Cieszę się, że przypadła Ci do gustu u mnie też rozkwitła jako jedna z pierwszych obsypała się kwiatami (ma 39 rozwiniętych kwiatów (nie liczę pąków)) i wygląda jak piękny bukiet
Wszystkie twoje róże są przepiękne, najbardziej podobają mi się "Cinco de mayo" i "Melusina", są cudowne
Dla mnie wyglądają na miseczniki. Ale jedne i drugie trudne do zwalczenia Od dwóch sezonów zmagam się z nimi na cisach. Teraz nie widzę, ale nie sposób dojrzeć wszystkich. Potraktuję je i w tym roku na początek Mospilanem.
Moje graby były sadzone jako 30cm patyczki wiosną 2017r i w pierwszych 2 latach, cięte pojedyncze gałązki sekatorem. Zagęszczały się ładnie. W tym sezonie pierwsze cięcie nożycami "pod linijkę" na wysokość 70cm. Miejscami są jeszcze braki, bo nie wszystkie rosły równo, ale w tym roku powinny się już wyrównać.
Dana co to jest te bordowe duze liscie po lewej stronie bliżej białej ławki, bo te drugie ze zdjecia to na stowe żurawki. ale interesuja mnie te drugie, duze
Blaszak zasłonięty, ale kombinowałem cały czas nad rabatą przed nim ... dopytywałem itd ale stanęło na rabacie żwirowej i własnych rozsadzonych roślinach, bluszcze tylko kupione