Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na tle lasu malowany 22:55, 26 maj 2019

Do góry
W oddali Hostowa "spódnica" pod magnolią i żurawki przed wejściem, które nadały fajnego koloru przed frontem domu.

I moje zdecydowanie ulubione rośliny a do tego jeszcze ten piękny zapach, ach gdyby tak kwitły całe lato to byłyby idealne

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 26 maj 2019

Do góry

to oczko było bezpieczne

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:51, 26 maj 2019

Do góry
Kasiu, Magdo, dziękuję, popracowałam a to efekty. Rabata z bukiem jeszcze goła, tam gdzie kastra budowlana będzie mikro oczko wodne w otoczeniu hakonek, irysów niebieskich i nad nim klon palmowy "Bloodgood".

I pytanie, kominek malować na grafitowy czy taki jak garaż, czyli bardzo jasny szary.

I nowa mini rabatkami z klonem i ciekami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:51, 26 maj 2019

Do góry
Te już wczorajsze, choc robione z daleka

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:47, 26 maj 2019

Do góry

w między czasie na siatce nad rowem zakwitły montana rubens i multi blue

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:44, 26 maj 2019

Do góry

Jeszcze nim wylało

Berberys - Berberis 22:40, 26 maj 2019

Do góry
Malwowy ogród 22:40, 26 maj 2019

Do góry
Zrobiłam troszku porządku ze zdjęciami, to Wam pokażę metamorfozę na przestrzeni lat, w jednym, teraz bardzo ważnym miejscu

Było

potem

a na koniec (to zdjęcie z naszej 30 rocznicy ślubu, wisi nasze monidło, dostaliśmy w prezencie na rocznicę)

a nie sorry, jeszcze okno wymienione bo stary dom został wyremontowany

Czubajkowy Ogród 22:37, 26 maj 2019

Do góry
Nie mogłam sobie darować, że sobota upłynęła mi w większości na koszeniu trawy, a zaległości przez te trzy tygodnie narobiło się tyle... Nie patrząc więc na sens wyjazdu, po 17-ej wsiadłam w samochód, by zrobić te swoje 40 km na działkę No i opłaciło się - połowa warzywnika opielona, wczorajsze rozsady podlane, wierzba przycięta, a czekała na to od wiosny, zasychające maliny wycięte, fasolka posiana, zdjęcia pstryknięte ... Nawet herbaty sobie nie zrobiłam, bo żal mi było czasu I tak sobie myślałam, jak dobrze mają ci, którzy posiadają ogród przy domu. Gdyby tak można było codziennie godzinkę - dwie popracować, to człowiek nawet by nie poczuł zmęczenia ... Tylko, czy tak jest w praktyce, czy tylko w marzeniach? Raczej się o tym nie przekonam, bo zamieszkanie na działce w rachubę nie wchodzi

Warzywniczek mały, ale zieleniny na stół dostarcza, więc miło, gdy zrobił się schludniejszy, bo dzisiejszym pieleniu. Na drugiej połowie rośnie facelia na zielony nawóz - miejsce czeka na rozsadę pomidorów, cukinii i dyni. Niestety, w tym roku wszystko mam jakieś opóźnione. Zimno, więc rozsada na balkonie rośnie jak przysłowiowy kawał chleba u gęby.

Zainteresowanym uprzejmie melduję, że wiadoma aksamitka otwiera kwiatki o bardzo ciemnym kolorze, który stopniowo jaśnieje wraz z upływem czasu stając się bardziej rudy, ale jeszcze żaden nie zrobił się pomarańczowy, jak u typowych aksamitek. Odpowiada mi

A ogólny widoczek z dziś, robiony już o zachodzie słońca, wygląda tak:

Śmiem jednak twierdzić, że to nie rododendron o 3-metrowej szerokości jest obecnie gwiazdą ogrodu, lecz kalina ... ale o tym to już opowiem jutro
Moja bajka 22:37, 26 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Reniu takie dopieszczanko lubię chyba najbardziej
Pomidorki w butelkach mają się znakomicie. Kwitną już i sporo urosły
Niestety pomidory w balii nie wypaliły, bo nie zrobiłam dziur w balii (żal mi było dziurawić, bo może mi się kiedyś mini oczko w nich zamarzy, czy coś), a ten maj postanowił być wybitnie deszczowy . Tego nie przewidziałam, bo w ubiegłe lata to raczej susza dawała się we znaki.
Pomidorki z balii wylądowały więc na tarasie

na szczęście Reniu mam Ciebie i bardzo mnie inspirujesz . Przypomniałaś mi o istnieniu rukwii wodnej i to ją wysiałam do balii. Ona takie warunki lubi

a z nadmiarem deszczu zamierzam sobie radzić w ten sposób

Rukiew wodna w tej balii będzie wyglądała zjawiskowo. I dziur w dnie nie potrzeba, wręcz może się rukiew topić w tym błotku
Warzywka rewelacyjnie Ci rosną a stół biały zrobił się bardzo podobny do mojego. Bajka stale zachwyca, buziaki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:36, 26 maj 2019

Do góry

a tuż przed deszczami było wykoszone do czysta

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:34, 26 maj 2019

Do góry
an_tre napisał(a)

to specjalnie dla ciebie len...

floksy kanadyjskie...

...i niezapominajki

Cudo...mój gdzieś się zapodział...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:32, 26 maj 2019

Do góry

po deszczach wszystko poczochrane na maxa

albo wisi

albo stulone
W cieniu - zacieniona 22:32, 26 maj 2019

Do góry
an_tre napisał(a)

,,,piękny widok, ale nie można mieć wszystkiego więc gapię się u ciebie

...ja u Ciebie też znajduję przepiękne zakątki i ciekawe rośliny.Masz rację,musimy wybierać...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:29, 26 maj 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:25, 26 maj 2019

Do góry

Malwowy ogród 22:24, 26 maj 2019

Do góry
Kolejny weekend na wsi tyraliśmy. Matko kochana, jak to zmienić. W jakiś wir wpadliśmy w tym roku i poszło...
Nie miałam nawet siły zdjęć robić. Sosny cięte. Trawa koszona. Nowe byliny wsadzone. Warzywnik ogarnięty. Pomidory wsadzone, arbuzy, selery, pory, ogórki.
O pomidorki w tym roku przyjechały już z kwiatkami. Dostaję sadzonki od taty synowej. Tak mam dobrze

A to zdjęcie z lat poprzednich

ale pomidorki w tym samym miejscu mam
W cieniu - zacieniona 22:24, 26 maj 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

,,,piękny widok, ale nie można mieć wszystkiego więc gapię się u ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies