Moja w chłupce już się ledwie mieści, ale nie odpuszczam jeszcze tydzień, dopiero odkryjemy
jeszcze nic jeść nie dostała i nie była ani raz podlana na razie
Czyli guncia na ten moment ma ok 160cm wysokości
Mnie on najbardziej ujmuje swoją bezobsługowością. Zabiegi pielęgnacyjne są sporadyczne. Kiedy zimą udało się pozbyć stamtąd świerka kłującego, jestem spokojna, że nie trzeba tam będzie robić rewolucji.
Fajnie się rozwija najmłodszy fragment frontu tzw. garażowa.
Sylwia, na tym zdjęciu dostrzegłam metalowe palenisko na nóżkach. Czy ono tak cały czas stoi pod gołym niebem? Chciałabym swoje wystawić ale obawiam się czy nie będzie rdzewiało?
Co to za dwie brzozy o ciemnych listkach po prawej stronie ? Pięknie kontrastują ☺
Czytam, że przygotowujesz preparat z bananów? Ze skórek? Jesteś pewna że chcesz? Biorąc pod uwagę ile w nie ładują chemii na czas transportu, unikam wyrzucania ich na kompost. Chyba że masz ekologiczne.
No własnie zastanawiałem się czy pokazywać, bo ona jeszcze jest w budowie.
Ale pokaże a co
Tak wyglądało przed tam były hortensje, które przenioslem w inne miejsce
A tak jest teraz, brakuje jeszcze około 5-6 host, oraz tojeść orszelinowata (chyba ze trzy szt kupię), czosnek niedźwiedzi oraz jeszcze jakieś białe kwiatki. Muszę to jeszcze rozmieścić wysokościowo.
Na razie rewelki nie ma ale powoli sie coś klaruje przynajmniej w mojej głowie
Nic nie można zrobić w ogrodzie bo od wczoraj pada cały czas. Dzisiaj rano tylko słońce było a potem już znowu lało i to solidnie.
Ale za to takie widoki.
ale mi zadanie dałaś, znalazłam tylko 3 zdjęcia
Pashminy mają na tych zdjęciach 2 lata a Princess Ann rok, bo mi pomylili i przysłali Mary Ann, rok później przysłali właściwe po reklamacji.
Śliczna wiosna, te poduchy kwitnące zachwycają. Poidełko i mnie zachwyciło.
I fajnie, że mi nazwę powojnik przypomniałaś, mam 2, ale nazwy nie pamiętałam, cudne są
A teraz działam z nieszczęsnym przedogródkiem a co chwile pada i zastanawiam się czy mogę przesadzić Pissardi? Rośnie około 3 lat i chciałabym je przesunąć.
Edit: uporałam się z rabatą, teraz tylko posadzić rośliny i niech cieszy oko Muszę jeszcze sprzątnąć „ śmieci” ale zaczęło mocno lać wiec zostawiłam
Trzeba ulokować pozostałe rośliny z rabaty i można szaleć