Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:45, 12 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Większa?! OO to tego się nie spodziewałam - jakoś sobie ją wyobrażałam jako taką niezbyt wysoką kompaktową kępkę nie wyższą jak jakies 15cm i ze 20 srednicy Chociaz ja kojarzę, że u Ciebie rośliny to w ogóle jakoś inaczej rosną, więc może też bardziej CI wybujały ścigając się o więcej słonka

Zdjęcia oznaczyłaś zawodowo

U Ciebie ten gold fountain też tak fajnie wygląda jak u Wioli w sezonie? Właśnie go kupiłam, tylko pod inną nazwą - wygląda identyko jak ten Twój, więc chyba nie ma pomyłki. U Wioli jakiś taki jaśniutki jest i liczę na to, że mój też taki będzie.

Moje Raureif już się wreszcie pozbierały - zaraz zresztą zdjęcie wstawię - piękna trawka! O zwykłej montanie to rozmawiałyśmy kiedyś nawet, że tak dziwnie się zachowuje, bo dość mała rośnie

Rzeczywiście warunki świetlne mamy różne. Ale sesleria była wysoka już przy zakupie. Na dole sesleria hauflera, a w prawym górnym roku carex montana.

Mniejsza jest sesleria skalna, ale nie polecam.

Czy Gold Fountain wygląda jak u Wioli? Hmmm. No wiesz... Kupowałam 2 sztuki w lecie 2016 o ile dobrze pamiętam, a teraz mam z osiem w ziemi i kilka w doniczkach. To się nie dzieje za darmo. Jak w końcu będzie w jednym miejscu przez dłużej niż rok to może zacznie wyglądać jak u Wioli. Tej wiosny był ładny po zimie, ale zeszłej to wyglądał słabo. Dlatego posadziłam na zmianę z Raureif, bo montana dobrze wygląda wiosną jak tylko ruszy, a Gold Fountain dobrze wyglądał zimą, ale po zimie niekoniecznie.
Takie zdjęcie mam z sierpnia 2017.

Zawodowo też muszę takie czerwone ramki na zrzutach z ekranu rysować
Kwiaty we włosach 22:44, 12 maj 2019

Do góry
altana do malowania, czeka na męża.

W ogródku Iwony 22:42, 12 maj 2019

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Iwonko, no cudnie, po prostu.
Podwórkowa rehabilitacja 22:41, 12 maj 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

Zapachniało mi wiejskimi klimatami które uwielbiam.
Urokliwe miejsce.

Mnie seledynowy Kłosowiec nie wylazł z ziemi.

Wiejskie klimaty to i mój klimat. Mieliśmy radochę, bo wszystkie (ja i moje dziewczyny) obrałyśmy sobie rolę wiejskiej zielarki. Chata na skraju lasu, trochę magii, trochę ziołolecznictwa... świetnie byśmy się odnalazły w tamtych czasach. Tylko te krótkie łóżka Nasi faceci to już na pewno spaliby na podłodze

Kłosowiec pewnie się wysiał, jak nie wyplewiłaś, bo ja już "posprzątałam" siewki.
Za drzwiami do ogrodu... 22:40, 12 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

TAK!!! Z ławeczką i stolikiem Ale z latarnią też jest super!!! Masz rację - dobrze, że odsunęłaś od tamtej kratkowanej pergoli, bo byłby zbyt duży misz-masz. Białe dekoracje są bardzo wyraziste, bo mocno kontrastują z zielenią i nie da się ich nie zauważyć, dlatego trzeba uważać, by nie przesadzić. Zrobisz zdjęcie wieczorem, gdy latarnia świeci? Bo chyba świeci? Co będzie przy niej rosło? Chyba że ma być tylko elementem dekoracyjnym? Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w letnim ogrodzie

Właśnie Dorotko nie będzie pergolka z ławeczką i stolikiem Tam gdzie ją postawiłam teraz nie ma miejsca na takie dodatki.Będzie stanowiła niejako bramę wejściową do ogrodu.Gdyby pozostała w miejscu przed latarnią ,tak jak ją pokazałam na zdjęciu byłaby niejako na środku ogrodu i za bardzo dzieliła by przestrzeń.Na zdjęciu jakoś tego nie widać ale w rzeczywistości te dwie jednakowej wysokości białe rzeczy czyli latarnia i pergola wyglądały przesadnie. Trochę tam postała i w końcu przyznałam rację reszcie
Teraz stoi tutaj i dopiero aranżuję jej okolicę,trochę się zmieni. Posadziłam przy niej clematisy: Reginę i Białego anioła.Jak rozkwitnie jeszcze Biały anioł,to zobaczę jak ze sobą współgrają ,bo nie jestem pewna tego połączenia.

Przy latarni zaś mam kilka pomysłów ,ale muszą dojrzeć...!
Tak jest nocą,świeżutkie zdjęcia specjalnie dla Ciebie Dorotko
Kwiaty we włosach 22:38, 12 maj 2019

Do góry
Dorota nie wiem , mam pierwszy raz, tam na Bawarii inny klimat. Zobaczymy.

To jest montana Elizabeth, ma jasny fiolet, w słońcu wygląda trochę inaczej.

Pojawiają się nowe pąki.
Tutaj pozostałe clematisy.

Są jeszcze inne, w sumie jest ich 12 sztuk ( chyba), muszę policzyć.

Bawarka 22:38, 12 maj 2019

Do góry

Te montany-inne...New Dawn-cudne kulki

Teraz kwitna na calego- zdjecia mam- ale...Pokaze jak dostane z powrotem aparat
Ptasi gaj 22:34, 12 maj 2019

Do góry

Mus owocowy w miejskiej dżungli 22:30, 12 maj 2019

Do góry
Raport z prac ogrodowych, które wykonywałam jak nie sądziłam kulek cisowych
Na północnej cienistej rabacie posadziłam hortensje Silver Dollar. Takie same jak mam na wjeździe. Już z miesiąc temu się na nie umawiałem z Kasią z "ogródka pachnącego...". Kasia dziękuję za pomoc
Nie znalazłam tej roślinki zadarniającej, którą poleca Anda, w związku z tym tymczasowo wszystko wyspałam korą. Postawię na końcu ławkę jakąś. Na razie stanęło krzesło, które jeszcze pałęta się po działce.

Bawarka 22:29, 12 maj 2019

Do góry

Sylwia- a to fotka dla Ciebie Dostalam ja od znajomej i podaje dalej

Ptasi gaj 22:28, 12 maj 2019

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 22:26, 12 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Lawendę na lewej rabacie widać pomału a po prawej mam zupełnie inne widoki
Nie wspomnę o chwastach które mnie wyprzedzają z tygodnia na tydzień- lewą stronę plewiłam a prawej nie miałam kiedy.

Ładne widoczki tu już się prezentują. I nie patrzę na chwasty, bo u mnie to samo.
Bawarka 22:24, 12 maj 2019

Do góry
Poczatek maja.

Bawarka 22:24, 12 maj 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Sprzed kilku dni...Tu tez juz doszla. Ciekawe czy moje buksy sie obronia.

same sie nie obronia nie ma szans trzeba intensywnie pomagać opryskami
Ptasi gaj 22:22, 12 maj 2019

Do góry
Dzisiaj po południu chmury burzowe przeszly, ale tylko przeszły deszczu jak na lekarstwo trzeba było podlewać znowu na wszelki wypadek jakby nie padało.

Kupił jakiegoś irysa i taki wyrósł czekam na pełny rozkwit

Maja piękny kolor bo to niezapominajka błotna

Ogrodowe skarby 22:17, 12 maj 2019

Do góry
Sylwia kupiłam hosty paprocie barwonek kopytnik przylaszczki konwalie hymmmm no i może coś jeszcze?! A wiem jeszcze rojniki ale one będą zupełnie w innym miejscu jak zrobię to zobaczysz
Chciałam tam zrobić ścieżkę i ławeczki przy rowie w takim miejscu gdzie najdłużej utrzymuje się woda no i pewnie jeszcze coś wymyślę . Podczas sprzątania złomu trochę znalazłam ciekawych rzeczy które mam zamiar wykorzystać.
sylwia_slomczewska napisał(a)
W ogrodzie pięknie tej nowej rabaty bardzo jestem ciekawa, jakie rośliny planujesz tam dać?
Podwórkowa rehabilitacja 22:16, 12 maj 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Dziś byłam odetchnąć od tego mojego grajdołka w Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni.
W końcu odpoczęłam

Zapachniało mi wiejskimi klimatami które uwielbiam.
Urokliwe miejsce.

Mnie seledynowy Kłosowiec nie wylazł z ziemi.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:15, 12 maj 2019

Do góry

Ogród z rzeźbą 22:14, 12 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Mam, siedem sztuk zakupiłam. I z sukcesem upchnęłam.
Dzięki za chęci.

Buk w tym roku oszalał

Piękny buczek
Moje też w tym roku oszalały,uwielbiam
Czubajkowy Ogród 22:13, 12 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

.
Potuptałam po twoim ogrodzie za tobą, fajnie i ciekawie opowiadasz
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies