tak sie przymierzam do budlei jak dziki do jeża. podobaja mi sie bardzo, nawet mam miejscowke ale czy przezyja? w sumie barbula żyje, zobaczymy jak z prusznikiem bedzie. na razie po wsadzeniu ma sie swietnie. no i mialam juz nic nie kupowac
Mata ma przede wszystkim osłaniać trochę od kurzu, bo ulica nieutwardzona:/.
Dobrze by było, gdyby osłaniała też od przechodniów ale na to jest niestety za niska
Mata dożywa już swoich ostatnich chwil, a że widoków na zrobienie docelowego ogrodzenia nadal nie ma, to myślimy o założeniu takiej gęstej siatki cieniującej, jak ostatnio pokazała Margerytka.
Eee, tylko w tym roku tak dogodziłam temu trawnikowi. Ale doszedł do siebie więc zaraz powrócę do starej praktyki "rozrzucę jak zacznie żółknąć"
rdest mam, nawet dwa, ale za wcześnie żeby coś konkretnego powiedzieć.
w zeszłym roku dostałam jedną sadzonkę rdestu golden arrow od Iwonki. kwitł do listopada, zimę przeżył, więc w tym roku przy okazji wizyty kwietniowej wyżebrałam kolejne dwie. na razie ma się nieźle, ale sadzonki nie są tak duże jak u Iwonki (specjalnie sprawdzałam jak byłam w sobotę).
Do tego od Kwartecika dostałam parę sadzonek tego rdestu, co u niej całe poletko przy hamaku zarósł - na razie mogę powiedzieć, że u mnie się przyjął. Co z nim dalej będzie, to nie wiem, bo go kocimiętka przygniotła
Ty najpierw wsadź te 26 perowski, a potem myśl o budlei.
Poza tym, wydaje mi się, że Ty się nie musisz szczypać na karłową - spokojnie normalna Ci wejdzie
Kochana taka ilosc perovskich to ja minuta osiem sadze, a tym bardziej w to miejsce upatrzone, chyba jedyne nieugniecione spacerami przez 3 lata. łopatka, krzesełko i sruuu robota sama idzie. U mnie wszyscy łaża po tej czarnej szmacie łacznie z psami, bo hrabiostwu za mokro w stópki na trawie, normalnie z rabat betony mi zrobili.
i nie 26 a 24 szt. malusie
mam takie pytanko, te fioletowo srebrne paprocie dałyby rade w słoncu? cien tylko z rana i poznym popołudniem. ziemia uniwersalna ani mokra ani sucha. mam swierki w kolorystyce srebrno niebieskiej i chcialabym im dac jakies ciekawe towarzycho, te paprocie by idealnie sie nadały, z czasem jak brzozy urosna dadza cien to bym też hosty dosadziła. w poplizu rosna sa tez jakies trawy w bieli chyba trzcinniki.