Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 13:04, 01 maj 2019

Do góry

Ukojenie 13:02, 01 maj 2019

Do góry
1 maja

Little beauty

Czosnek purple s

Rh Jadwiga

Moja bajka 12:40, 01 maj 2019

Do góry
Mój pierwszy w życiu storczyk i to ze storczykarni w Łańcucie

Miniaturka. Malusi, kofaniusi
Stwórz ze mną mój ogród 12:39, 01 maj 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Grabowa z sesleriami cud miód. W ogóle mi się u Ciebie podoba. Domek nowoczesny , fajna elewacja. W ogrodzie linie proste. U Ciebie pęcherznice w szpalerze tak jak i u mnie choć ja mam bordowe diabolo. Rzadko się je stosuje tu na ogrodowisku. O kosodrzewinach też u siebie myślę. mam kilka i jak na razie bezproblemowe. mus kupić i obsadzić studnie. Pozdrawiam.

Miód to lejesz mi na serce tak pisząc ;-* z sesleriami tam gdzie tetknięte patyczki będą liatrty kłosowe i jeżówki jeżeli coś z nich urośnie.
Kratką zasłania kompostownik i lukę między moją chatką a blaszakiem sąsiada i już mi się bardzo ten efekt podoba po maluję ją na szaro i posadzkę clematisa tego co kupiłam. I myślę że kiedyś jak ten ogród dojrzeje będzie tu pięknie. Wiem właśnie, że idę trochę pod prąd sądząc mało popularne rośliny na Ogrodowisku ale mam też klasyki czyli graby jeżówy i seslerie w wolnej chwili z chęcią do Ciebie zajrzę tylko mam teraz rodziców i wszyscy patrzą na mnie z ukosa że w komórce siedzę więc kończę :-*

Pochwalę się jeszcze zdjęciem z kosmosu na nasz dom z zeszłycg wakacji ale podoba mi się! Fajnie te rabaty z góry wyglądają
Ogród Małej Mi 2017 12:27, 01 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Porównywałam u siebie kasztany, i nigdy tak wcześnie nie miały kwiatów, Co najmniej 2 tyg do przodu u mnie.

Ale byliny w normie.Dzięki za miłe słowa u Zbyszka.,

Haniu, na słowa ludzi z sercem zawsze serce się rozgrzewa
Jak na widok wody z nieba Wreszcie podlało i to solidnie
I mój wodomierz ..

Ogród Małej Mi 2017 12:25, 01 maj 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
uff dobrze, ze nie ze mnie mam nadzieje, ze ojego Emusia nie zalatwie. Jutro do doka ide, bo mi tem nie spada, czyli spada na chwile i wraca, jakis inny lek potrzebuje

Melduje, że antybiotyk działa i już zaczynam funkcjonować..

Foto kiepskie ale widać jak w epimedium nawet wielkość kwiatów jest różna. Liśćmi też się różnią. W tle inna odmiana.. różnica ze 3 razy..

I pomarańczowe

Tylko liści nie wycięłam
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:20, 01 maj 2019

Do góry
Teraz wyglada tak.Ładna 2 lata temu a obecnie 2019 r
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:19, 01 maj 2019

Do góry
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:18, 01 maj 2019

Do góry
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:16, 01 maj 2019

Do góry
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:12, 01 maj 2019

Do góry
Czarna szmata jest przygotowana pod nawodnienie i polozenie kamienia .Czy rozsypac ziemia do trawnikow w tych miejscach gdzie sa dziury i dosiac trawy w tych miejscach i posypac nawozem po calym trawniku czy tylko w tych miejscach gdzie dosypie ziemii do trawnikow.Pytam bo ucze sie i nie jestem ogrodnikiem.Dodam ze kosze nisko bo mi wstyd ze sa kepy zielonej trawy a po bokqch kep sa filcowe przeswity.Doradzcie mi prosze co zrobic.Aha czy taki trawnik wygladac moze od zniszczenia systemu korzeni trawy.Pytam bo sasiadke mamy bardzo zawistna.Kiedys przy podlewaniu zaczelo mi sie jedno miejsce pienic jak piana po plynie do naczyn.Od tego czasu z trawa jaet coraz gorsej.Moze generalizuje ale czy moze to dostac sie do systemu korzeniowego i go niszczyc od srodka.Poszukam starych zdjedi z przed 2 lat zanim te burzyny piany przy podlewaniu zauwazylem i wstawie jak trawnik wygladal kiedys po podlaniu adblue mocznikiem.
Stwórz ze mną mój ogród 12:09, 01 maj 2019

Do góry
Kratka się montuje a coś zjada moje graby :-/ czy mam je czymś pryskać??

No i moje wielgachne morning lighty

Jak myślicie w tym roku jakie wysokie mogą urosnąć?
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:06, 01 maj 2019

Do góry
Klonik rozwinął liście. mam nadzieję, ze w tym roku zacznie wydłużać gałęzie zawczasu a nie tak jak w tamtym roku. W październiku sobie przypomniał , że ma rosnąć i przez zimę wszystkie nowe niezdrewniałe na czas pędy przymroziło

A na koniec werbenka od Sylwii. Przez dwa miesiące od posiania nie działo się nic a teraz ruszyła. Nie wiem co teraz mam robić. czy wysadzić od razu do gruntu czy pikować do osobnych doniczek...
Ogród Małej Mi 2017 12:04, 01 maj 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Rajskie jabłonki masz cudne! Właśnie się zastanawiałam, jakbym musiała roszadę robić z kulkami buksowymi (koło pagody mam paskudne, nie podniosły się po grzybie, mają jeszcze rok) i zabrała samotnika koło salonowej...toby mi się miejsce na jakieś kolumnowe drzewko zrobiło...czy taka jabłonka rośnie kolumnowo? Chodzi mi o to, że muszę mieć drzewko, które nie ma wielkiej d..y, coś jak jarząbek Autumn Spire. Czy one takie są?

Kindzia idą bardzo wąsko.. od kupienie nie przycięłam ani gałązki.. w 2017 ładniej kwitła. w zesłym przymrozek uwalił kwaty, a w tym szybciej dostała liście niż kwiaty.. ale są ładne , nazywa się Apollo.

I potem są owocki.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:00, 01 maj 2019

Do góry
Czosnki główkowate za to ruszyły i red baron. Ten to się dopiero rozchodzi)

A i udało mi się poszerzyć rabatę przy ławeczce. Za rozplenicami posadziłam rząd rozchodników matrona. trochę je wymęczyłam bo wykopywałam karpy i dzieliłam na mniejsze. mam nadzieję że się przyjmą. brakuje tylko zimozielonego szpaleru po obu stronach ławki. na dzień dzisiejszy w planach tuja hoseri posadzona co 30 cm zamiast cisa, którego u nas ciążko dostać ( poza hilli oczywiście,którego nie chcę).

Ogród Małej Mi 2017 11:58, 01 maj 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu Ty jak pracujesz w ogrodzie to nie masz umiaru. Coś dzień z nocą się zamieniły na miejsca . Cudny psi ząb. Czekam na kwitnącą wisterię u Ciebie. Pamiętam ją z początków mojej przygody na O. Co do ciemierników to mam tylko nadzieję że im nowe miejsce podpasuje. Buziaki

Właśnie bokiem mi wychodzi to grzebanie do nocy.

Na wisterię czekam, jak nie zaskoczy pogoda to będzie w tym roku cud-malina Calutka zapączkowana.. z powodu zimna muszę poczekać jeszcze z tydzień..
do 2018 roku opóźnienie wynosi tydzień, było wszytko szybciej
do 2017 tydzień jest do przodu, czyli tu wiosna przyszła później
w 2016 było podobnie
do 2015 roku też tydzień do przodu
do 2014 kilka dni do tyłu
2013 i 2012 i 2011 podobnie,
2010 kilka dni do przodu

Rozbieżności są ok maks. 7 dni. Przyroda sobie reguluje czas i porę.

Co to 7 dni? - poczekamy.. zwłaszcza że już zaczynam żyć ..
Po przymrozkach czereśni nie będzie ..na tyle kwiatów tylko jeden owoc .. szkoda bo uwielbiam czereśnie.

Liczę na wiśnie bo jeszcze tyle kwiatów to nigdy nie było na drzewach.. już się osypały.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:52, 01 maj 2019

Do góry
Na tulipany chyba się już nie zdecyduję choć w wielu watkach je widziałam i podziwiam. Ale bardzo krótko cieszą oko i zanikają
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:48, 01 maj 2019

Do góry
śś już przekwitają ale udało mi się zrobić zdjęcia . Wprawdzie zza okna ale zawsze coś.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:46, 01 maj 2019

Do góry
Zaczynają hortensje, bez biały, barwinek, trzmielina
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:42, 01 maj 2019

Do góry
wiśnie i borówki

Czosnki Krzysztofy tuż tuż...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies