inka74
10:13, 10 maj 2019

Gosiu - kompletnie inne wizje, miała być kolorowa rabata taka pastelowa bo tam jest stosunkowo ciemno. Miał być różowy jasny pudrowy, taki lekko ciemniejszy róż, pastelowy żółty i biel. Chciałam wszystkie te 4 odmiany przetestować, aby w następnym roku wybrać te najpiękniejsze. A tu na żółto poszło. Lubię żółty ale samotny nie wygląda dobrze, gdyby choć trochę bieli w tym było...
Wiesz co po tych kilku latach sadzenia tulipanów odkryłam? One najpiękniej rosną nie na rabatach zalanych słońcem od rana do wieczora a na tych, gdzie jest go w sumie dużo mniej. Lekko cienistych nawet.Owszem, starują później ale są za to dłużej, min. tydzień dłużej się utrzymują. A ponieważ ja lubię tulipany to dla mnie jest zaletą.
Wiesz co po tych kilku latach sadzenia tulipanów odkryłam? One najpiękniej rosną nie na rabatach zalanych słońcem od rana do wieczora a na tych, gdzie jest go w sumie dużo mniej. Lekko cienistych nawet.Owszem, starują później ale są za to dłużej, min. tydzień dłużej się utrzymują. A ponieważ ja lubię tulipany to dla mnie jest zaletą.