Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 19:19, 25 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Dopiero początek, a już wkradło się przemijanie...

ostatni przebiśnieg

ale kwitną kolejne

Piękne wiosenne widoczki.Brawo!!
...uDany ogród 19:18, 25 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Ja lubię taki monochromatyczny z akcentem amarantowym. Póki co mi się tak podoba. Zaraz zerknę na to żółte cudo, kto wie

EDIT: Cudowna ta magnolia, zjawiskowo to wygląda

Ajć przepiękny
W cieniu - zacieniona 19:18, 25 mar 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

Aniu...takich ilości liści nie da się usunąć od razu.Następny wyjazd na Z. za tydzień,bo teraz diabetolog i kardiolog się kłania...chyba się stęsknili za mną...
Mam nadzieję,że niedługo będzie już posprzątane.

Kępkę kokoryczki podzieliłam jesienią na 5 części i już szykuje się do kwitnienia,cieszę się,że się nie zmarnowała.

Bogusiu z pracą w ogrodzie idzie mi powoli, a na dodatek nastąpiło załamanie pogody i dziś ziąb i wiatr że nie było mowy o jakiejkolwiek robocie na działce
Sadzonki kokoryczki apetyczne
Ogród z wilkiem zamkn. 19:18, 25 mar 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ja z poduchami dopiero od jutra...Taras trza umyc...Ale grille juz leca Na stojaco bylo...

Kasia kostkę też musze umyć ,ale czekam na skończenie ścieżek

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:17, 25 mar 2019

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:16, 25 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Boziu, a ja mam kilka razy większy ogród ..i ani jednej altany, a u Ciebie są aż 3.

Z przyczyn przyziemnych czasowo-finansowych tak zostanie.. ale wywaliłam trochę krzaków , może tam by coś zrobić??? Tak myślę nad zagospodarowaniem głupiego kąta..

Ale to odległe czasy....

Domek dziewczynek zniknął z horyzontu i placyk basenowy.. trza gdzieś chociaż jakuzi zmieścić Jak spa to spa na całego ..

Warzywniczek cudowny. Bardo mi się podoba. I mostek koło oczka.... i bramka z lustrem.. te 3 rzeczy teraz u mnie to numery pierwsze w twoim ogrodzie. To jakbym miała wybierać co mi się najbardziej podoba

Aniu bo ja chciałam mieć salon (kominkowy), jadalnie (japoński) i łazienkę (SPA). Uwielbiam pokoje w ogrodzie
Jeżeli masz kąt i pomysł - to trzymam kciuki.

Ciesze się że jest kilka elementów które zapadają Ci w pamięc - każdy kto mnie odwiedza wybiera inne i to jest fantastyczne
Dziś łowy roślinne - nie miałam jak zrobić foci bo ostatnio przybywam do domu wieczorami - ale zakupiłam 2 wielkie rodki, 2 azalki białe, 3 azalki rózowe i 2 szczodrzeńce (białe). Uzupełniam miejsca po altanie i przy nowym SPA.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:16, 25 mar 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:14, 25 mar 2019

Do góry
Wczorajsze słonko
bo dziś paskudnie

i kolejna zaczyna

wschodzi rzodkiewka

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:14, 25 mar 2019

Do góry
Po długich rozmyslaniach A później po jeszcze dłuższych poszukiwaniach są graby

Niestety w dobie Ogrodowiska znalezienie ładnych fastigiat graniczy z cudem...bynajmniej u mnie...albo cena zabójcza albo pieniek o śr 8-10 cm...
Cieszę się jak dziecko,że udało nam się znaleźć "grubasy" w normalnej cenie
Ogród z wilkiem zamkn. 19:14, 25 mar 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Magada śliczne kompozycje kwiatowe a ja dumam planuję evergoldy dac w donice i niebieskie bratki do nich, powinno ładnie kontrastować no chyba że do czasu wyjazdu do CO. mi się odmieni

Angela dziękuję …..ja też miałam w planie tylko białe kwiatki ,ale poległam przy kupowaniu

Różaneczniki - choroby i szkodniki 19:13, 25 mar 2019

Do góry
Witam,
uprzejmie proszę o pomoc w rozpoznaniu i podpowiedzenie sposobu ratowania różanecznika.
Pochorował się biedaczek. Chciałabym mu pomóc.

Ogród z wilkiem zamkn. 19:12, 25 mar 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Madzia wilczysko sliczne
niesamowite ile masz w sobie energii żeby to wszystko ogarnąc i tu i tam ciągle cos dłubiesz

u mnie sezon grillowy też otwarty

Kamila wilczyca dziękuję jest cudowna dla nas ….taki pieszczoch domowy

a ze mnie taki typ ,że muszę być chora ,żeby nic nie robić po prostu to lubię

gorzej z gotowaniem …..to zajęcie ,którego szczerze nie lubię -gotuję to co proste ,łatwe i szybkie w przygotowaniu

Moja działka na Dębowym Lesie 19:11, 25 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Coś się zmieniło za leśniczówką. jakieś chyba drzewa padły i widok się piękny odsłonił na Młynarze... nigdy tam nei dotaral.. tzn na Młynarze, bo na leśniczówce bywałam Poprzedni leśniczy byli super.. nowych już nie znam..
Morskie Oko to kiedyś mówiłam że to mój drugi dom..

A rybki mam do oddania.. orfy, i karasie czerwone.. całkiem spore i dużo

Takie... innych fotek poszukaj na wątku , bo padam, idę spać..

Oj coś mi się wydaje z tego co czytam,że tam długo nad Tym Morskim mieszkałaś , jak dziewa tak szczegółowo znasz.
Ależ miałaś fajnie
Fakt Młynarz ładnie odsłonięty.
To dla ciebie jeszcze mam taką fotkę , na miłe wspomnienia

A ta chatka cała zasypana po dach śniegiem

A ja tam kocham też Łomnicę.
Ale u nas to tylko z Kasprowego mogłam sobie na nią popatrzeć.

Ale dość zimy

Piękne rybki Aniu.
Oj aż mi się marzą.
Może uda nam się pojechać.Ale jeszcze daty nie znam.Ale coś tam trzymaj
Cudne te widoczki z rybkami.Piękne je masz.
Ale i ogród piękny.Przewertowałam trochę.Oj piękny.Z klasą
Wielkie brawa, Aniu
Ogród z wilkiem zamkn. 19:09, 25 mar 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Moja młodsza trochę starsza i się zaczęło... I tak się zastanawiam jak człowiek przeżył te pierwsze zawirowania. Kiedyś od starszej usłyszałm- "wiesz Mamuś, ja to się dziwię, że ty mnie wtedy nie zatłukłaś... "

Aniu normalnie przerażenie mnie ogarnia ,że niedługo zacznie się taki czas …..

chociaż mam nadzieję ,że będzie troszkę łatwiej ,bo dziewczynka …....okaże się

na zapas nie będę się przejmować ….

Ogród Małej Mi 2017 19:08, 25 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I takie .Ale suuper!!
Ogród z wilkiem zamkn. 19:07, 25 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Magda , a pamiętasz... za każdą paczkę ... do skarbonki i na rośliny, doniczki itp?
Wytrwałaś, czy będziesz znowu próbować odkładac?

Takie też fajne, ponadczasowe, bo takie były od zawsze no i teraz jak najbardziej modne.
A, no i zawsze w tym stylu dostaniesz je wszędzie, różne rozmiary, bo to klasyk.

Moje dziecię tak jak twoja młodsza 14.
Twój juz może wydoroślał, takie są etapy buntu, potem w dorosłości juz lepiej a i dziewczyna też może miec ten lepszy wpływ.

Daria skarbonka jakoś nie ma szans się uzbierać na bieżąco wydaję
ale trzymam się -był czas ,że wróciłam ….jesienią ….trudno było ….
a teraz znowu walczę ze sobą od 2 miesięcy ….

….dzieciaki nasze będziemy swatać hihi

….coś dziś mnie muli w żołądku ...niewiele dziś zrobiłam ,ale trawki pościnałam -bo suche po dzieleniu i przesadzaniu -ciekawe ,czy przeżyją
i posadziłam 3 brzózki - kupiłam za naprawdę niezłe pieniądze,jak na takie olbrzymy , panowie nawet pomogli posadzić

więc zagajnik mam skończony -jak przyjdą krwawniki i trojeść -to je dosadzę i kore wysypię

Ogród z wilkiem zamkn. 19:07, 25 mar 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Pomocne ręce niezbędne przy pracach ogrodowych. Bardzo ładne donice kupiłaś. I kompozycje trawkowo bratkowe fajnie wyszły. Właśnie sobie przypomniałam, że też mam nadprogramowe Ice dance i można by było zagospodarować do donicy przy wejściu.

Iwonka

pomocne ręce są naprawdę dużym ułatwieniem

a wszystkie nadprogramowe trawki powtykałam do doniczek ( na razie takich brzydkich plastikowych ….ale niech rosną sobie -bo może mi się jeszcze przydadzą )

Ogród Małej Mi 2017 18:57, 25 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bambina pilnuje domu... a my na nartach.. juz wracamy. Halny nas wygwizdał ale jeszcze zime pomacalismy..

Takie widoczki u ciebie znalazłam,Fajniutkie
...uDany ogród 18:51, 25 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Mam kilka takich ogromnych kup z gałęziami

O rety! Ile gałązek na rozpałkę!

A my po każdej wichurze, po większym wietrze specjalnie chodzimy po naszej alei brzozowej i zbieramy suche gałązki, które zrzuca wiatr. Są idealne na rozpałkę w kominku
Sezon 2017 u Hanusi 18:46, 25 mar 2019

Do góry
Po kilku słonecznych dniach dziś znowu zimny wiatr, pochmurno i opady i robotka się ślimaczy... ale za to ogarniam wiosennie dom,
Pozdrawiam Haniu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies