Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Borbetka 09:02, 19 cze 2013

U mnie dzień bez ogrodu - dzień stracony. Przez pół roku człowiek zamknięty w ścianach, to chłonąć trzeba ile się da prawda? Ogrodomaniacy tak mają.
aga_pe 09:15, 19 cze 2013

i nawet komary niestraszne
polinka 15:06, 20 cze 2013

wiedziałam, że tu znajdę pocieszenie Już mi lepiej i dostałam nowe siły do odpierania ataków
aga_pe 23:10, 20 cze 2013

a sprawozdanie ze szkółek to gdzie?
polinka 07:57, 24 cze 2013

Aguś w szkółkach byłam w czwartek i przez ten upał zapomniałam aparatu Mogę Ci powiedzieć, że jedna i druga całkiem ok.
Pierwsza na początku-duży wybór iglastych i liściastych, bylin trochę mniej, choć jak na nasze okolice to i tak nie jest zle Ceny średnie np.żurawki-12 zł ( trzy rodzaje), hosta-8-12 zł ( osiem odmian), hortensja 25 zł-prawie kwitnąca. Rośliny duże, ładnie rozrośnięte.
W drugiej-polecanej przez Ciebie, ceny takie jak na stronie a wybór roślin jeszcze większy niż w ofercie Duuużo bylin,ładna szkółka,zadbana, fajne ścieżki, roślinki też duże,gęste. Wrażenia bardzo pozytywne
Cisy zamówiłam na wrzesień w Średzinie
polichlorek 07:20, 26 cze 2013

Zaznaczam wątek, bo nie dość, że ogródek na Dolnym Śląsku (Milicz, to prawie Wrocław ) to jeszcze piękny, geometryczny - taki jak lubię i kiedyś chciałabym mieć!! pozdrawiam
polinka 07:36, 26 cze 2013

Witam Cię Alu serdecznie
AlicyaLK 14:06, 26 cze 2013

Dawno u Ciebie nie byłam i nadrabiałam dziś zaległości nie przejmuj się komentarzami! Na mnie też dziwnie patrzą, że planuję, bo przecież trzeba trawę zasiać i tyle i o co chodzi, że tyle myślę i rysuję itd. Ale co tam, jak będzie zrobione i przyjdą zobaczyć, to będą szczeny z trawnika zbierać! Taki mam plan i tak będzie też u Ciebie i wtedy od razu się lepiej poczujesz! A zresztą i tak najważniejsze, że się dobrze czujesz z łopatą w ręce! Trzymaj się!
polinka 18:10, 26 cze 2013

Już mi troszkę przeszło Teraz na tapecie jest mój kształt ogrodu, wg niektórych ogród geometryczny nie pasuje do charakteru miejscowości w której mieszkam albo,że na takim kawałku to nie ma sensu nic sadzić bo i tak nie stworzę prawdziwego ogrodu

Topola 15:49, 28 cze 2013

Cześć, wpadłem na re-wizytę. Jest mi tym bardziej miło, bo z Miliczem mam bardzo miłe wspomnienia z czasów szkolnych. 5 lat tu spędziłem w technikum Leśnym. Ogród na prawdę fajny. Ja też na początku chciałem mieć wszystko zrobione geometrycznie, ale jakoś potoczyło się inaczej. Jest super. Pozdrowienia dla Miliczan. Ach co to były za czasy.