Czyli wzdłuż płota założyłabyś żywopłot rozumiem, że kontynuowany z Smaragdów i teraz pytanie dokąd ten żywopłot miał by być i szpaler z grabów?
Do momentu który zaznaczyłam na rzucie, czyli gdzie zaczyna się gabion (żeby nie zasłaniać żywopłotem gabionu bo wtedy nie będzie on widoczny ani dla mnie ani dla nikogo, także jego funkcja ozdobna nie będzie wykorzystana, w założeniu gabion ma być podświetlany, a u góry myślałam o rabacie z hortensji)
Przepraszam za ten bałagan, ale tu się ciągle pracuje
Ogród prezentuje się wybornie, szlachetnie i elegancko.
Wiem, że nikt tego nie zauważy co nas denerwuje, ale każda praca w ogrodzie zawsze nas cieszy
Nie mam tego wiosennego zawilca, cudny jest
Twój eM zapracowany, mojego złapał postrzał, zawsze brakuje rąk d pracy
Ja też dietuję razem z eM przed weselem, schudłam 9 kilo i ani więcej waga
nie chce ruszyć w dół, wczoraj byłam na aqua, wygrzałam kości w jacuzzi
i w saunie...trzymam kciuki będziesz super laską na lato
Pozdrawiam maturzystę
Witam poczytałam już trochę o odmianach krzewów które nadają się na żywopłot i podobają mi się jasminowiec wonny, zlotlin japoński, berberys, pecherznica, dereń biały, tawuła, jaśmin pachnący. Które z nich i w jakiej ilości sprawdza się na tym wydzielonym pasie 80cm przy płocie? Chcialabym żeby w miarę podobnie rosły i za jakis czas osłoniły nas od sasiada (nie musi to być az tak szybko tam gdzie chcieliśmy szybko daliśmy tuje). Które z wymienionych warto połączyć ? Po ile sztuk nasadzić? Czy każdy z nich jest na zimę „łysy”?
Angelika, jak dobrze, że wstawiłaś to zdjęcie, z którego roku ono jest? Bardzo poprawia humor, że kiedyś i ja może będę miała takie piękne Doorenbosy jak ty
Sylwia ale pokazuj,koniecznie pokazuj foty. Dużo osób ogląda Wasz ogród i czerpie z tego przyjemność.
Właśnie ze mną tak dokładnie jest. Ja podziwiam ten Wasz zapał, równowagę. Przyznam, że u mnie jest inaczej. Działam impulsami. Okres wzlotu i upadku
Jak mam gorszy dzień idę sobie na spacer wirtualny do Waszego ogrodu i zaraz jest mi lepiej
No ale trawnik bajunia! Tak to nabrało wszystko charakteru po zmianach nawierzchni i z nowym trawnikiem Ja bym chętnie u nas podniosła poziom trawnika, żeby był właśnie tak wyniesiony i rabaty ciut w dole zostawiła - super to wygląda.