Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

zawitka 07:58, 11 maj 2019

Cudności w tulipanach
inka74 08:00, 11 maj 2019

Wianek zbiorowo dziękuje w sumie też mi się podoba.

Andżelika, Makusia - te tulipany pokazane w Łodzi jako Yellow Crown są jakieś dziwne. No właśnie śmietankowe a nie żółtawe. One miały tylko środek taki bardziej żółty, tak delikatnie. Myślę, że to jakaś pomyłka lub że się wyrodziły. Kupując Yellow Crown dostaniecie raczej takie żółtki jak moje. A szkoda bo też bardzo mi się podobają te śmietanowe.

Lucy u ciebie to książka powstanie z tych zapisków

Kasiu_CS - dokładnie tak, Purple Pion to terminatorki. Jak były na cienistej z 2-3 lata temu to zakwitły ze 2 tygodnie później niż Exotic Emperor ale miałam je prawie do końca maja. A teraz na słonecznej części zakwitły prawie równo z EE ale EE już tydzień temu opadły a PP nadal dają czadu i nie widać końca.

Poppy może masz kogoś w Polsce kto kupi ci PP jak będą w sierpniu wykładane w B. i wyśle

Madziu mnie też mniej na O. Taki czas. Są inne rzeczy niestety do ogarnięcia. Wy też fajne spotkania u siebie robicie. Pozazdrościłyśmy trochę wam stąd i u nas potrzeba jeżdżenia.

Dorotko - te analizy bardzo się potem na następny rok przydają. Jak zanotuję co i jak kwitnie to potem jest dużo łatwiej i szybciej.
inka74 08:01, 11 maj 2019

zawitka napisał(a)
Cudności w tulipanach
jest tego trochę uwielbiam tulipany
zawitka 08:02, 11 maj 2019

Czy masz je w donicach i co ile wykopujesz////
inka74 08:50, 11 maj 2019

Mam je w ziemi. Część wykopuję a część na testy zostawiam na rabatach.
inka74 09:07, 11 maj 2019

Z nowych tulipanów - kwitną kupowane jako późne Freeman. Black Hero i Pink Star.

Niby Freeman - piszę niby bo na zdjęciach jest ładny pełny, bardziej w pomarańcz wpadający u mnie jakaś lipa. Żółty. Taki żarówiasty.

Black Hero są bordowe. Pink Star ładne.
inka74 09:09, 11 maj 2019

inka74 09:13, 11 maj 2019

Ubiegłoroczne Gorilla, które mi się nie podobały na słonecznej rabacie, teraz czadu dają. To ubiegłoroczne cebulki. Są w pięknym bordowym winnym kolorze.
Gosiek33 09:21, 11 maj 2019

Zastanawiam się czy kolorystyka tulipana nie zależy od składu ziemi. Tulipanów mam niewiele, ale przesadzane z miejsca na miejsce miewają inny odcień. Mam porównanie, gdy jakiegoś zostawię na starym miejscu?

Aczkolwiek żółty to nie pomarańczowy
Anda 16:24, 11 maj 2019

Piękne masz te tulipany Jedynie żółte to nie moja bajka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies