Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 09:01, 16 sie 2013

polinka napisał(a)
Ciekawe czy winobluszcz bedzie szybko rósł ? U mnie dopiero po 2 miesiącach od posadzenia ruszył Ale jak ruszył to teraz ładnie przyrasta A hortką dawałaś nawozu? Najlepsza Magiczna siła do hortensji. One potrzebują naprawdę dużo wody...Czytałam, że na jedno podlanie 20 l.

No zobaczymy... zwłaszcza, że już do jesieni idzie...Hortką daję magiczną siłę i doglebowo i dolistnie... tylko one na początku jak przyszły do mnie chorowały, pamiętasz? Może po prostu w tym roku muszę im odpuścić Bo uschnięty jest tylko ten kwiat, co już był lekko rozwinięty jak horti do mnie przyszły... inne chyba powinny być bardziej zbite... ale dam im czas do przyszłego roku
Z tymi 20l to mnie zaskoczyłaś! Tak dużo wody im chyba nie podawałam.... ale zawsze podłoże było wilgotne... ale może zacznę jednak dawać im więcej pić
AlicyaLK 09:07, 16 sie 2013

Kalamandyna napisał(a)
Macham z rana i podziwiam ogród. Robi się coraz fajniej. Zazdroszczę bo i ja bym już tak chciała. A tu czekać muszę

Cześć Mela No robi się coraz fajniej, ale chciałabym jeszcze fajniej Wiesz ile ja czekałam!! 3 lata!!!! Najpierw nie robiłam bo będzie remont to zniszczą, potem nie robiłam bo faktycznie był remont i niszczyli wszystko jak leci, zobaczyłam klepisko po robotnikach to się załamałam, a do tego kaski brakowało jak to po budowach i generalnych remontach bywa, no i teraz zaczynam działać!
polinka 10:35, 16 sie 2013

Ala tylko nie ''przesadz'' z nawozem A własnie mi przypomniałaś o tych Twoich hortkach i może być tak jak mówisz, daj im czas do następnego roku i wtedy zobaczysz. Czytałam, że w duże upały należy je podlewać nawet 2 razy dziennie U mnie podlewane przez kilka dni raz dziennie zaczęły schnąć, ale w na szczęście w porę się zreflektowałam i doszły do siebie. Z tym, że Ty masz dużo cienia u siebie więc te wymagania wodne też są inne.
Macham pracowicie
AlicyaLK 10:45, 16 sie 2013

polinka napisał(a)
Ala tylko nie ''przesadz'' z nawozem A własnie mi przypomniałaś o tych Twoich hortkach i może być tak jak mówisz, daj im czas do następnego roku i wtedy zobaczysz. Czytałam, że w duże upały należy je podlewać nawet 2 razy dziennie U mnie podlewane przez kilka dni raz dziennie zaczęły schnąć, ale w na szczęście w porę się zreflektowałam i doszły do siebie. Z tym, że Ty masz dużo cienia u siebie więc te wymagania wodne też są inne.
Macham pracowicie

Nie no robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu Nigdy nie widziałam, żeby na koniec dnia miały omdlałe listki z braku wody, czy nadmiaru słońca... no dziwne te kwiaty na tej jednej...
też macham pracowicie!
AlicyaLK 12:08, 16 sie 2013

no i mam doła już mi się nic nie podoba co zrobiłam wszystko bym przesadzała!! chyba się zapłaczę! beznadzieja! co mnie naszło z tymi nasadzeniami!!! Naoogląda się człowiek tych różnych inspiracji i głupieje! czy różnorodność, czy jeden gatunek!! Dzizas!
AlicyaLK 12:09, 16 sie 2013

Hosty, żurawki mogę teraz przesadzać, nie muszę czekać do wiosny, prawda?
polinka 12:46, 16 sie 2013

Dziewczyno już masz ładnie Popatrz się na zdjęcia kilka miesięcy wstecz... Chciałabyś do tego wrócić?? A to, że człowiek naogląda się różnych pięknych i wspaniałych ogrodów to normalne Już taka natura ogrodników, że cały czas coś chcą zmieniać Ja 3 miesiące po posadzeniu stwierdzam, że jednak mogłam inaczej... Dzisiaj najbardziej podoba mi się ta rabata, która wtedy była najbrzydsza Czekam do września, wtedy będę wymieniać żywopłot i dam sobie przez zimę czas na zastanowienie. Poczekaj troszkę, rozrosną się, zrobisz resztę ogrodu i wtedy spojrzysz na całość. Zobacz ile już zrobiliście
polinka 12:48, 16 sie 2013

Z hostami i żurawkami nie ma problemu, możesz przesadzać, tylko nie w upał. A wiesz Ala, że hostą i żurawką należy ucinać kwiaty jak chcesz aby szybko Ci się rozrosły i poszły w liście?
AlicyaLK 12:49, 16 sie 2013

wiem, że zrobiliśmy, ale chyba niepotrzebny mi ten misz masz na tej długiej rabacie... mogłam tam zasadzić hakone na całej długości i ciemne żurawki na obrzeżach dla kontrastu... ehhh... dokupię hakone bo i tak muszę... żurawki mogę przesadzić w przyszłym roku, gdyby mi nie przeszło... Masz rację, mnie to czasem trzeba w łeb dać!
AlicyaLK 12:51, 16 sie 2013

polinka napisał(a)
Z hostami i żurawkami nie ma problemu, możesz przesadzać, tylko nie w upał. A wiesz Ala, że hostą i żurawką należy ucinać kwiaty jak chcesz aby szybko Ci się rozrosły i poszły w liście?

W sensie jak zaczną się pojawiać kwiaty, to mam nie czekać na zakwitnięcie? ja czekałam i zaraz po przekwitnięciu ciachałam...

Ja na wielkość ich nie narzekam, tylko mogłam inaczej to rozplanować chyba... ale to jeszcze do zrobienia jest