Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 10:41, 12 lip 2013

polinka napisał(a)
Pozdrawiam odpoczywających
Ala no niestety pusto Ale za rok, dwa wszystko się rozrośnie i będzie ok

też na to liczę
19:30, 12 lip 2013
AlicyaLK napisał(a)

A to dlatego taka rozgadana jest ta nasza Mela!!! Pozdrawiam

Aaaaa ja taka zawsze, rozgadana, rozbiegana, roześmiana...bo lubiem bardzo..ojjj bardzo Jutro też tu bendem od rańca samego i też bendem do wszystkich pukać i męczyć do bólu aż się nie dowiem
Netka 10:32, 14 lip 2013

Alu wpadam z rewizytą Super zakupy poczyniłaś i pięknie wyglądają te regały przy tarasie No masz nielada wyzwanie z tym terenem przed domem ! Będę kibicować. Ja narazie jestem zawiedziona moimi hortensjami w cieniu, bo tylko 2 z 5 sztuk mają pąki kwiatowe Nie wiem, czy te 3 pozostałe wogóle będą kwitły ... Okazuje się, że hortensje jednak też potrzebują słońca
Nie wiedziałam o tej szkółce koło Wieliczki ! Czuję, że to będzie moje miejsce zaopatrywania się w byliny Powiedz mi, czy trzeba zakupić przez Internet i tam odebrać, czy można na miejscu dokonać wyboru co i ile sztuk ?
kachat 13:31, 14 lip 2013

AlicyaLK napisał(a)

Nie wiem jakie ty masz świerki posadzone... te są takie zwykłe pospolite... mają pewnie ze 20 lat.

Co do wycięcia, to już część wycięłam... wczoraj jeszcze patrzyłam i może ze 2 mogłabym wyciąć, ale one rosną w odległości ok. 1m od siebie. to ja wytnę, to będą co 2 metry... nie będzie łyso?
Bluszcz na pewno na pnie puszczę, a przed nimi zasadzę hortensje, jak radzi Danusia, tylko najpierw muszę linię nawadniającą im zrobić

Berberysów nie chcę... były w ogrodzie, wycięłam... kolce to miało takie, że ani przyciąć tego nie mogłam... Zresztą u mnie będzie hortensjowy ogród

Moje świerki też takie zwykłe najzwyklejsze Mają od kilku do kilkunastu lat i zbyt wysokie nie są póki co, średnio półtora metra mają Więc na takie jak twoje jeszcze sobie poczekam. Moze mi sie tak nie ogolocą z dołu...

Heh, ty sie pozbylas berberysów, a ja wlasnie planuję wielkie berberysowe zakupy Niby zwykłe krzaki, a mają jakis taki urok w sobie, gdy są odpowiednio posadzone, ze po prostu muszę je mieć! (i tyle odmian jest, złote, bordowe, zielone, mieszane...) Ale moje będa rosły radośnie i nieskrępowanie jak będą chciały bez przycinania, które na pewno jest troche frustrujące i bez odpowiednich rękawic raczej niewykonalne

A hortensje to chyba najpiekniejsze letnie krzewy, wiec się nie dziwie, ze taki wybór. U mnie już 8 rośnie, choc zaczęło się (i mialo skończyć) na jednej
AlicyaLK 10:35, 15 lip 2013

Netka napisał(a)
Alu wpadam z rewizytą Super zakupy poczyniłaś i pięknie wyglądają te regały przy tarasie No masz nielada wyzwanie z tym terenem przed domem ! Będę kibicować. Ja narazie jestem zawiedziona moimi hortensjami w cieniu, bo tylko 2 z 5 sztuk mają pąki kwiatowe Nie wiem, czy te 3 pozostałe wogóle będą kwitły ... Okazuje się, że hortensje jednak też potrzebują słońca
Nie wiedziałam o tej szkółce koło Wieliczki ! Czuję, że to będzie moje miejsce zaopatrywania się w byliny Powiedz mi, czy trzeba zakupić przez Internet i tam odebrać, czy można na miejscu dokonać wyboru co i ile sztuk ?

Netka, dziękuję za odwiedziny No łatwo nie jest ale gdzie jest łatwo Ja już powoli przyzwyczajam się do tego co mam i staram się wydobyć piękno tego co jest... przecież każdy ogród jest inny...

Moje hortensje zawiązują pąki, więc póki co dają radę... troszkę słonka mają rano, albo wieczorem... w zależności które... tylko jedna będzie miała przechlapane, tak w rogu, ale to zobaczymy.... A te swoje hortensje nawozisz?

Co do szkółki, to chyba można zadzwonić i umówić się na wizytę i na miejscu zdecydować, ale nie wiem, czy wtedy będziesz miała tyle sztuk co chcesz... Właściciel tłumaczył mi (jak dzwoniłam już po złożeniu zamówienia), że nie potrafi powiedzieć kiedy dokładnie będzie gotowe do odbioru, bo musi skompletować rośliny, a te których nie ma na stanie zamówić od producenta... nie wiem, czy w moim przypadku faktycznie coś zamawiał od producenta... ale istnieje taka możliwość

Ale tak jak pisałam, jak nie podobała mi się jedna żurawka, to mi podmienił, hosty sobie wymieniłam, bo mi się na żywo nie spodobały... więc chyba są elastyczni.
AlicyaLK 10:39, 15 lip 2013

kachat napisał(a)

Moje świerki też takie zwykłe najzwyklejsze Mają od kilku do kilkunastu lat i zbyt wysokie nie są póki co, średnio półtora metra mają Więc na takie jak twoje jeszcze sobie poczekam. Moze mi sie tak nie ogolocą z dołu...

Heh, ty sie pozbylas berberysów, a ja wlasnie planuję wielkie berberysowe zakupy Niby zwykłe krzaki, a mają jakis taki urok w sobie, gdy są odpowiednio posadzone, ze po prostu muszę je mieć! (i tyle odmian jest, złote, bordowe, zielone, mieszane...) Ale moje będa rosły radośnie i nieskrępowanie jak będą chciały bez przycinania, które na pewno jest troche frustrujące i bez odpowiednich rękawic raczej niewykonalne

A hortensje to chyba najpiekniejsze letnie krzewy, wiec się nie dziwie, ze taki wybór. U mnie już 8 rośnie, choc zaczęło się (i mialo skończyć) na jednej

Wiesz, my te świerki podcięliśmy, bo niektóre były brzydkie, a poza tym wychodziły nam na połowę ogrodu i ciemno było jak nie powiem gdzie

U moich sąsiadów przed domem rośnie taki nieuczesany berberys... bardzo ładny ale ja się zraziłam! żadnych kolców!! Będę zaglądać do Ciebie w oczekiwaniu na berberysowe szaleństwo
AlicyaLK 10:41, 15 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)

Aaaaa ja taka zawsze, rozgadana, rozbiegana, roześmiana...bo lubiem bardzo..ojjj bardzo Jutro też tu bendem od rańca samego i też bendem do wszystkich pukać i męczyć do bólu aż się nie dowiem

No właśnie widziałam, że jak szalona zaczęłaś skoro świt, jak ja się dopiero na drugi bok w łóżku przekręcałam haha Szalejesz... za chwilę zerknę do Ciebie na spokojnie coś tam nawojowała
mirela 12:34, 16 lip 2013

Ale śliczne żurawki. Niedaleko mam Planpol - planuje jesienią zakupy żurawkowe .
Teraz dumam nad brzozami i szukam traw zadarniających na wilgotne ziemie .
Miłego dnia
AlicyaLK 14:13, 16 lip 2013

mirela napisał(a)
Ale śliczne żurawki. Niedaleko mam Planpol - planuje jesienią zakupy żurawkowe .
Teraz dumam nad brzozami i szukam traw zadarniających na wilgotne ziemie .
Miłego dnia

Żurawki dorodne! to fakt
Brzozy bardzo lubię tylko brudzą, ale coś za coś
Dzięki za wizytę
polinka 22:42, 16 lip 2013

A ktoś tu mówił, że w sobotę będzie sadził kwiatki? Proszę baaardzo o fotki!