Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 11:20, 10 kwi 2024

Do góry
Kwiatki

Glina i zielsko 11:18, 10 kwi 2024

Do góry

Glina i zielsko 11:14, 10 kwi 2024

Do góry
Poranne deszczowe widoczki

April podbija las... 11:13, 10 kwi 2024

Do góry
April napisał(a)
Magia, bajkowy krajobraz. Piękny do zdjęć i podziwiania.
O robocie przy zachwycie zapominamy
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:07, 10 kwi 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ulubiony punkt widokowy.

Haniu mój też Idealne proporcje, mocny a zarazem strzelisty zimozielony szkielet. Różne formy geometrycznie które po latach świetnie grają. Plus lekkość nutkajskiego i świerka. Uwielbiam ten zakątek.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 10:47, 10 kwi 2024

Do góry
Moje hortensjowe patyki. Myślę, że to przedsięwzięcie ma szansę na sukces, a Wy? Mają białe duże kropki, a oprócz nich wiele ma korzonki. Małe, ale są.

Ogród z zegarem 10:27, 10 kwi 2024

Do góry
Dżizas! Jeszcze takiej wypasionej nie widziałam! Co Ty jej robisz???

Agatorek napisał(a)

Ale kuuuuuula

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:15, 10 kwi 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aż muszę bo się uduszę ( jak to Jola mówi) podzielić się z Wami moim widokiem z tarasiku
Jeszcze ten tydzień mam ciężki ale później już wracam na ogród

Cudowny widok ❤️❤️❤️

Po prawej amanongawy, a po lewej?
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:52, 10 kwi 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aż muszę bo się uduszę ( jak to Jola mówi) podzielić się z Wami moim widokiem z tarasiku

Przepiękny widok!!! I to w dodatku z tarasu, szczęściara .
Ogrod nad bajorkiem 09:35, 10 kwi 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Melduję, że tron obszerny Wszystkie marudy się na podium zmieszczą
Ja ostatnio marudzę mniej, tą siądę najwyżej półdupkiem
ja juz tez nie marudze, wczoraj pogmeralam w kprze gdzie mam patyki - znaczy sie cos bylo posadzone i wychodza maluszki. Jestem troche stratna w przetacznikach ale widze gdzie sa moje "zalewajki" to dzis je wykopie i posadze na suche, moze jeszcze cos z nich bedzie. Wychodza kły host, wychodza też kirengeszomy sadzone w zeszlym roku, moze i tarczownica wyjdzie.

Musze kupic kilka dorodnych sadzonek parzydla, moje zanikly.

Agatorek napisał(a)
Jak kupowałam swoją wiśnie Koyo, to był to cienki patyk z kilkoma gałązkami. Dość szybko przybrała na masie, więc myślę, że nie ma potrzeby przepłacać. Chyba że ktoś liczy na efekt na już.
Tak kupuję drzewa, bo cień u mnie jest na wagę złota.

Tarciu, jak masz miejsce na magnolkę, to bierz .

To prawda Kojo ładnie przyrastaja, moja ma teraz kształt płomienia i taka ja zostawie. Ja tez kupuje drzewa, naleze do tych co sadza drzewa w lesie
Na magnolke mam miejsce ale waham sie, bo 6 juz posiadam a zamiast Susan wolałabym Limelight i Sweet Merlot. Soulange'a juz mam. Chyba odpuszcze jednak. Za rok tez beda.

Makao napisał(a)
No to cena magnolii bardzo fajna. U nas są albo kurduple 50cm albo takie mocno rozkrzewione 160cm i więcej. Nie ma nic po środku żeby kosztowało 120 czy 150 zł.
Rok temu wzięłam sobie takiego kurdupla magnolie soulangeana bo chciałam mieć i teraz będę czekać parę lat żeby było ją widać.
Jakbym trafiła na taką co Ty piszesz to bym się cieszyła i brała.

Cena atrakcyjna przyzanaje, za spory, rozgaleziony krzak. Ale jednak odpuszcze, mam 6 magnolii na razie mi styka. Miala byc tylko jedna

Magleska napisał(a)
Ania
masz cudoooownie w ogrodzie -nie marudz

poczytałam wszystko ,popodziwiałam ,kawę wypiłam i lecę dalej

a...i jeszcze -mam takiego dziwnego bodziszka bez nazwy -różowego -rozrasta się szybciutko i jest bezproblemowy -kilka osób ma go ode mnie i też im rośnie -po kwitnieniu ,jak zaczyna się pokładać ,to go ścinam i od nowa odrasta w ładną kulkę i kwitnie (już mniej )

jak chcesz to ze 2-3 sztuki Ci mogę wysłać -podzielisz go na drobne kawałki i na koniec sezonu powinien już być ładny -wyślę Ci fotkę jego sms-kiem pózniej ,jak teraz wygląda
a tu znalazłam fotkę jeszcze taką -pózniej usunę .żeby Ci nie zaśmiecać -tu mam z 8 tych kęp-te mniejsze dzielne wiosną w zeszłym sezonie i tak szybko urosły

Madziu, no pewnie ze chce. Słuchaj bodziszkom u mnie mocno przypasowalo, kazdy jeden w masie przybiera. Mam jakies nowe gatunki, wiec bede sie tez mogla z Wami dzielic.
A wiesz, ze Rozanne nie mam? Nigdy nie trafilam ani w sklepie ani w necie, co sie pojawiam juz wykupione. Tylko pamietaj, nie szalej, wylecz sie i wtedy oki?
Patent ze zlewem swietny, od kilku dni uzytkowany intensywnie i zaden slad nie zostaje. Dzieki

Monia81 napisał(a)
Brałam od Madzi tego bodziszka w zeszłym roku i tempo przyrostu ma niezłe
Ania w weekend będę kopać szafirki, jakbyś coś chciała jeszcze z roślinek ode mnie to się zastanów to ukopię ( brunerki, ożanka, jeżówki białe albo różowe, floksy, jarzmianka, kukliki Bell bank?)

Moniu juz pisze do Ciebie privka

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 09:24, 10 kwi 2024

Do góry
Nie wiem ile czasu rosły w szkółce w donicy, przy zakupie miały ok.1m, są gęste, mają dużo drobnych gałązek. Tak wyglądały przy zakupie, to te wyższe na wózku:
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:21, 10 kwi 2024

Do góry
Piwonia młokosiewicza 1wszy raz mi zakwitła. I do tego w kwietniu!

Niebieskie granulki poszły w ruch w tunelu...

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 08:46, 10 kwi 2024

Do góry
Sesleria zaczyna kwitnąć! Widać na tle kory i drugi na środku mniej więcej.

Szafirki u sąsiadki w rozkwicie, każdego trzeba powąchać.

Tulipany tuż tuż.

Mała ogrodniczka bardzo się stara jak na swój wiek. Nawet w piżamie biegnie podlewać.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 08:30, 10 kwi 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Pati jak Twoje patyki hortek?
Dawno nie pokazywałaś.
Ja część swoich mogę wsadzić ale nie wiem jakiej ziemi użyć. Podpowiedz.

Poszły razem z doniczkami na zewnątrz w zaciszne miejsce. Podlewam. Skróciłam do jednego oczka nad ziemią zgodnie z radą Lidki. Czy coś z nich będzie to nie wiem, bo liście zaschły jeszcze na etapie słoików z wodą. Bardzo pilnowałam by woda do wymiany odstała 24 godziny i wymieniałam ją często. A mimo to nie wyglądają jak z instrukcji Muszelki Z ziemią nie podpowiem. Ja sadziłam do tej co miałam pod ręką.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 08:13, 10 kwi 2024

Do góry
pestka56 napisał(a)

Pięknie wymyślone
To ogród zapowiadający się w stylu ogrodu Malkul (projekt Magnolii)
https://pl.pinterest.com/kasia5510/malkul/
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=2380

Bardzo twoje założenia kojarzą mi się z częścią ogrodu Joanny Kurp
https://www.facebook.com/wizjerkawizjer/posts/pfbid02HjZPDzT6EX7axnizWTZidzC9Q2HDejGh5bkHex2dHPsMizvD4Vz6nsCXSnFDS5cWl
Na jej Instagramie ciężko wyłowić ogrodowe zdjęcia, ale... https://www.instagram.com/joannakurp/

Kształt rabat z tyłu to efekt debat tutaj na wątku w zeszłym roku. Wiele osób miało w tym swój udział. Jak już je wyznaczyliśmy w terenie i obsialiśmy poplonem to upewniliśmy się, że nam pasują. Jeśli chodzi o dodatki i elementy to kierowałam się zasadami z książki Rosemary Aleksander, aby było spójnie, po „zygzaku”, na osiach. Kilka pomysłów na rzeźbę mam już zapisanych na Pintereście.

Wymarzony sielankowy ogród..... 07:27, 10 kwi 2024

Do góry

Ogrod nad bajorkiem 06:43, 10 kwi 2024

Do góry
Ania
masz cudoooownie w ogrodzie -nie marudz

poczytałam wszystko ,popodziwiałam ,kawę wypiłam i lecę dalej

a...i jeszcze -mam takiego dziwnego bodziszka bez nazwy -różowego -rozrasta się szybciutko i jest bezproblemowy -kilka osób ma go ode mnie i też im rośnie -po kwitnieniu ,jak zaczyna się pokładać ,to go ścinam i od nowa odrasta w ładną kulkę i kwitnie (już mniej )

jak chcesz to ze 2-3 sztuki Ci mogę wysłać -podzielisz go na drobne kawałki i na koniec sezonu powinien już być ładny -wyślę Ci fotkę jego sms-kiem pózniej ,jak teraz wygląda
a tu znalazłam fotkę jeszcze taką -pózniej usunę .żeby Ci nie zaśmiecać -tu mam z 8 tych kęp-te mniejsze dzielne wiosną w zeszłym sezonie i tak szybko urosły

Ogród Basi 06:23, 10 kwi 2024

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzisiaj znowu pstrykałam zdjęcia. Bardzo cieszą mnie moje pierwiosnki dlatego zapraszam na ich kwitnienie.

Hej Basiu,
czy w drugim rzędzie za pierwiosnkami rosną żurawki? Jeśli tak, to jesteś szczęściarą, bo nie masz opuchlaków, a to u mnie była ich wylęgarnia.
Ślicznie masz przycięte wszystkie zimozielone, ładnie wyglądają te przy schodkach takie otulające je. Moje miniaturowe rh już zaczynają kwitnąć.
Zieleń, drewno i antracyt 00:13, 10 kwi 2024

Do góry
antracyt napisał(a)
Aga, dla Ciebie mniejszy ogród to pewnie taki jak mój
Ukon mnie w tym roku zachwyca Kwiatów jak na nią, ma ilość olbrzymią, nowe gałązki mają duży potencjał. Kupiłam słabo rokujące (jedyne) drzewko, a właściwie potargany zlepek kilku patyczków. Od początku kaprysiła, kwitła dosłownie kilkoma kwiatami na końcówkach łysych gałęzi. Jednak te kwiaty są tak urodziwe, eteryczne (no i to muśnięcie pistacją ), że mimo wszystko to moja ukochana wisienka. Zobacz jak dobrze harmonizują ze sobą kolory młodych liści i kwiatów.

Piękna jest. Tak mnie zachwyciła, że zamówiłam sobie maluszka tej odmiany

Współczuję wycinki tła. I też, jak my wszystkie, nie rozumiem takiej wycinki. Rozumiem „plac pod dom”. Ale żeby wszystko? Masakra.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 23:32, 09 kwi 2024

Do góry
Popikowałam kolejne pomidory, 22 szt.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies