Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:03, 17 cze 2013

Do góry
Słyszałam, że bardzo dużo osób podziębionych wiesz może gdzie u nas dostanę szałwię omszoną? do krotoszyna dzwoniłam, nie mają
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:48, 17 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Marzenko z samego rana Wczoraj podlewając ogródek wspominałam jak tydzień temu martwiliśmy się przez deszcz, dzisiaj martwię się o surfinie aby przetrwały jakoś ten upał. Ale z tych dwóch rzeczy to już wolę słoneczko i podlewanie. Chociaż wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać. Odpowiedziałam, że chyba przyjemniej odpoczywać w ładnym i zadbanym ogrodzie niż wśród chwastowiska?
Odpowiedz mnie poraziła-kto by wytrzymał z komarami?

Polinko, właśnie mi przypomniałaś, że nie podlałam rano tych wszystkich doniczek na tarasie i froncie...
Ja też wolę słoneczko - od razu inna energia o życia
A takich niewrażliwców dookoła pełno - co dziwne, najczęściej są to młodzi ludzie, którym do szczęścia nawet trawnik nie jest potrzebny
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:24, 17 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Bogdziu, Karolinko, Polinko - cieszę sie że wam sie podoba , mnie też sie podoba ... nieskromnie powiem... a do tego satysfakcja że sama ( z pomoca mamy.....) że wg własnego pomysłu ( choć inspiracje i wiedza z ogrodowiska jest nieoceniona....) że na miarę własnych sił ( oj cięzko czasem biegac z ta taczką.....) oraz możliwości finansowych ( marzy mi sie kostka granitowa, tekowe meble na tarasie, rząd cisów, zywopłot inny, ściana wodna, ciurkadełko albo kształtowane kule, stożki z bukszpanu czy tapiary na pniu ale... kasy brak...)
A tak mam swój własny ogród i jest ok !

Gosiu dla mnie osobiście ogrody tworzone własnoręcznie są najlepsze Może nie jest tam idealnie, ale widać serce i miłość właściciela do roślin. Jakiś czas temu w mojej okolicy pojawił się projektant ogrodów i był wielki popyt na jego usługi. Owszem te ogrody są jak z jakiegoś pokazowego magazynu ale tam nie ma miłości, serca, widać tylko utarte schematy. A najdziwniejsze dla mnie to właściciele, którzy nawet nie wiedzą co mają w swoich ogrodach, nie mówiąc o zasadach pielegnacji Dla mnie to nie ogród to tylko miejsce z zielenią.
Swój ogród po prostu trzeba KOCHAĆ i u Ciebie to widać
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 08:14, 17 cze 2013

Do góry
Reniu przeczytałam u Małgosi, że znasz sie na chemii budowlanej. Może znasz jakiś skuteczny środek do czyszczenia kostki granitowej?
Leśne Wzgórze 07:37, 17 cze 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

Ja posadziłam 2 leszczyny concorta i jeszcze nie zdążyłam spróbować jak smakują orzechy
Na jesień planuję posadzić orzech włoski - zobaczymy jak sobie poradzi w moim lesie i czy zasmakuje wiewiórkom, bo na razie dostają orzechy importowane od babci
Wiewiórki mają bardzo różnorodną dietę w tej chwili wędrują do sąsiadów na truskawki i czereśnie, wyjadają nasiona z szyszek a później podjadają żołędzie i tak jak wspominałyśmy z Bogdzią w jej wątku lubię też wybierać jaja z gniazd.

Aniu lubisz wybierać jaja z gniazd? A co póżniej z nimi robisz?
Wiem, że chodzi o wiewiórki Nie mogłam się powstrzymać
Pozdrawiam poniedziałkowo.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 07:33, 17 cze 2013

Do góry
Cześć Marzenko z samego rana Wczoraj podlewając ogródek wspominałam jak tydzień temu martwiliśmy się przez deszcz, dzisiaj martwię się o surfinie aby przetrwały jakoś ten upał. Ale z tych dwóch rzeczy to już wolę słoneczko i podlewanie. Chociaż wczoraj pewna osoba stwierdziła, że szkoda czasu i pieniędzy na podlewanie, pielęgnację ogrodu bo i tak zima przyjdzie i nic nie będzie widać. Odpowiedziałam, że chyba przyjemniej odpoczywać w ładnym i zadbanym ogrodzie niż wśród chwastowiska?
Odpowiedz mnie poraziła-kto by wytrzymał z komarami?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:09, 17 cze 2013

Do góry
Aga, mam nadzieję, że weekend się udał i tylko z samego rana był taki zwariowany Miłego tygodnia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:59, 17 cze 2013

Do góry
Sen- rzecz bardzo potrzebna. Szkółka nie zając, nie ucieknie Planuje w czwartek zrobić mały objazd po krotoszyńskich szkółkach.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:15, 16 cze 2013

Do góry
Witaj mysza, zapraszam częściej do mojego ogródka. Właśnie przed chwilą podlewałam nawozem roślinki. Troszkę muszę je wspomóc

polinka, nie wjechałam po drodze do szkółek. Przysnęłam w sobotę....i później był już bieg po zdrowie. Pędziłam, bo umówiłam się z siostrą przed południem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:09, 16 cze 2013

Do góry
A jaki sprzęt używacie do cięcia bukszpanu? Ja pierwszy raz sekatorem cięłam i daleko mi nawet do fal Dunaju a co dopiero do równości.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:06, 16 cze 2013

Do góry
Przyszłam spacerkiem po Twoim ogrodzie się przywitać
Macierzanka po prostu śliczna i naprawdę szkoda, że nie można poczuć bo pewnie zapach cudowny
Zakochałam się w Twoich cudnych gożdzikach.
Pozdrawiam niedzielnie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:00, 16 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Zapraszam w lipcu na obejrzenie w realu zrobię kameralne spotkanie dla grupy wrocławskiej

Oj to chyba padnę z wrażenia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:03, 16 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Marzenka można oglądać i oglądać Twój ogród, i nigdy sie nie znudzi Cieszy oko o każdej porze dnia
Pozdrawiam niedzielnie.

Zapraszam w lipcu na obejrzenie w realu zrobię kameralne spotkanie dla grupy wrocławskiej
Petunie, surfinie 08:54, 16 cze 2013

Do góry
Dzięki Sebek pryskałam w tamtym tygodniu i już widać poprawę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:48, 16 cze 2013

Do góry
Marzenka można oglądać i oglądać Twój ogród, i nigdy sie nie znudzi Cieszy oko o każdej porze dnia
Pozdrawiam niedzielnie.
Ogród do kwadratu 17:55, 15 cze 2013

Do góry
Dziękuję bardzo różankowa Dziewczynko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:51, 15 cze 2013

Do góry
Agnieszko jesteś Wielka Dziękuję bardzo. Mam wielkie szczęście w tym tygodniu do Agnieszek. Jedna namówiła mnie do akcji żywopłotowej, a Ty rozwiązałaś mój wielki problem wspaniałym pomysłem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:52, 15 cze 2013

Do góry
Agnieszko ja już sama nie wiem czego szukam i to mnie najbardziej przeraża Nie mam do końca planu na kącik wypoczynkowy i tak głośno myślę od kilku dni. Chyba najlepiej będzie jak na jakiś czas sobie odpuszczę to może coś samo zaświta
Ogród do kwadratu 14:54, 15 cze 2013

Do góry
A ja mam dzisiaj taki mętlik w głowie, że zaraz zacznę krzyczeć. Idę zobaczyć do Rosarium może coś znajdę. Najgorsze, że sama nie wiem czego chcę. Chciejstw dużo a miejsca brak i pomysłu jak to ogarnąć
Pozdrawiam cieplutko z Doliny Baryczy
Ogród do kwadratu 14:06, 15 cze 2013

Do góry
A ja od rana zastanawiam się nad różami i jaśminowcem Jak możesz to proszę pokaż gdzie masz usytuowanego jaśminowca? I na którymś zdjęciu widziałam derenie białe i cos przed nimi- możesz zdradzić co tam masz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies