Asia popracowaliśmy dziś cały dzień rąk i niczego nie czuję
ale jestem zadowolona
Em ściągnął część płotu ,a ja robiłam tetris ogrodowy i bawiłam się w kopciuszka
bez płotu teraz w końcu jest przestrzeń
a ja tu... przesadzałam drzewka -na razie tylko w dołki dawałam dobroci -czeka mnie jeszcze przekopanie wokół całości nowej rabaty -teraz zasypałam skoszoną trawą ,ale zamierzam powoli przekopać całość -ze względu ,że jest misz-masz drzewny( tam mogą rosnąć do woli ,bo to od ulicy ) ,to dół będzie jednakowy -nie wiem co dać -albo ice dance ,albo hortki,albo nie wiem co ….
w tle widać zapłocie -przesadziłam tam wszystkie berberysy chocolatte -wiśniowej już nie ma ,bo wisnie i berberysy przesadzone
a tu dojdzie kolejny kwadracik trawnika -wybierałam kamyczki ,które na moje szczęście były na szmacie -bo w zeszłym sezonie tam skrzynie stały
w tle daleko po prawej widać przesadzone wiśnie
narobiliśmy się jak osły
Aniu dzisiaj wiśniowa uległa całkowitej metamorfozie
teraz jest tak
wiśnie poszły na drugą działkę ,a berberysy na przedpłocie
nic nie kupiłam ,wykorzystuje to co mam
przesadziłam dęba green darf i grujeczniki pendula -tam sa jeszcze róże i pełno kwiatów-ale na efekt trzeba poczekać
bałagan w tle -ogród wiecznie w budowie na razie siatka ściągnięta -jeszcze słupki do wykopania ….
i jeszcze widok z góry na całość -plac budowy od nowa
jak słupków nie będzie ,to też zrobi się lepiej
i jeszcze raz rzut od warzywnika na nową rabate -budy tam nie będzie
Gosiu trawska rosną jak oszalałe -w szczególności rozplenice
wykopałam bardzo dużo drzew -na szczęście młodziaki i łatwo poszło -a,że w końcu zaczęliśmy używać drugiej działki ,to było gdzie przesadzać -nic nowego nie kupiłam ….tam na tej drugiej działce jeszcze duża wiata dojdzie kiedyś i będzie część warzywno- owocowa ….rabata tylko przed płotem i trochę z boku-a od warzywnika w dół na razie trawa -bo bronią jej rękami i nogami
tu jeszcze dojdą skrzynie nie wiem może 2 lub 3 -zobaczymy - mam za mało skrzyń na wszystkie warzywka ,które chciałabym mieć