Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

...uDany ogród 12:24, 23 maj 2019

Do góry

Ogród w mieście-ogrodzie 12:23, 23 maj 2019

Do góry
kalina jap. Pink Beauty
...uDany ogród 12:22, 23 maj 2019

Do góry
Rano w stawie było zdecydowanie więcej wody niż zwykle. Zdjęcia z telefonu, ale coś widać

Ogród w mieście-ogrodzie 12:22, 23 maj 2019

Do góry
kaliny jap. Mary Milton i Popcorn
Zielony AZYL 12:21, 23 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Agnieszko Maj to piękna pora roku, wszystko ruszyło, pięknie kwitnie i tak czyściutko , proszę o więcej zdjęć, pozdrawiam

Aniu witam Cię serdecznie.
Mam jeszcze takie zdjęcia, u Ciebie też widziałam kotka

Ogród w mieście-ogrodzie 12:20, 23 maj 2019

Do góry
kalina jap. Mariesii
Podmiejski ogródek 12:19, 23 maj 2019

Do góry
April - w starych lipinach szkółkę znasz?

Agatko, takiej możliwości raczej nie przewiduję z różnych powodów

1. mało miejsca (jak są różnej wysokości, to korona jednej mieści się pod koroną drugiej)

2. potrzebuję plamy zieleni i na górze (zasłoni trochę dach sąsiada) i na dole (wypełnienie przestrzeni ściany - malutka korona na samotnym, wysokim kijku będzie komicznie wyglądać)

3. a trzeci powód jest taki:

swego czasu rozważałam posadzenie tutaj w samym rogu dodatkowej rośliny i skutecznie mi to wybiłyście z głowy. Ale że uparta baba zawsze sposób znajdzie, to wymyśliłam że ta roślina może przecież wystawać zza murka i też będzie dobrze
Ogród w mieście-ogrodzie 12:18, 23 maj 2019

Do góry
kalina koreańska
Ogród w cieniu brzozy 12:13, 23 maj 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)

A co powiesz na taki lak, zmienny kolorystycznie i pięknie pachnący.
Może masz, wiesz jak długo kwitnie i co z nim zrobić po przekwitnięciu.

Nie wiem co powie Mariola ale ja mówię że przepiękny
Ogród leśny na polu 12:05, 23 maj 2019

Do góry

Witam wszystkich kochających rośliny!
Kupiliśmy w ubiegłym roku działkę, miała być leśna, ale nie udało się. Padło na pole przy lesie brzozowym Teraz chcielibyśmy zrobić z niej namiastkę leśnej i jeszcze żeby wszystko jak njszybciej urosło
Poproszę o podpowiedzi

W miejce widoczne na zdjęciu jutro chcę wsadzić 10 tuji przy fragmencie płotu jako tło, mają ok.150cm (cały płot ma ponad 90m, więc zakładam ten mój wymarzony ogród etapami )
Jutro też przywiozę wiąza Wredei i chyba jakąś krzyzowkę górskiego, bo ma kolor lisci taki jak Wredei - oba ok.180cm, mam tez małego grujecznika 0,40cm i małego klona palmowego 0,30cm, sa tez w planie klon zielony kulisty i czerwony, oraz cyprysik groszkowy.
Obecnie w tym miejscu rosną posadzone na szybkiego w ub.roku w jednym rzędzie świerki serbskie, a w drugim sosny czarne i wejmutki, ale małe 0,20 - 0,30cm-
znajdę dla nich inne miejsce, albo może udałoby sie je częściowo wkomponować.
Chcemy troche cienia stworzyc do odpoczynku naprzeciw altanki. Doszła też jeszcze brzydka klapa studni głębinowej z kranikiem obok (tu też szukam pomysłu na zamaskowanie)
Bardzo proszę o sugestie dotyczące posadzenia roślin, czy ogólnego zagospodarowania tego miejsca (mam też duzo kamieni, ktore wykopalismy z pola )
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc
p
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:55, 23 maj 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Sylwuniu fajne masz te unikatowe roślinki cxy ambrowiec kwitnie ?
Jest nadzieja na wypogodzenia od jutra oby ufff tak się stało

Mój nigdy nie kwitł jeszcze, podejrzewam, ze jak wiekszość drzew jakies tam kwiaty miewa( musi sie jakos rozmnażać w naturze) ale czy w naszym klimacie to nie wiem.
Za to się pięknie przebarwia jesienią

Ogród do odnowy 11:47, 23 maj 2019

Do góry
To tak w temacie szyszkowo ślimakowym zabłąkane i szyszka i winniczek

Księżycowy... 11:41, 23 maj 2019

Do góry
Zaczęliśmy też obsadzanie nowej rabaty białej pod domem. Na razie 1/3 posadzona. Deszcz podlewa, a ja czekam na kolejne rośliny.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 11:39, 23 maj 2019

Do góry
Ewa melduję, że dzisiejszy spacer z psem zakończył się nieoczekiwanym wypatrzeniem żywokostu na polu przynajmniej tak mi się wydaje, że to żywokost
nastawiłam gnojówkę

Księżycowy... 11:36, 23 maj 2019

Do góry
Mokry i zimny maj w naszym ogrodzie. W sadzie zostawiam cześć na łąkę kwietną, wykaszam tylko ścieżki.

Żywopłot grabowy rośnie w plecach rabat, jak szalony. Dosadzam nowe rośliny na rabatach, a sąsiedzi sadzą mi tulipanowca 30 cm od ogrodzenia . Życie

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 11:33, 23 maj 2019

Do góry
Witam,
bardzo proszę o pomoc - świerk glauca globosa, ma z 10 lat przez które cieszył nasze oczy..
W ciągu 2 tygodni wszystkie stare igły zbrązowiały, zostały tylko tegoroczne przyrosty.
Nie mogę zdiagnozować czy to choroba grzybowa czy jakiś szkodnik - nie zauważyłam żadnych robaczków, jedynie nieliczne (dosłownie kilka) pajęczyny (takie tunele z pajęczyny), natomiast igły są w czarne kropeczki, miejscami aż taka maź czarna pokrywa igły. Charakterystyczny jest też wyciek z miejsc po wiosennym cięciu.
Proszę o pomoc w diagnozie oraz radę czym pryskać - czy jest szansa na ratunek - i czy inne krzewy/drzewka również - mam dużo żywotników, jałowców, sosny, inne świerki, kosodrzewina itp. + liściaste.
Z góry dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies