Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:50, 04 maj 2019

Do góry
malkul napisał(a)

No zielono się zrobiło bardzo!
I wiszę, że gracuszki już ruszyły z kopyta

Podoba mi się ta wąska rabata z tulipanami, wchodząca na podjazd. Co masz tam posadzone?

I jeszcze jedno - jaka molinia rośnie przy buku? I jaka odmiana buka?
Ogród Małej Mi 2017 19:50, 04 maj 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Podoba mi się bardzo ta Apollo. I jeszcze owocki ma! Zjadliwe? Czy dla ptaków?
Dobrą nazwę ma, nie muszę nawet zapisywać

I drzewiasta już Ci kwitnie? Moja na jednym pąku dopiero nieśmiało kolor pokazuje, reszta ściśle zielona, druga, maleństwo zeszłoroczne, bez pąka jednego

U nas też przymrozków nie widać, aktualnie czekam na drugą dostawę deszczu.

Owocki są dla ptaków .. dla człowieka nie najdą się

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:49, 04 maj 2019

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 19:49, 04 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Co to za nowinka to ćma jak ją szybko wytropić i czym pryskać? Może u mnie jest a ja o niczym nie wiem, jedna kula taka sobie - czubek jej nie rośnie.

Ty masz w ogrodzie pomocników a ja mam szkodniki i brakuje mi cierpliwości żeby zachęcić do ogródkowania. Ty Ania jesteś wielka w każdym wymiarze, oprócz jednego

Czytaj i ucz się.. bo wcześniej czy później dotrze i do ciebie.. jak masz bukszpany, trzmieliny, irgi..to ci wszamie.

wątek o ćmie Nie ze wszykim się zgadzam, ale działają środki jak napisała Effka "Mospilan, Apacz, Sprintor, Decis ale najlepszy jest Lepinox Plus." Tego ostatniego nie znam, ale Spintor jest dobry, ekologiczny i niszczy jaja i jest skuteczny. Buksy oglądaj od środka, bo jak zobaczysz na zewnątrz to już nie ma co ratować. I potrafi duży bukszpan załatwić w kilka dni..
A ten ostatni wymiar daje się obejść ...a nawet przeskoczyć...

Ogród z rzeźbą 19:49, 04 maj 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Glina piaszczysta, to glina z przewaga piasku. Tyle ze u mnie wiecej tego piasku niz gliny.Ciezkie warunki, bo czasem 1 metr od dolka juz inna ziemia jest.

Domyślam się, że tak jest. Zastanawiam się tylko czy byłabym w stanie coś takiego zidentyfikować. Mam takie jedno miejsce, nieduży obszar, na którym mam jakiś inny rodzaj piachu, który świetnie trzyma wilgoć. Z kolei obok piach wiecznie suchy. No i tak właśnie dumam co to jest, ale na glinę to mi nie wygląda.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 19:48, 04 maj 2019

Do góry
dzięki Ewa, a jeszcze zapomniałam Ciebie dopytać, te kocimiętki to tak na króciutko całkiem ściąć? teraz wyglądają tak, nawet się rozlazły całkiem po mocnej ulewie

PS. tą rabatę robiłam chyba we wrześniu zeszłego roku i już widać jak wszystko na siebie włazi - po co człowiek tak to wszystko upycha na siłę, hę? to tak zwane "chciejstwa" - bardzo mi się na ogrodowisku ten nowy wyraz spodobał

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:46, 04 maj 2019

Do góry

Ogród z rzeźbą 19:44, 04 maj 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)

Rozpłynęłam się

To dla Ciebie ostatnie tchnienia Kiku

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:44, 04 maj 2019

Do góry
Majowe obrazki

Gutlandia 19:44, 04 maj 2019

Do góry
Agato, Haniu, Asiu móżdżyłam i móżdżyłam a że proces prosty to nie jest, więc chwilę potrwało. Decyzja zapadła. Według Was pewnie niezbyt rozsądna. Tak więc, khm... Kupię trzy szczepione... no te, te, no... głogi paul’s scarlet. Tak, wiem - chorują i zarazę mają. Z drugiej strony są obecne w wiejskiej przestrzeni publicznej i nie zauważyłam aby coś było z nimi nie tak. Przynajmniej od kilku lat. A jak wypadną to trudno będę móżdżyć od nowa . Do tego bordowe fontannowe berberysy, z przodu lawenda, bordowe kulkowate berberysy Pola i żółte trzmieliny. Na wiosnę białe narcyzy i szafirki. Selseria jesienna tam gdzie się da powtykać. Na jesień fioletowe marcinki. I niby ok ale mam wrażenie, że przydałoby się coś jeszcze .

