Iwonko jeszcze raz dziękuję Piękne te listki, właśnie tak myślę, że za 5 lat to będzie już biczysko, będę go ciąć co roku, żeby opanować takie duże drzewo.
Kominek będzie grafitowy, postanowione. Właśnie maluję na grafit donicę na róże, którą dzisiaj tatuś mi sklecił z płyt Róże News Dawn wsadzone, jeszcze jutro pomaluję kratki na garaż, też szare i pochwalę się nowym ogrodowym dokonaniem
No moje zdecydowanie bardziej zaawansowane, ale też już któryś rok mają. Miałam dla Ciebie cyknąć w sobotę, ale dzień był mocno nerwowy i raz, że uleciało mi z głowy a dwa, że nie bardzo miałam nastrój do robienia zdjęć.
Wspaniały tort zrobiłaś. Wieeeelki CMOK dla naszego Arbuziątka. Jak szybko ten rok minął!
Kasia to chwilowo (bardzo długochwilowo ) jest przechowalnia i azyl dla paproci, płot daje im cień a zabezpieczenie od dołu i boków (rozmaite) chronią przed inwazją kretów.
W planie jest przeróbka płotu (strasznie wygląda), hosty już tam były i wyszły stąd puste miejsca, kilka paproci przeniosłem kilka padło doszły 2 rodki , pokombinuję ale chwilowo muszę utorować drogę do tego miejsca oraz uporządkować otoczenie bo nawet ja bałaganiarz nie mogę już na to patrzeć
Dzisiaj od rana jest okropnie duszno, dosłownie nie ma czym oddychać. Dwa razy trochę pokropiło, ale niebo całe w chmurach. Boję się, że sprawdzi się ta prognoza z deszczem przez najbliższy tydzień...
Dzisiaj przed pracą M wskoczył do stawu, ostatnio nie skończyliśmy czyścić i dzisiaj wreszcie się udało
tu widać różnicę jak wygląda wyplewione a jak nie, jak dla mnie różnica jest ogromna
Witam, dziś znowu zobaczyłam, że coś zjada moje roślinki
Nie dość, że dopiero w ogrodzie mam parę roślinek to na wszystkim coś siedzi i sobie podjada.. ZA chwilę mój wątek stanie się wątkiem o szkodnikach! Tfu... oby nie!
Laurowiśnia - jakieś duże "mrowce" sobie przesiadują na liściach, pojedzą, zostawiają dziurki w liściach i idą dalej.
Klony (bordowe) Royalty - gąsieniczka pełzająca też nieźle wcina bo z liścia została 1/4 nie wiem co to za intruz czy to zwójka, rośliniarka ??
Zaglądam tutaj czasami Gospodyni wątku oszczędna w słowach, ale widoki pokazuje piękne. Mam pytanie, czy oczko to naturalne zagłębienie, czy wykopane? Ta kępa liści na cytowanym zdjęciu po lewo to co to jest? Przypomina liście chrzanu