WItajcie ogrodnicy!
Jestem Marta i przemieniam swoja polane w ogrod. Zaczerpnelam od was wiele informacji.
Uwielbiam rowniez przegladac wasza prace , sa tu piekne, inspirujace ogrody
Pozdrawiam !
Witajcie!
Podgladam was od dawna i czesto inspiruje sie waszymi zdjeciami i pomyslami ogrodowymi.
Piekny i inspirujacy portal wiec bardzo sie ciesze, ze w koncu zarejestrowalam soja osobe
Posiadam moldy ogrod w budowie a wlasciwie rozbudowie od prawie trzech lat. Wczesniej moj ogrod byl polanka truskawkowa i malym laskiem. Pierwsze lato to byla wycinka drzew i oranie tego polka bo zachwaszczenie bylo imponujace a trawe bardzo chcielismy prweciez miec .
Chetnie podziele sie swoja praca ogrodowa z wami. Od dziecka pragnelam kawalek zieleni tylko dla siebie i teraz w koncu moge sie realizowac w malym ogrodnictwie.
Pozdrawiam z Belgii!
A to nowa rabata przy tarasie z Suzanką
Magnolia otulona pięcioma trawami - rozplenicą j. 'Black Beauty', bordowa obwódka z berberysu thunbergii 'Helmond Pillar', po środku srebrna trawa 'Elymus mgellanicus' i trzy szałwie Nie wiem czy to dobre zestawienie ale w mojej wyobraźni nie jest źle Trawy urosną, szałwia zakwitnie, powinno być ok. Ten berberys zbyt się nie rozrasta, będzie cięty więc też powinien się sprawdzić jako mały żywopłocik - to tak zamiast bukszpanu ...
To róża ta dzika biała Ona co roku zachwyca iloscią kwiecia w tym też jeśli pogoda dopidsze bo cała w pąkach jest
to w zeszłym roku
Nie choruje, nic sie jej nie ima, nie trzeba kopcowac ani owijać, delikatnie pachnie i jest niezawodne obfite kwitnienie co roku, wada duże rozmiary, dobra do mnie, ale nie do każdego
Wycinam co roku wiosną pędy na kórych kwitła w poprzednim roku
Gosia jestem pod wrażeniem Twojego warzywnika i Twojego "zafiksowania się" nim
Z tym sadzeniem ziemniaków i cukinii super pomysł. Będę podglądać jak będzie szła uprawa i jakie będą plony. Rejestruj wszystko na swoim wątku - Ty będziesz miała przypominajkę a my ściągawkę na przyszły rok. Super jest i to, że Twój eMuś (a to widać od razu) też połknął bakcyla warzywnikowego
Ciemierniki masz cudne, aż słów brakuje. Gdybyś chciała likwidować siewki to daj znać a ja chętnie odkupię od Ciebie Z tym że zależy mi na tych o podwójnych kwiatkach