Eliso a jak pachnie .

Elu no ola śliczna, ja chyba też wcisnę .

Z pamiętnika ogrodnika:

Przez cały tydzień nic, wczoraj wypełzłam odchwaścić front, głównie ze sryliona rozsianych kostrzew sinych. Efekt: sryliony zostały ale poznałam poprzednich mieszkańców swojego domu . Trochę się dowiedziałam, np, że moja jadalnia była kiedyś werandą łazienka komórką i takie tam.

Dzisiaj z kolei byłam odwiedzić koleżanki:

I tak leci czas, a ja mając ogródek pod domem nie mam czasu do niego zajrzeć.

Ogród z rzeźbą 19:42, 04 maj 2019

Do góry
April napisał(a)

Dziękuję
Te co zostały, a ich nie chciałaś, też się już puszczają. Mimo, że po macoszemu upchnięte za garażem

No to wczoraj widziałaś na żywo

Dla Ciebie Liberty, która Cię tak wczoraj zachwyciła

Co się stało kwiatom ... 19:42, 04 maj 2019

Do góry
Renia, odwzajemniam buziaki

Ogród z rzeźbą 19:40, 04 maj 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Ania nie narzekaj bo masz pięknie !
buziaki lady w szafirkach wow!!

Wiesz, wczoraj były u mnie April, Basia z Kosimkowa i Iwonka/Inka. Mogą szczerze napisać jakie mam piękne wykopy. Piękne to są zdjęcia

Zawilce zaczynają

Ogród z rzeźbą 19:35, 04 maj 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Anula czytam, że fajne spotkanko było a Lady powtórzę za innymi, wygląda bosko w tych łanach szafirkowych, parę razy musiałam wrócić do tych zdjęć, klimat nieziemski buźka

Spotkanie było super, jak zawsze za krótkie. Klimat przede wszystkim na zdjęciach.

Szafirkowa dama dla Ciebie

Sezon 2017 u Hanusi 19:34, 04 maj 2019

Do góry
Nie wysyłaj!

Aniu, Już mam. Pokażę latem. Chyba, że się uprzesz.

Ogród z rzeźbą 19:31, 04 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Też tak mam bo muszę wcisnąć parę roślin i tym razem nie mam koncepcji jak to poukładać żeby nie wyglądało beznadziejnie. Stoję i się gapię albo bardziej medytuję .

Stwierdzam, że o ile zamienianie mojego piachu w coś w czym rośliny będą chciały robić to ciężka tyrka fizyczna, o tyle ułożenie kompozycji roślin to cholernie ciężka praca koncepcyjna. Nie wiem co gorsze.

Ogród z rzeźbą 19:25, 04 maj 2019

Do góry
kerii napisał(a)
Powtórzę się za innymi ale Lady w szafirkach jest super !!!

Zakupy też ciekawe a ból z obmyślaniem gdzie i jak posadzić ile centymetrów w prawo a może w lewo znam z autopsji, zresztą chyba każda z nas ma podobne rozterki przy sadzeniu.
Ciekawa jestem tego klonika, ja od tygodnia chodzę koło jednego i zastanawiam się gdzie go posadzić. A w kolejce od tamtego roku czeka katalpa i rodek do przesadzenia ze wsi

Szafirki już niestety zaczynają przekwitać. To przesadzanie to jest coś co mnie straszliwie irytuje, postrzegam to jako trochę stratę czasu. No dlaczego nie udaje się od razu posadzić tak aby było docelowo dobrze? Dzisiaj znowu przesadzałam rośliny posadzone tydzień temu.
Klonik powyżej, ale z pewnością jeszcze będę go focić.

Symboliczne tulipany na przytarasowej różance, całkiem przyzwoicie powtórzyły kwitnienie.

Wszystkiego po trochu 19:22, 04 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
widoczek, widać jaki trawnik, same chwasty, jeszcze ani razu nie koszony, ciężko rośnie , susza, mimo podlewania

Jak się nazywają te niebieskie kwiatuszki?
Edytuję, bo chyba znalazłam nazwę. Czy to floks kanadyjski?
Powojnik na balkonie już lada chwila
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 19:22, 04 maj 2019

Do góry
śnieg nadchodzi mróz ponoć też - więc zabezpieczenie skrzynek warzywnika full professional wykonane
..marzy mi się ogród ... 19:20, 04 maj 2019

Do góry
Miało być tak, ale ...

Ciężko znaleźć 5 takich samych iglaków na pniu/ nodze, więc teraz będę potrzebowała tylko 3
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies