Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:45, 01 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

dwa niasionka dużo miejsca nie zajmują, jedno mi przeżyło

Crispa to dla mnie tawulec pogięty, potrafi podobno być potworem ale mój ledwo od ziemi odrasta. Czy o nim mówisz?

O matko Podziwiam. Z dwoma nasionkami!

Mea culpa. pomyliłam crispę z christą.
O przetacznik mi chodziło.

Mój ulubiony kolor to chabrowy. Na Dzień Dziecka dostałam od matki natury.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:06, 01 cze 2019

tulucy napisał(a)
Haniu cudny busz, ale taki elegancki u Ciebie, gęsto i pięknie, soczyście tak...

Elegancki busz...

O zachodzie słońca.

I trochę wcześniej.

Po ukosie zlewa się kilka rabat. Na wprost wciąż drażni szczerba w zachodniej rabacie. Na dodatek sąsiad akurat w tym miejscu wyciął swoje tuje i zrobił śmietnik. Czekam na tło z bukowego żywopłotu.

Skoro ma być elegancko, to kanciki mus było zrobić. Obleciałam rabaty wokół domu, okołostudzienną i frontową przy kompostowniku.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 22:09, 01 cze 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

O matko Podziwiam. Z dwoma nasionkami!

Mea culpa. pomyliłam crispę z christą.
O przetacznik mi chodziło.

Mój ulubiony kolor to chabrowy. Na Dzień Dziecka dostałam od matki natury.

Na więcej miejsca nie miałam

Jako dziecko pamiętam pola z chabrami i makami - do dziś zachwyt pozostał

Jestem czepialska, jesteś pewna, że to Christa? Takie ciemne pędy ma u mnie przetacznikowiec. Ale tak czy siak to potwór
Gruszka_na_w... 22:10, 01 cze 2019

Jutro może się uda wykancikować półksiężyce i rondo.

Gruszka_na_w... 22:15, 01 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

Na więcej miejsca nie miałam

Jako dziecko pamiętam pola z chabrami i makami - do dziś zachwyt pozostał

Jestem czepialska, jesteś pewna, że to Christa? Takie ciemne pędy ma u mnie przetacznikowiec. Ale tak czy siak to potwór

O matko! Znowu masz rację! Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Mam tam też posadzone takie coś, co się zwie Red Arrows i faktycznie jest przetacznikowcem.
Dziękuję za przypomnienie. Na bylinach znam się szczątkowo.

Gosiek33 22:19, 01 cze 2019

Cudo!
Gosiek33 22:22, 01 cze 2019

Mam tam też posadzone takie coś, co się zwie Red Arrows i faktycznie jest przetacznikowcem.

A to tylko dlatego pilnuję tej nazwy, że wiosną miałam trzy kępki niewiadomo czego i dopiero dziewczyny rozpoznały co to za rośina. Teraz ciągle na nie patrzę i czekam, czekam

Christę przesadziłam w słoneczne miejsce z nadzieją, że mszyce w końcu się od niej odczepią, ale jeszcze malutka
tulucy 22:26, 01 cze 2019

Ufff to i mnie ulżyło, bo tak sobie myślałam, że może się pomyliłam
wiklasia 22:28, 01 cze 2019

Jejciu, jak cudnie!!!!
A łubiny!!!!
Ach!!!!
Moje podżarte przez ślimaki

Co trzeba zrobić by stworzył łubinowi raj?
Gruszka_na_w... 22:29, 01 cze 2019

Klony
strzepiastokory

pensylwański

fragment rabaty przy studni

Ze ścinaniem kwiatostanów na Palibinach zaczekam aż przekwitną lilaki węgierskie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies