gatunki roślin tam w zupełności wystarczą. Sebek dobrze doradza, powinnaś tam dać coś rozjaśniającego-carexy jak dla mnie to strzał w 10
Kondzio 22:42, 16 sie 2013