Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:21, 10 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiosna się rozbujała, u nas mrozu mi na razie nie pokazuje, w mieście zawsze cieplej trochę

Cieplej moze ale i tak jest strasznie zimno, raczej Susan sie nie otworzy w pełni do pn...szkoda
Ogród z koniczynką 19:17, 10 kwi 2019

Do góry

Zakwiłta forsycja (żona przed mężem czyli kwiaty przed liśćmi)...Za oknem 3 stopnie C...brrr

Ogród z koniczynką 19:15, 10 kwi 2019

Do góry
Sroka wkarauliła się do poidełka i zażywa kąpieli wychlapując całą wodę z niego... Ale ma radochę...

W domu kwitną kwiatki nie zważając na zimnicę zewnętrzną...
Ogródek Ewy 19:09, 10 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I to piękna wiosna.
Lubię 6te puchate sasanki.
a moich nie widziałam
piękna kępa przylaszczek.

Dziękuję w imieniu przylaszczek. Szkoda że one nie kwitną dłużej.
Puchate dziś jakieś smutne.
Ptasi gaj 18:53, 10 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Też mnie zachwycają
Ja po drodze do pracy oglądam okazy wiekowe, pewnie niektóre i 100 lat mają, po prostu magia

Na byłych terenach wiedzieli co sądzić. Zresztą południową część Polski jest piękna trochę górek, drzew i jest się czym zachwycać. Jadąc do Karpacza szczególnie wiosna jak przyroda dopiero budzi się te na biało kwitnące dzikie wiśnie pięknie wyglądają o takie jak poniżej .
Dzisiaj u nas trochę chłodniej ale nie jest tak zle słonko już dobrze grzeje.

Ogród z wilkiem zamkn. 18:44, 10 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
ale masz porzadek
i zazdroszcze tej magnolii i wszystkich kwasolubów które u ciebie rosną

porządeczek -tylko z przodu domu i też nie bardzo -nie pokazane piasek ,cement ,żwir walają się po drugiej nie pokazywanej stronie

kwasoluby dziękują za uznanie
a dla odmiany stokrotki ,hiacynty i tulipany

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 18:44, 10 kwi 2019

Do góry
A w ogrodzie jak na tę porę roku przystało wszystko pomału budzi się do życia
Ogród z wilkiem zamkn. 18:36, 10 kwi 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Madziu, zajrzyj do mnie. O tym malowaniu szarą farba napisałam.
Ta Twoja biel ławeczki i innych mebelków piękna. Ale może i w szarości będzie też ładnie. Kostka jest szara to jakaś farba jasno szara może pasować. Jesli będziesz chciała to wieczorem zrobię zdjęcia puszki z farbą. Pozdrawiam.

Basiu byłam i bardzo poproszę o nazwę farby ….tylko jak ja mam lakierobejcą najpierw malowane ,to czy teraz mogę na to dać farbę akrylową ?

ta biel ładna ,ale chyba do niczego mi nie pasuje ….mam okna kolor -dąb ….dachówka i płot grafit ...i kostka i płyty szare
już i tak za dużo kolorów …..myślę ,że jasno szare tak jak bruk i płyty też będą ładne
szarość u mnie dominuje ….

...uDany ogród 18:33, 10 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 18:30, 10 kwi 2019

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 18:28, 10 kwi 2019

Do góry
DorKa napisał(a)
ślicznie ta ławeczka wygląda. Też jestem z tych bardziej szarych niż brązowych

Dorka ławeczka odgapiona od Effki ..
….jak skończę przeróbki ziemne -zajmę się malowaniem .....i szarość też do mnie bardziej przemawia

dziś mi niesamowicie szła robota -a po nocce jestem ,więc nawet nie myślałam ,że tyle uda mi się zrobić -skończyłam rabatę i całą ziemię z wykopalisk zmieliłam wertykulatorem i podosypywałam przy obrzeżach -w związku z tym... mam masakryczny trawnik -ale mam nadzieję ,że pomieliłam też robale -bo zabiłam ich chyba ze 30

nie wiem czy to pędraki ,czy inne cholerstwo -ale zamierzam jutro zakupić decis i zlać cały ogród nim.....a dziś padam na pysk -dzieci bez obiadu ,matka też ….w domu bałagan

wczoraj panowie znowu kawałek obrzeża położyli ….jutro muszą poprawić ,bo coś im jedna linia krzywo wyszła

...uDany ogród 18:24, 10 kwi 2019

Do góry
My już jesteśmy po pierwszym dniu egzaminu, dzięki Bogu odbył się bez zarzutu i z tego co Mały sprawdził obydwa na ponad 90 % Jutro ciąg dalszy, trzymajcie kciuki!

