Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:00, 10 maj 2019

Katkak napisał(a)
Wasz ogród powinien nazywać się Ogród Mistrzów;-(

Znam lepszych mistrzów niż my
sylwia_slomc... 10:01, 10 maj 2019

Milka napisał(a)
Mistrzowie pracy, w takim tempie nowe oczko, wyszło super, gratulacje i powiem, że łany żagwinów w skrzyniach, po prostu bosko po kwitnieniu je przytnij, będą ładniejsze na drugi sezon

W skrzyniach Irenko floksy i dąbrówka
Ale efekt zrobiły
sylwia_slomc... 10:03, 10 maj 2019

Milka napisał(a)

Zero śladu po kretach, zielono i równo

Z bliska nie tak pięknie Na dole ogrodu ryją ponownie, choc jest ich mniej bo już trawę kosimy to sie kosiarka tłucze
Ale sadząc rośliny koło oczka natykałam sie na drutowce, których wcześniej nie było to może one za nimi tak szalały?
A kota wczoraj upolowała karczownika, pełnia szczęścia jeśli na naszym ogrodzie go złapała
ElaS 10:04, 10 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podobno dawno nic nie pokazałam, a mnie się wydaje, że ciągle to samo pokazuję

Sylwia ale pokazuj,koniecznie pokazuj foty. Dużo osób ogląda Wasz ogród i czerpie z tego przyjemność.
Właśnie ze mną tak dokładnie jest. Ja podziwiam ten Wasz zapał, równowagę. Przyznam, że u mnie jest inaczej. Działam impulsami. Okres wzlotu i upadku
Jak mam gorszy dzień idę sobie na spacer wirtualny do Waszego ogrodu i zaraz jest mi lepiej

sylwia_slomc... 10:05, 10 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Dokładnie, ani się nie obejrzysz a będzie busz
Babcia skutecznie ci pomaga A ile tego roztworu z bananów na litr wody? Mam dwie skórki w słoiku litrowym, stoi to już ze dwa tygodnie. Wiem, że domowe i róże podlewać, ale może jeszcze coś...

Iwonko czekam na ten busz z utęsknieniem
Ależ będzie śpiewów ptasich
Co do bananów to będe stosować jak z pokrzywowej w rozcieńczeniu pół litra na 10 l, pierwszy raz ją robie, wszystko kwitnące można nia chyba podlewać i wymagajace potasu
sylwia_slomc... 10:07, 10 maj 2019

MartaKozak napisał(a)

Jak patrze na to zdjecie to dochodze do wniosku ze moj kasztan jadalny to tak naprawde orzech
Ech te zakupy internetowe...
A kaline eskimo dopisalam sobie na liste chciejstw

Mój to odmiana o dwubarwnych liściach, są też z czysto zielonymi , ale orzech włoski nie ma ząbków na krawędziach
Kalina Eskimo jest cudna i z wygladu i z zapachu
sylwia_slomc... 10:11, 10 maj 2019

Mala_Mi napisał(a)
Kalino Eskimo nie pachnie... delikatnie, nosa trzeba wadzić i to głęboko.. nie ma to intensywnego zapachu kalin. Jak ktoś to kupi dla zapachu to się zdziwi.

Jednak te kilka godzin dienie jesteś w stanie wygospodarować i na ogród i na forum.. teraz czasy się zmieniły i muszę nadrabiać za wszystkich aby jako utrzymać się jeszcze na powierzchni.. gdybym była młodsza wyjechałabym na pewno stąd.. a jak bym byłą jeszcze młodsza to inaczej bym pokwaterowała zywotem.. a teraz mogę tylko zazdrościć.

Jeszcze 3 lata i będziesz mieć busz.

Aniu też tak myślałam bo w początkowym stadium faktycznie nie pachnie wcale potem dobrze trzeba się wniuchać, a w stadium obecnym pachnie prześlicznie choć nie tak intensywnie jak Ann Russel.

fajnie, że już tylko trzy lata

Życie nie zawsze układa nam sie tak jakbyśmy chcieli, też bym wiele zmieniła

Wracając do zapachów to jest dziwne, bo nie wszyscy te same zapachy wyczuwamy. Moja mama, mój tato i ja zupełnie inne czujemy, ja nie czuje tych co mama, ona moich, a tato jeszcze inne wyłapuje....może o to chodzi z ta kaliną. Moja cuudnie pachnie i Emuś nos wsadzał też się zachwycił
sylwia_slomc... 10:14, 10 maj 2019

ElaS napisał(a)

Sylwia ale pokazuj,koniecznie pokazuj foty. Dużo osób ogląda Wasz ogród i czerpie z tego przyjemność.
Właśnie ze mną tak dokładnie jest. Ja podziwiam ten Wasz zapał, równowagę. Przyznam, że u mnie jest inaczej. Działam impulsami. Okres wzlotu i upadku
Jak mam gorszy dzień idę sobie na spacer wirtualny do Waszego ogrodu i zaraz jest mi lepiej

To miłe, ze moimi fotami moge Komuś umilić dzień
deszczowymaj 11:04, 10 maj 2019

Sylwuś dziękuję kochana za wspaniałe foty
Cudownie już masz,te Twoje rabaty rozrośnięte jakby już czerwiec był a najbardziej kocham te gdzie już nawet palucha nie wciśniesz Kloniki też uwielbiam,zimą zamówiłam sobie dwa (mają po 15cm )całe 6zeta za nie dałam mała rzecz a cieszy

A teraz rozkminiam jakie by tu 3 drzewa do ogrodu kupić,co by się troszkę w wyższej partii ogrodu osłonić i tak myślę o wiśniach umbrach .. jak myślisz dobry wybór ?
rosły by na rabacie bardzo nasłonecznionej,mam już tam żywopłot z brabantów,przed nimi hortensje bukietowe i cała masa jeżówek
i takie tam popierdółki

Kawa 12:31, 10 maj 2019

pięknie uwielbiam wiosnę właśnie przez te soczyste cudne kolory!