Agnieszko, długo zastanawiałam się nad jaśminowcem. Ostatecznie przegrał z różami. Wystraszyłam się właśnie tych mszyc Może kiedyś jak będę bogata i dokupię kawałek ziemi to wtedy wszystkie ogrodnicze marzenia będę spełniać Choć podejrzewam, że ile człowiek by nie miał ziemi to i tak ciągle dla ogrodnika będzie za mało
Pozdrawiam serdecznie
Ala jestem również za wsadzeniem ich do gruntu, wiadomo, że w doniczce nie mają warunków do wzrostu. Wszystkie mają takie biały nalot czy tylko jedna? Pamiętaj, że hortensja potrzebuje dużych ilości wody i magiczną siłę do hortek, wtedy ładnie zawiązuje pączki A zapomniałam się pytać one już mają kwiaty lub zawiązane pączki?
Miłego wieczoru
Witaj Kasiu
Surfini co roku mam w nadmiarze więc jak będziesz pamiętała się przypomnieć w okolicach lutego 2014 to nie ma najmniejszego problemu
A do Twoich host poszukam jutro. U kogoś widziałam ładne połączenie host chyba z carexami, ale nie jestem pewna. Jutro znajdę.
Miłego wieczoru
Wiesz co, jak przyszły to już miały takie nie teges listki niektóre, ale ja to się nie znam, więc myślałam, że po prostu w paczce im ciasno było... Ale potem wypatrzyłam też biały nalot na liściach... miałam środek na grzyba to je spryskałam... Sebek mówi, że to może czerwce i podał mi nowy środek jaki mam kupić...ale ja póki co jeszcze obserwuję po tym moim pierwszym oprysku... Wczoraj miały kilka żółtych liści u dołu, oberwałam je no i dziś będę patrzyć... jak znów coś nowego się pojawi, to polecę do castoramy i kupię kolejną chemię... i będę pryskać..
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem, czy mam je posadzić, czy trzymać w doniczkach Już bym chciała je w sumie zasadzić w miejsce docelowe, bo te doniczki mnie wkurzają, ale nie chcę, aby jakieś paskudztwo przeszło na inne rośliny A Ty co byś radziła?
Małgosiu powoli, powoli coś tam zaczyna być widać w tym ogrodzie Ja to w ''gorącej wodzie kąpana'' i efekt chciałabym widzieć od razu"
Pozdrawiam serdecznie
Polinka, Ty weź ten śnieg zabierz gdzieś w góry Cieszmy się latem, do zimy daaaaaleko Niech Ci M. zrobi fotkę na leżaczku z drinkiem w dłoni - na aktualny awatar
Czyżbyś formowała świerki? Jestem bardzo ciekawa efektu. Jam możesz to daj jutro fotki przed o po U mnie w drugim ogrodzie ścięte czubki i wygląda to koszmarnie Zastanawiam się co zrobić?