W ogrodzie byłam na kilka godzin , bo musiałam się jakoś odstresować .
Cały czas zszedł mi na mieleniu gałęzi, straciły się dwie wielkie kupy. Jak jutro nie będzie padało to skończę z tymi gałęziami.
Potem czeka nas równanie terenu wielką hałdą kompostu i ziemi, a dopiero potem wyznaczanie skrzyń i szklarni...daleka droga

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 18:18, 10 kwi 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wiunia piękna robótka, zdolna Babka z Ciebie
A co w Twoim ogrodzie słychać?

Mirelko to przez Ciebie przypomniałam sobie, że kiedyś jak córki były małe to dzierganie wieczorami dawało mi dużo relaksu
No i podusia też powstała...
Rododendronowy ogród II. 18:14, 10 kwi 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)
Bożenko cudowna ta Laura
U mnie też już rodki zaczynają.

To wczesnie zakwitają, albo masz ciepło i mokro albo to te w tym roku kupione.
Ogród z wilkiem zamkn. 18:13, 10 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Pięknie się prezentuje w tym miejscu Jak by tam stała od zawsze. Ja za brązami nie przepadam, więc nke doradzę. Szarości są piękne, może taki gołębi?
Właśnie sobie przypomniałam, że miałam męża o farbę do skrzyń pytać. Jak wróci z pracy, zapytam.

właśnie idealnie w tym miejscu ….Ewa ….właśnie chyba bardziej chciałabym jaśniutki szary coś jak beton -kostkę brukową mam szarą ,płyty szare -więc myślę ,że by pasowało ….

kupiłam malutką puszkę na próbę takiej szarości ,ale chyba za ciemna ( nie było jaśniejszej )-jeszcze nie próbowałam -może jakby ją z białą pół na pól wymieszać ….podpytaj ema proszę

Ogrodowo zakręcona. 17:42, 10 kwi 2019

Do góry
I zbliżenie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:22, 10 kwi 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Prze te pogody wirusy się tak panoszą

Ewa, to tych rabat masz więcej niż ja będę miała, chyba, że sobie tam pod las na tyłach powiększę trochę eM się wstępnie zgodził, ze dwa przęsła płotu dostawię i już.

Niestety, od września ciągle chora, od kiedy poszła do szkoły.
Mam zamiar na wakacje nad morze jechać, na 3 tygodnie, może coś to pomoże

Sporo mam rabat głównie dlatego, że cały przód to oprócz wjazdu, jedna wielka rabata. Tam dalej w tle to już sąsiednia nasza działka budowlana.

Nie kojarzę tego tyłu pod lasem, macie tam jakiś dodatkowy teren?
Ogrodowo zakręcona. 17:10, 10 kwi 2019

Do góry
Nie wiem, czy lepiej, mąż robił

Rozpoznawanie traw 16:53, 10 kwi 2019

Do góry
zdjęcie
Blaski i cienie nowego życia 16:53, 10 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dobrze, że się zdecydowałaś na większe przycięcie róż. Zobaczysz, będą miały większe kwiaty

Jak chcesz tych ciemnych szafirków, to mogę Ci dać. Mnożą się jak niemądre...

Mam skąd wziąć w razie potrzeby, dziękuję Kasiu. Zastanawiam się narazie co wiosennego dać pomiędzy trzmielinę przy wejściu, hiacynty mam od ogrodu a tu na suchym terenie wymyślałam małe iryski.

Białe fiołki dopiero wychodzą może dlatego że od półn-zach rosną.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies